۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۴:۵۹
کد خبر: 83268090
T T
۰ نفر
فرماندارچالوس خواستار اقدام فوري براي شناسايي نقاط سيل خيزشد

نوشهر- ايرنا - فرماندارچالوس خواستار اقدام فوري اعضاي ستاد مديريت بحران براي شناسايي نقاط بحراني و سيل خيز و ارائه راهكارهاي لازم براي رفع مشكل دراين شهرستان شد.

چالوس يكي از شهرستان هاي گردشگرپذيرغربي مازندران است كه از ديرباز تاكنون بنا به دلايلي از جمله دخل و تصرف به حريم رودخانه ها ، تغيير بي رويه كاربري زمين هاي كشاورزي، جنگلي و جلگه اي و ساخت وسازهاي غيرمجاز در معرض تهديد بلاياي طبيعي و غير طبيعي از جمله سيل بوده و متاسفانه جريان سيل خسارت هاي زيادي به زيرساخت هاي شهري، روستايي، تاسيسات زيربنايي و نيز زندگي مردم وارد كرده است.
محمد ناصر زندي روز يكشنبه در جلسه ساماندهي رودخانه هاي شهرستان در فرمانداري چالوس گفت: پس از وقوع سيل در خيلي از استان هاي كشور بويژه مازندران، نشست هاي متعددي با موضوع ارائه راهكارهاي لازم براي پيشگيري از جريان سيل دوباره در اين شهرستان برگزار و مصوبات خوبي هم دراين حوزه داشتيم.
وي افزود: به مسئولان دستگاه هاي اجرايي از جمله منابع طبيعي و آبخيزداري، شهرداري ها ، منابع امور آب و حتي بنياد مسكن انقلاب اسلامي ماموريت داده شد تا به مدت 10 روز كانون هاي بحراني وقوع سيل را شناسايي و به فرمانداري گزارش دهند.
فرماندار چالوس گفت: قطع و جمع آوري درختان افتاده مزاحم در مسير و بستر رودخانه ها از مهم ترين تصميماتي بوده كه در اين نشست ها مصوب و حتي به مسئولان اين ادارات تاكيد و توصيه شد كه هيچ عذر و بهانه اي بابت كوتاهي در اين زمينه پذيرفته نيست.
زندي، تهيه نقشه هاي تطبيقي با هدف بررسي وضعيت رودخانه ها در پنج دهه گذشته و قياس آن با وضعيت كنوني ، شناسايي واحدهاي مسكوني ، صنعتي و تجاري غيرمجاز در حريم رودخانه ها، بازديد از وضعيت سدهاي انحرافي چالوس و سياه بيشه ، لايروبي مجدد رودخانه ها را از ديگر ماموريت هاي اعضاي ستاد مديريت بحران چالوس با هدف پيشگيري ازجريان احتمالي سيل در اين شهرستان برشمرد.
وي تاكيد كرد كه به مالكان واحدهاي مسكوني، تجاري و صنعتي غيرمجاز در حريم رودخانه ها نيز بايد توصيه و تذكر داده شود كه هرلحظه ممكن است با بارندگي شديد و طغياني شدن رودخانه ها سيلي جريان يابد و خسارت هاي جبران ناپذيري متوجه شهرها و روستاها كند و بنابراين هرچه زودتر براي نقل مكان و تخريب واحدهايشان اقدام كنند.
زندي، همچنين به شهرداران چالوس، هچيرود و مرزن آباد نيز تاكيد و توصيه كرد هرسال همزمان با بودجه نويسي ، اعتبارات قابل توجهي را براي پيشگيري از وقوع سيل پيش بيني و هزينه كنند چرا كه در صورت بروز حوادثي مشابه ممكن است تمامي طرح هاي زيربنايي و روبنايي اين شهر از بين برود.
فرماندار چالوس با اشاره اعلام امادگي بخش خصوصي براي در اختيار گذاشتن ماشين الات سنگين براي رفع مشكلات به فرمانداري شهرستان ، از اعضاي ستاد مديريت بحران خواست از اين فرصت و ظرفيت براي رفع عوامل وقوع سيل در چالوس استفاده كنند.
در شهرستان چالوس ، 2 رودخانه حفاظت شده چالوس و سردابرود جريان دارد كه طبق اسناد موجود دبي آب اين رودخانه ها در 25 سال گذشته تاكنون متوسط حدود 80 متر مكعب بر ثانيه بوده است.
مسئولان منابع طبيعي و آبخيزداري ، منابع امور آب شهرستان هاي نوشهر ، چالوس و كلاردشت ، شهرداران هچيرود ، چالوس ، مرزن آباد و بخشداران شركت كننده در اين نشست نيز ضمن بيان علل و عوامل وقوع سيل و ارائه راهكارهاي لازم براي رفع آن وعده دادند در كمترين زمان نسبت به تحقق اين مهم برنامه ريزي و اقدام كنند.
شهرستان چالوس با جمعيتي دست كم 130 هزار نفر درغرب مازندران قرار دارد.
7078 /1602/1899