روز نوزدهم هر ماه زرتشتي، فروردين نام دارد و به معناي فروهرها و ماه فروردين، ماه فروهرهاست.
به گزارش ايرنا، اين مراسم كه نخستين آئين از جشن هاي ماهانه زرتشتيان است به مناسبت گراميداشت فروهر درگذشتگان و جان باختگان در اين روز بر اساس گاه شمار زرتشتي برگزار شد.
زرتشتيان با حضور بر مزار درگذشتگان خود براي خشنودي روان ها، عود و كندر آتش مي زنند و پس از اوستا خواني توسط انجمن موبدان، گل و گياه ،ميوه و لرك (ميوه هاي خشك و خام از جمله پسته، بادام، فندق، برگه هلو، سنجد، كشمش، انجير خشك، خرما، توت) توزيع كردند.
در اين مراسم خانواده هايي كه از سال گذشته، درگذشته اي داشتند، سفره اي پهن مي كنند و در آرامگاه و بر آن عكسي از درگذشته به همراه روشنايي، سبزه، آب و خوراكي هاي سنتي قرار مي دهند و موبد اوستا خواند.
تهيه و توزيع آش سنتي و سخنراني مسئولان انجمن زرتشتيان تفت و توابع از ديگر برنامه هاي آئين فروردينگان بود.
آيين فروردينگان بنا بر اعلام انجمن موبدان و موبدياران يزد، ساعت 17:30 امروز نيز در آرامگاه زرتشتيان اين شهر برگزار مي شود.
آيين يادشده در آرامگاه يزد از سال 1364 به ابتكار اعضاي انجمن ديني وابسته به انجمن يزد هر ساله به صورت همگاني در عصر روز نوزدهم فروردين برگزار مي شود.
اين آيين در شهرهاي ديگر زرتشتي نشين برگزار مي شود و آرامگاه قصر فيروزه تهران، آرامگاه زرتشتيان كرمان، آرامگاه زرتشتيان شيراز و مجتمع فرهنگي ورزشي خسروي اصفهان نيز ميزبان آن هستند.
استاد پورداوود، در كتاب فرهنگ ايران باستان درباره فروردين مي نويسد: فرور يا فرورد از يك واژه فرس هخامنشي به ما رسيده است.
اين واژه در يك نام ويژه در سنگ نبشته بهستان (كتيبه بيستون) به جا مانده، فرورتي برابر است با واژه اوستايي «فروشي» Fravashi كه در پهلوي «فروهر» Fravahr شده است، فروشي در اوستا يكي از نيروهاي نهاني (قواي باطني) است كه پس از درگذشت آدمي با روان و دين (وجدان) از تن جدا گشته به سوي جهان مينوي ميگرايد.
استان يزد حدود 6 هزار زرتشتي دارد كه در شهرهاي يزد، اردكان و تفت ساكن هستند.
اين استان بر اساس سرشماري آبان 1395، يك ميليون و 138 هزار نفر جمعيت دارد.
7532/ 2047/
يزد - ايرنا - آيين سنتي فروردينگان امروز دوشنبه در آرامگاه زرتشتيان تفت از توابع استان يزد برگزار شد.