مقابله با تهدید فزاینده آمریكا نیازمند وحدت ملی است

نیویورك- ایرنا- كارشناس مسایل ایران و آمریكا ، تصمیم ترامپ برای شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یك سازمان تروریستی را عاملی برای افزایش تشنج در منطقه دانست و گفت: در مقابله با تهدید فزاینده امنیت ملی، وحدت ملی در ایران باید تقویت شود.

كاوه افراسیابی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این تصمیم كه با مخالفت برخی از اعضای پنتاگون هم مواجه بوده است، شرایط برای رویارویی نظامی ایران و آمریكا را هموار می كند.
وی ادامه داد: با توجه به نزدیكی نیروهای نظامی ایران و آمریكا در منطقه، این تصمیم دولت ترامپ فضا سازی جدیدی را برای اقدامات نظامی در منطقه فراهم می كند و سطح تشنج را افزایش می دهد. اقدام امروز ترامپ، عملی خصمانه برای تشدید فشار بر ایران است كه عواقب اقتصادی هم به دنبال دارد چرا كه می خواهد جلوی همكاری كشورها با ایران را بگیرد.

**تمایلات جنگ افروزانه ترامپ و تخریب دیپلماسی
كارشناس مسایل ایران و آمریكا اضافه كرد: از طرفی این تصمیم ؛ نتانیاهو و نئوكان های آمریكا را هم خشنود می كند. سهل انگاری است اگر بخواهیم این مسئولیت را به عهده كابینه ترامپ بیندازیم و فراموش كنیم كه خود این رئیس جمهوری، تمایلات جنگ افروزانه دارد و یك تهدید جدی برای صلح جهانی به شمار می آید.
افراسیابی در پاسخ به این سوال كه آیا ممكن است آمریكا عملیات ساختگی علیه نیروهای خود ایجاد و به سپاه منتسب كند، گفت: همه چیز امكان پذیر است و ما می دانیم جیمز متیس وزیر دفاع سابق، مخالف چنین اقداماتی از طرف دولت ترامپ بود.
وی افزود: تصادفی نیست كه جانشینی برای او انتخاب نشده است و فردی كه پیش از این در كمپانی بوئینگ كار می كرده اكنون سرپرست وزارت دفاع شده است. این مساله دست ترامپ را برای چنین تصمیم هایی باز می گذارد و حتی برخی رسانه ها نوشته اند كه پنتاگون مخالف این تصمیم بوده است.
كارشناس مسایل ایران و آمریكا ادامه داد: مطمئنا در مناطقی همچون سوریه و عراق باید در انتظار چنین سناریوهایی باشیم. حتی اگر آمریكا هم این كار را نكند، ممكن است موساد و نیروهای اسرائیلی این كار را انجام دهند و مسئولیت آن را به گردن سپاه بیندازند تا آتش جنگ را شعله ور كنند.
افراسیابی اضافه كرد: این تصمیم غیرعقلانی ترامپ، ایران و آمریكا را در تقاطع متقابل قرار داده و تقریبا تمام پل های دیپلماسی را هم تخریب كرده است. برخلاف برخی از كارشناسان و چندین ژنرال سابق آمریكا كه در نامه ای به ترامپ خواستار رفتار از طریق دیپلماسی شده بودند، او رفتاری ضد دیپلماسی برگزیده است.
وی با بیان اینكه اقدام ترامپ در شرایطی است كه سیاست خارجی آمریكا این روزها موفقیت چندانی نداشته است، اظهار كرد: مذاكره با كره شمالی شكست خورده است، هفته گذشته كنگره آمریكا لایحه ای برای توقف حمایت از سعودی ها در جنگ خانمان سوز یمن تصویب كرد و تلاش های ترامپ برای سرنگونی مادورو در ونزوئلا تاكنون عقیم مانده است.
این تحلیلگر مقیم آمریكا توضیح داد: از زاویه اقتصادی روشن است كه این تصمیم سطح فشار را افزایش می دهد و شرایط سرمایه گذاری خارجی در ایران و همكاری های اقتصادی به خصوص از سوی اروپایی ها با ایران را دشوارتر می كند.

**انحراف از مبارزه با تروریسم
افراسیابی در پاسخ به این سوال كه آیا این تصمیم ترامپ مبارزه با تروریسم را متزلزل نخواهد كرد و فرصتی برای تنفس تروریست ها نیست، گفت: اگر هدف آنها حمله كردن به نیروهای سپاه باشد، مطمئنا انحرافی از جنگ با تروریسم ایجاد خواهد شد، نیروهای تروریستی فضای تنفسی جدیدی به دست خواهند آورد و شرایط در منطقه آشوبی تر خواهد شد.
وی تاكید كرد: متاسفانه این تصمیم زمانی صورت می گیرد كه پس از 4 تا 5 سال مبارزه با تروریسم در منطقه، ثبات نسبی در منطقه حاكم شده است و بسیاری از تروریست ها تار و مار شده اند و عراق و سوریه به سمت آرامش می روند.
كارشناس مسایل ایران و آمریكا تصریح كرد: این یك اقدام عمدی از سوی آمریكا است كه با توجیهات دروغین می خواهد از جنگ با تروریسم منحرف شود و ایران را آماج حملات قرار دهد تا دولت صهیونیستی را كه خود بزرگترین عامل تروریسم در منطقه است، خشنود كند.
افراسیابی خاطرنشان كرد: دكتر ظریف هم گفت كه سیاست ترامپ به جای 'آمریكا اول' به 'اسرائیل اول' تبدیل شده است تا اهداف شوم صهیونیست ها كه خواهان سلطه بلامنازع در منطقه هستند، ایجاد كند.
وی با اشاره به ادعاهای نتانیاهو مبنی بر الحاق شهرك های كرانه باختری به سرزمین های اشغالی و تصرف دوباره غزه، تاكید كرد: تصمیم امروز كاخ سفید نشان می دهد ترامپ به یك مهره سیاسی برای اهداف صهیونیست ها تبدیل شده و هدف آن در شناسایی سپاه به عنوان تروریسم در راستای اهداف اسرائیل در منطقه است.

**نیاز ترامپ به یك جنگ
ایرنا پرسید برخی از گروه های ضد ایرانی به دنبال آن بودند كه ترامپ كاری كند تا رئیس جمهوری های بعدی نتوانند به مذاكره با ایران بازگردند؛ به نظر شما این تصمیم تا چه حد برای محدود سازی دولت های بعدی آمریكا است؟
افراسیابی اظهار كرد: البته ترامپ مصمم است كه برای دور دوم انتخاب شود و فكر نمی كنم كه قدرت فكری لازم را برای فكر كردن ماورای اینها داشته باشد. ترامپ می خواهد اراده ابرقدرتی را به جهان نشان دهد از این رو به یك جنگ احتیاج دارد كه باعث می شود ملی گرایی بالا رود و محبوبیت ترامپ افزایش یابد.
وی با اذعان به اینكه با افزایش سطح تهدید امنیت ملی، وحدت ملی هم باید گسترش یابد، گفت: ایران توانایی های متعددی دارد كه به درون مرزهای آن محدود نیستند. سیاست منطقه ای ایران سیاست دوست زایی و صلح و امنیت سازی بوده است و بسیاری از همسایگان ایران به آن معترف هستند. نفوذ ایران هم در میان مردم منطقه هم انكار ناپذیر است.
دونالد ترامپ روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی اعلام كرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان های تروریستی قرار می دهد.
جمهوری اسلامی ایران هم در اقدامی متقابل، دولت آمریكا را حامی تروریسم و فرماندهی مركزی آمریكا موسوم به سنتكام را به عنوان گروه های تروریستی شناسایی كرد.
شورای عالی امنیت ملی ایران با صدور بیانیه ای اعلام كرد: جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز امریكا اعلام می‌نماید ،رژیم ایالات متحده آمریكا را «دولت حامی تروریزم» و «فرماندهی مركزی آمریكا موسوم به سنتكام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند.
در این بیانیه آمده است: این فرماندهی مسئولیت اجرای سیاست‌های تروریستی دولت امریكا علیه منطقه غرب آسیا را به عهده داشته كه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بی‌گناه ایرانی و غیرایرانی را برای تحمیل سیاست‌های خصمانه ایالات متحده بخطر انداخته است كه از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367، مشاركت در كشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیر نظامی در غرب آسیا را می‌توان نام برد.
اروپام*1429 ** 1546