هشدار سازمان ملل: خاورمیانه شاهد خطر تشدید تنش دیگری است

نیویورک – ایرنا- معاون دبیرکل سازمان ملل هشدار داد: خاورمیانه شاهد خطر تشدید تنش دیگری است؛ خصومت هایی که میان اسرائیل و حوثی ها (انصارالله یمن) در حال گسترش بوده و طی هفته های گذشته افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد خالد الخیاری، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی در حمایت از اسرائیل بدون اشاره به دلایل حملات انصارالله یمن گفت: آخرین دور تشدید تنش نظامی پس از یک سال، افزایش حملات حوثی ها به اهداف در اسرائیل و همچنین کشتی های در دریای سرخ و خلیج عدن است که غیرنظامیان، ثبات منطقه و آزادی ناوبری دریایی را تهدید می کند.

این مقام سازمان ملل افزود: سازمان ملل همچنان به درخواست خود مبنی بر آزادی فوری و بی قید و شرط تمام کارمندان سازمان ملل و سایر کارمندان که به طور خودسرانه توسط حوثی ها بازداشت شده اند، ادامه می دهد.

این مقام سازمان ملل گفت: من نگرانی شدید دبیرکل در مورد تشدید تنش را تکرار می کنم. همچنین تکرار می کنم که قوانین بین المللی، از جمله قوانین بشردوستانه باید توسط همه محترم شمرده شود.

خالد الخیاری ادامه داد: ما از همه می خواهیم که به غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی احترام بگذارند و از آنها محافظت کنند. فعالان بشردوستانه باید همیشه محافظت شوند.

این مقام سازمان ملل گفت: «ما حملاتی را که حوثی‌ها مسئولیت آن را برعهده گرفته‌اند، از جمله حملاتی را که به کشتی سانتا اورسولا در دریای عرب در 27 دسامبر انجام شد، محکوم می کنیم. همچنین نیروهای آمریکایی تاسیسات نظامی حوثی ها و سیستم های تسلیحاتی در 16 و 21 دسامبر هدف قراز دادند که در پاسخ به حملات حوثی ها به کشتی ها انجام شده است. »

معاون دبیرکل سازمان ملل افزود:« ما تکرار می‌کنیم که حملات از سوی حوثی‌ها سرچشمه می‌گیرد باید متوقف شود.» قطعنامه 2722 شورای امنیت (2024) باید به طور کامل مورد احترام قرار گیرد که تاکید دارد همه حملات در دریای سرخ را متوقف کنند. «هیچ دلیل یا شکایتی نمی تواند ادامه این حملات را توجیه کند. »

او ادامه داد: حملات در اسرائیل و یمن و همچنین در دریای سرخ از جمله موجب نگرانی شدید است. تشدید تنش نظامی بیشتر ثبات منطقه را به خطر می اندازد و مشکلات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و انسانی را تشدید می کند و برای میلیون ها نفر در یمن، اسرائیل و در سراسر منطقه عواقب دارد.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: ما باید تمام تلاش خود را برای معکوس کردن این مسیر منفی انجام دهیم و از تلاش های همه جانبه برای پایان دادن به درگیری ها در خاورمیانه حمایت کنیم. ما باید مسیری را به سوی صلح و ثبات پایدار که به نفع همه مردم منطقه است، حفظ کنیم.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha