۲۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۱۹
کد خبر: 83272448
T T
۰ نفر

فصل گردشگري چايپاره با پيشينه 8 هزار ساله در راه است

۲۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۱۹
کد خبر: 83272448
فصل گردشگري چايپاره با پيشينه 8 هزار ساله در راه است

اروميه - ايرنا - «چايپاره» با تاريخي هشت هزار ساله نگيني در مسير توريستي شمال آذربايجان غربي به شمار مي رود كه در همجواري آثار ارزشمندي چون قره كليساي چالدران و آرامگاه شمس در خوي قرار دارد و فصل طلايي گردشگري آن در راه است.

به گزارش ايرنا اين شهرستان به دليل موقعيت خاص آب و هوايي و خاك مرغوب از سكونتگاه هاي اوليه و تمدن ساز بشري بوده و آثار اين سكونت همچنان در اين منطقه قابل رويت است.
قلعه اورارتويي بسطام با داشتن تاريخ 2 هزار و 800 ساله يكي از اين سكونتگاه ها و آثار فاخر بشري محسوب مي شود؛ اين قلعه تاريخي در بالاي يك كوه سخت كه قسمت جنوب آن كاملا دست نيافتني بوده و قسمت شمالي آن با استفاده از سنگ چين هاي بزرگ استحكام يافته، ساخته شده است.
اولين پايگاه اورارتوشناسي كشور نيز در كنار اين قلعه تاريخي راه اندازي شده است كه اهميت اين منطقه براي گردشگران علاقه مند به تاريخ باستان را بيش از پيش مشخص مي كند.
روستاي تاريخي و زيباي «چورس» با قدمتي هشت هزار ساله هم از توابع اين شهرستان است؛ آبادي پر رمز و رازي كه چندي پيش باستان شناسان ايراني و اتريشي در كاوش هاي تپه «آناقيزلي» اين روستا به آثار مربوط به سكونت انسان در دوره نوسنگي دست يافتند.
«مسجد قرمز» و «بوزخانه» نيز از جمله آثار فاخر اين روستا به شمار مي رود كه ميعادگاه دوست داران فرهنگ و تاريخ آن است؛ مسجد قرمز اين روستا با 450 مترمربع زيربنا و داشتن چهار ستون سنگي يك پارچه و 9 گنبد آجري از بناهاي مهم مربوط به دوره صفويه است.
پل «دوقوز گوز كسيان» هم بر روي رودخانه آغ چاي و در امتداد جاده ابريشم قرار دارد و بناي موجود آن در اواخر دوره قاجار بر روي پايه هاي يك پل قديمي مربوط به دوره ساساني ساخته شد.
اين پل كه بزرگ ترين پل سنگي آذربايجان غربي به شمار مي رود، 70 متر طول، پنج متر ارتفاع، چهار متر عرض و 9 دهنه دارد.
بازديد از بازار و ارزانسراهاي چايپاره و همچنين تكيه گاه حضرت ابوالفضل (س) و سد آغ چاي اين شهرستان هم در سفر به اين شهرستان نبايد فراموش شود.
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چايپاره نيز وجود 27 اثر ثبت ملي را نشان از ظرفيت گردشگري اين شهرستان مي داند و معتقد است كه قلعه بسطام، مسجد سرخ روستاي چورس و حاشيه رودخانه آغ‌چاي در محدوده روستاي بسطام و قورول سفلي از اهميت گردشگري بسياري برخوردار است.
غلام شيرزاده با بيان اينكه در نوروز پارسال 2 هزار و 500 نفر از آثار تاريخي چايپاره بازديد كردند، افزود: امسال 2 هزار و 750 نفر تا روز 11 فروردين ماه از آثار تاريخي اين شهرستان بازديد كردند كه بيشترين بازديدها از اثر تاريخي قلعه بسطام و آثار تاريخي روستاي چورس بوده است.
وي با بيان اينكه براي ايجاد واحدهاي بوم گردي در چايپاره نيز تدابيري انديشيده شده، ادامه داد: راه اندازي واحد بوم گردي در روستاي بسطام در دستور كار قرار دارد و در روستاي تيركندي در هفت كيلومتري چايپاره هم در دست اقدام است.
به گزارش ايرنا با انجام نخستين فصل كاوش تپه «آناقيزلي» روستاي چورس از 13 تا 25 مهر سال 1395، آثار باستاني هشت هزار ساله شامل ابزارهاي سنگي از جمله تراشه سنگ و تيغه هاي سنگي از نوع گرانيت، چخماق و اكسيدين به دست آمد.
سفال هاي قرمز و براق و منقوش متعلق به دوره اورارتويي در محوطه اين تپه كشف شد كه بيانگر وجود شهري در اين دوره و روستايي در دوره نوسنگي است.
مهمترين هدف در اين فصل اجراي مطالعه هاي ژئومغناطيسي بود تا ظرفيت منطقه براي مطالعات و كاوش هاي باستانشناسي تخمين زده شود.
كاوش در محوطه اي به وسعت هشت در هشت متر انجام و در لايه اول باستان شناسي ديوارهاي سنگي به قطر 170 سانتي متر مربوط به دوره اورارتويي مشاهده شد اما به علت پايان فصل كاوش اين اقدام ناتمام ماند.
3072/7125