۲۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۴:۲۹
کد خبر: 83272779
T T
۰ نفر
«خواندن؛ توانستن» شعار سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب

تهران- ايرنا- سخنگوي شوراي سياست‌گذاري سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از انتخاب شعار اين دوره از اين رويداد فرهنگي خبر داد و گفت: «خواندن؛ توانستن است» شعار اين دوره تعيين شد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا از سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، ايوب دهقانكار با اشاره به برگزاري پنجمين جلسه شوراي سياست‌گذاري سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران گفت: شعارهاي پيشنهادي با لحاظ رويكرد اصلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نقش و كاركرد نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران مورد بحث و بررسي قرار گرفت و در نهايت با نظر اكثريت اعضاي شورا شعار «خواندن؛ توانستن است» به عنوان شعار اين دوره تعيين شد.

** سپاه پاسداران و ضرورت توجه به مسائل استان‌هاي سيل‎زده محورهاي اصلي نمايشگاه
سخنگوي شوراي سياست‌گذاري سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با اشاره به فضاي حاكم بر جامعه، شرايط روز و اقتضائات ملي و بين‌المللي كشور گفت: شوراي سياست‌گذاري نمايشگاه كتاب تهران به اتفاق آرا تاكيد شد تا مسائل اخير كشور همچون اقدام نابخردانه دولت آمريكا عليه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران و نيز ضرورت توجه به مسائل استان‌هاي سيل‎زده و... به عنوان محورهاي اصلي، اساسي و راهبري نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران لحاظ شوند.
وي ادامه داد: در اين راستا برنامه‌هايي نيز از سوي اعضاي شورا پيشنهاد كه مقرر شد پس از بحث و كارشناسي اطلاع‌رساني شوند.

** ارتقاي كيفي و محتوايي برنامه‌هاي پيشنهادي
دهقانكار افزود: همچنين با توجه به اهميت فعاليت‌هاي علمي و فرهنگي نمايشگاه كتاب تهران و ميزان تاثيرگذاري آن بر مخاطبان و فضاي فرهنگي نمايشگاه مقرر شد با هدف ارتقاي كيفي و محتوايي برنامه‌هاي پيشنهادي از سوي اشخاص، نهادها، سازمان‌ها و ناشران جهت اجرا در نمايشگاه كتاب تهران توسط كارگروهي 5 نفره بررسي شوند.
سخنگوي شوراي سياست‌گذاري سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران خاطرنشان كرد: با توجه به ضرورت تامين رفاه و آسايش ناشران و بازديدكنندگان و جلوگيري از بروز حوادث و اتفاقات غير مترقبه مقرر شد تيم اجرايي نمايشگاه با همكاري دستگاه‌ها و نهادهاي مسئول و ذي‌ربط پيش‌بيني‌ها و تدابير لازم را اتخاذ كنند.
در پنجمين جلسه شوراي سياست‌گذاري سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران كه به رياست محسن جوادي برگزار شد، محمود آموزگار، علي اكبر اشعري، فريدون عموزاده خليلي، علي اصغر سيدآبادي، ميثم نيلي، يحيي دهقاني، داريوش نويدگويي، ابراهيم حيدري، مهدي اسماعيلي‌راد، محمدجواد مرادي‌نيا، قادر آشنا، ايوب دهقانكار و اميرمسعود شهرام‌نيا حضور داشتند.

** شعار نمايشگاه در دوره هاي قبل
به گزارش ايرنا، نمايشگاههاي بين المللي كتاب طي چندين دوره گذشته خود تصميم گرفت كه برپايي هر نمايشگاه را با يك شعار با محور و راهبرد هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و در راستاي فرهنگ مطالعه تعيين كند.
شعار نمايشگاه در دوره سي و يكم «نه به كتاب نخواندن»، سي امين دوره شعارنمايشگاه «يك كتاب بيشتر بخوانيم»، شعارنمايشگاه در دوره بيست و نهم «فردا براي خواندن دير است»، شعارنمايشگاه در دوره بيست و هشتم «خواندن، گفت و گو با جهان» و در دوره بيست و هفتم شعار نمايشگاه «بهشت دانايي در ضيافت كلمات» تعيين شده بود.

** همگام با نماشگاه سي و دوم
كار فراخوان براي ثبت نام در بخش هاي مختلف و حضور ناشران داخلي و خارجي از مدتها قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
سالن‌هاي بين‌الملل و كودك و آموزشي آماده بهره‌برداري هستند و سالن كودك و نوجوان نيز به تازگي آماده شده و در چند روز آينده آماده بهره‌برداري است.
سالن‌هاي دانشگاهي نيز در حال برپايي است و بخش‌هايي از شبستان نيز زير بار اجرايي رفته است.
كميته ناشران داخلي نمايشگاه كتاب نيز درباره ثبت نام ناشران الكترونيك و فناوري نوين را فراخوان داده و روند ثبت نام ديگر بخش ها نيز ادامه دارد.
دوره قبل نمايشگاه بين المللي كتاب هم در مصلاي امام خميني و دو دوره پيشتر اين رويداد سالانه در محل شهرآفتاب برگزار شده بود.
كميته فعاليت‌هاي علمي و فرهنگي سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از آمادگي اين كميته براي دريافت برنامه‌هاي پيشنهادي خبر داده است.
تمام فعاليت‌هاي اين كميته در اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران متمركز است و برنامه‌ريزي‌ها در حال انجام است.
همچنين تاكنون 37 موسسه در بخش لاتين براي حضور در نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران ثبت نام كرده اند كه نمايندگي بيش از 200 ناشر خارجي را بر عهده دارند. اين ناشران از كشورهاي آمريكا، انگلستان، آلمان، هلند، اتريش و ساير كشورهاي اروپايي هستند.
در بخش ناشران عرب زبان 53 موسسه ثبت نام كرده اند و به اين ترتيب ناشراني از كشورهاي لبنان، مصر، سوريه، عمان، قطر، عراق و پاكستان در اين رويداد حضور خواهند داشت.
وظايف نهادهاي اجرايي، نحوه هماهنگي و تشكيل كميته هاي تخصصي به منظور برنامه ريزي و سياستگذاري هاي لازم در ارتباط با سي و دومين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران نيز تا حد زيادي انجام شده و در حال نهايي شدن است.
سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در روزهاي پاياني سال گذشته براي بازديد از آخرين وضعيت آماده سازي سازه‌هاي سي و دومين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران از محل تعيين شده براي برگزاري اين نمايشگاه در مصلاي امام خميني (ره) تهران ديدن كرد.
سي و دومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با شعار «خواندن؛ توانستن است» از 4 تا 14 ارديبهشت ماه در مصلي امام خميني (ره) برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 1355 **3009