به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال، در این تحقیقات به منظور درك نحوه مداخله مغز در ایجاد احساس تشنگی و واكنش بدن پس از رفع عطش، از ابزار جدیدی موسوم به Neuropixel probe استفاده شد. این ابزار با استفاده از یك سوزن بسیار نازك كه مستقیما به بافت مغز وارد میشود، امكان ثبت فعالیت عصبی هزاران نورون را به طور همزمان در اختیار میگذارد. محققان با استفاده از این ابزار توانستند فعالیت 23 هزار و 881 نورون را كه در 87 مرحله 34 بخش از مغز قرار داشتند در 21 موش به ثبت برسانند.
هدف از انجام این تحقیقات، ثبت فعالیت نورونهایی بود كه در چرخه تشنگی و رفع عطش در بخشهای مختلف مغز فعال میشوند.
محققان با نظارت بر میزان سدیم و تعداد ذرات محلول در خون توانستند تشنگی را تشخیص دهند. به گفته محققان مغز نیز با استفاده از سلولهای موجود در بخش Subfornical Organ یا به اختصار SFO بر وضعیت این دو معیار نظارت میكند. زمانی كه این دو معیار كمتر از سطح عادی باشند، سیگنالهایی برای تحریك احساس تشنگی به سایر بخشهای مغز ارسال میشود.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد قسمتهای بزرگی از تمام بخشهای مغز در زمان تشنگی و نوشیدن آب در واكنش به تشنگی، فعال میشوند. همچنین محققان توانستند الگوهای مربوط به احساس تشنگی، رفع عطش و شدت تشنگی را در فعالیتهای نورونها شناسایی كنند.
گزارش كامل این تحقیقات درنشریه Science منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تهران- ایرنا- گروهی از محققان دانشگاه استنفورد با استفاده از ابزار جدیدی توانستند فعالیت هزاران نورون مغز موش را در چرخه تشنگی و رفع عطش ثبت كنند.