به گزارش ايرنا، محمدعلي شجاعي روز چهارشنبه در نشست ستاد بازسازي مناطق سيل زده استان كمبود و معضل مهم در بحران سيل را نبود پل در محورهاي روستايي عنوان كرد و گفت: نبود پل و ابنيه، ارتباط روستاها را در سيل قطع و امدادرساني به اهالي اين مناطق را با مشكل روبه رو كرد.
وي با اشاره به اينكه روستاييان علاوه بر مسكن، متحمل خسارت در معيشت، دام و محل نگهداري دام ها شده اند گفت: نامقاوم بودن مسكن و محل هاي نگهداري دام، يكي از مشكلات و ضعف ها در روستاهاي اين استان است و رويكرد ما در بازسازي مناطق خسارت ديده از سيل، مقاوم سازي واحدهاي مسكوني و ساخت بناهاي لازم براي نگهداري دام است تا معيشت و زندگي در اين مناطق دچار آسيب نباشد.
استاندار خراسان شمالي خاطرنشان كرد: اگر در اين باره، حمايت هاي ملي نباشد هم ما اقدامات لازم را در استان انجام خواهيم داد.
وي گفت: در بازسازي منازل مسكوني سيل زده، هيچ اعتباري به تعمير و مرمت واحدهاي خشتي و گلي داده نمي شود و تمام اين بناها بايد بازسازي شوند.
استاندار خراسان شمالي اظهار داشت: براي بازسازي مناطق آسيب ديده از سيل بايد توان مردمي و مشاركت هاي اجتماعي هم وارد عرصه شود تا كارها به خوبي و مورد انتظار پيش برود.
وي با اشاره به اينكه برخي زيرساخت هاي شركت هاي خدمات رسان استان در روستاها، در حريم رودها است گفت: در بازسازي ها بايد توجه شود كه ايجاد دوباره زيرساخت ها در بستر رودها، تكرار شود.
وي اظهار داشت: ممكن است برخي از بخش هاي آسيب ديده در سيل، رديف اعتباري مصوب ملي براي جبران خسارت نداشته باشد كه در اين باره مديران بايد از وزارت خانه ها پيگيري داشته باشند.
استاندار خراسان شمالي گفت: بايد اطلاعات تمام سدها كه نياز به لايروبي و يا مشكل فني دارند شناسايي و اعلام شود و رودخانه هاي نيازمند لايروبي هم مورد شناسايي قرار گيرند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه به يقين اعتباراتي كه براي جبران خسارت هاي ناشي از سيل و بازسازي مناطق خسارت ديده ابلاغ مي شود، كفاف نياز را نخواهد داد از مديران خواست تا در اين زمينه، از وزارت خانه ها اعتبار جذب كنند.
شجاعي گفت: چند استان از سيل، خسارت ديده اند و به يقين در تلاش براي جذب اعتبار هستند و اگر مديران ما در اين زمينه تلاش نداشته باشند و از وزارتخانه ها اعتبار جذب نكنند، نمي توان در بازسازي، اكارها را به خوبي پيش برد.
وي افزود: اعتبارات محدود است از اين رو مديران بايد براي جذب منابع بيشتر از تهران تلاش كنند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار خراسان شمالي هم در اين نشست با اشاره به تكليف رئيس جمهور بر استانداران مبني بر شناسايي سازه ها و ساخت و سازهاي حريم رودها و مسيل ها گفت: اين اطلاعات تا پايان امروز بايد سرجمع و به ما ارائه شود تا به تهران منعكس شود.
رضا رجب زاده اظهار داشت: با توجه به پيش بيني بارندگي در روزهاي شنبه و يكشنبه هفته آتي، اعضاي ستاد مديريت بحران در شهرستان هاي مختلف آمادگي هاي لازم را دارند.
وي همچنين با اشاره انتشار به برخي شايعه ها در زمان بحران سيل گفت: شايعه ها سبب بروز نگراني ها براي مردم مي شود و البته پاسخ مسئولان به آن هم ممكن است نتواند به نتيجه لازم بينجامد از اين رو از رسانه ها انتظار مي رود اخبار را از منابع رسمي و مديران دستگاه هاي اجرايي پيگير باشند.
به گزارش ايرنا، در سيلاب امسال خسارت هاي بسياري بر زيرساخت ها و بخش هاي مختلف وارد شده است كه رقم آن بيش از 6 هزار ميليارد ريال اعلام شده است.
سيلاب همچنين به 6 هزار واحد مسكوني در شهرها و روستاهاي اين استان خسارت وارد كرده است.
استان 863 هزار نفري خراسان شمالي در شمال شرق كشور واقع است.
7185/ 6042
بجنورد- ايرنا- استاندار خراسان شمالي گفت: در مديريت بحران، نبايد به گزارش ميزان خسارت ها بسنده كنيم بلكه با برنامه ريزي و اولويت بندي ها، راه تكرار بر مشكلات و بروز بحران را ببنديم.