۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۱۰
کد خبر: 83276358
T T
۰ نفر
توان صادرات سالیانه صنعت آسانسور ایران یك میلیارد دلار است

تهران- ایرنا- رئیس هیات مدیره سندیكای صنایع آسانسور و پله برقی ایران گفت: صنعت آسانسور كشور قادر است با حمایت های دولتی و تخصیص 200 میلیون دلار ارز، سالیانه تا یك میلیارد دلار صادرات به كشورهای منطقه و همسایگان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «فرید كوروس» كه عصر شنبه در نشست خبری این سندیكا سخن می گفت، اعلام كرد: این میزان شامل صادرات محصول آسانسور، همچنین خدمات فنی و مهندسی می شود و عراق، سوریه، عمان، حوزه سی.آی.اس (كشورهای همسود) و حتی اوكراین، بازارهای خوبی برای محصولات و خدمات ایرانی به شمار می روند.
این مقام صنفی، تحریم را نعمتی برای این صنعت توصیف كرد كه موجب حركت به سمت خودكفایی در اقلام و تجهیزاتی شد كه تا پیش از این وارد می شده است.
وی اضافه كرد: به طور متوسط 90 درصد لوازم، تجهیزات و قطعات آسانسورهای كشور در داخل تولید می شود اما در یك سال اخیر و با آغاز دور تازه تحریم ها، در نتیجه سیاست های جدید دولت داخلی سازی برخی از آنها در دستور كار قرار گرفت.
«این اقلام شامل موتور گیربكس، ریل های آسانسور و پله برقی می شود كه با وجود قیمت تمام شده بالاتر، داخلی سازی آنها بتدریج آغاز شده است».
كوروس ادامه داد: تحریم ها تولید برخی قطعات را كه تا پیش از این در داخل تولید نمی شدند اقتصادی كرد اما سبب افزایش خواب سرمایه و قیمت تمام شده محصولات نهایی، همچنین كندی روند انتقال فناوری ها به داخل شد.
رئیس هیات مدیره سندیكای صنایع آسانسور و پله برقی ایران، بزرگ ترین رقیب فعالان این صنعت را تركیه برشمرد و افزود: اكنون قیمت تولیدات ایران 30 درصد بیش از محصولات تركیه ای تمام می شود و جبران آن جز با حمایت های دولتی امكانپذیر نیست.
وی یادآوری كرد: وجود نیروی انسانی با توان علمی و فنی بالا و تجربیات گذشته، مهمترین برگ برنده ایران برای حضور پررنگ در بازارهای هدف است.
كوروس ابراز امیدواری كرد دولت در شرایط كنونی، با اعمال برخی سیاست ها از جمله معافیت های مالیاتی و كاهش هزینه بیمه تامین اجتماعی، واگذاری بررسی اهلیت تولیدكنندگان واقعی این صنف به تشكل ها و تقبل اعمال استانداردهای بین المللی برای حضور در بازارهای منطقه، به یاری این صنعت بشتابد.

** اشتغال 50 هزار نفری صنعت آسانسور
رییس اتحادیه كشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته نیز در این نشست از تقاضای سالیانه 25 هزار دستگاهی آسانسور در كشور خبر داد و افزود: صنعت آسانسور اكنون فقط با 30 درصد ظرفیت خود فعالیت می كند و ظرفیت خالی تولید سالیانه 50 هزار دستگاه در آن وجود دارد.
«عباس ابریشمی» به اشتغال 50 هزار نفری این صنعت در كشور اشاره كرد كه یك چهارم اشتغالزایی صنعت خودرو است و گفت: اگر یك دهم صنعت خودرو به صنعت آسانسور توجه شود، می تواند در تولید، صادرات و خدمات پس از فروش حرف نخست را در منطقه بزند.
وی اضافه كرد: اكنون بجز یك تا 2 قلم از كالاهای مربوط به آسانسورهای كم ارتفاع و به اصطلاح «تا هفت توقف»، همه اقلام و تجهیزات در داخل تولید می شود كه خودكفایی 100 درصدی در این زمینه با انجام سرمایه گذاری های جدید و حمایت های دولت امكانپذیر است.
ابریشمی گفت: 750 هزار دستگاه آسانسور فعال در كشور وجود دارد و روزانه 250 میلیون سفر توسط این تعداد آسانسور انجام می شود.
به گفته وی، بیش از 95 درصد آسانسورهای كشور به دلیل منقضی شدن گواهی های استاندارد آنها پس از یك سال، استاندارد نیست.
رییس اتحادیه كشوری آسانسور خواستار آن شد كه دولت به جای مشوق های صادراتی، هزینه شركت در نمایشگاه های منطقه ای را متقبل شود، همچنین با پرداخت هزینه های استانداردسازی بین المللی قطعات به یاری فعالان این صنعت بشتابد.
وی یادآوری كرد: استانداردهای سازمان ملی استاندارد ایران در سایر كشورها قابل پذیرش نیست و تولیدكنندگان در این زمینه ناچار به اخذ استانداردهای بین المللی اند كه هزینه های گزافی بر تولیدكنندگان و صادركنندگان تحمیل می كند.

** افزایش 250 درصدی قیمت ها
ابریشمی ادامه داد: در یك سال گذشته متوسط قیمت انواع آسانسور در كشور به دلیل مشكلات ارزی و افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش 250 درصدی را تجربه كرد.
وی اضافه كرد: افزایش قیمت های بی رویه نه توسط تولیدكنندگان واقعی، بلكه توسط دلالان و واسطه هایی كه اجناس و مواد اولیه را خریداری، دپو و با قیمت های بالاتر می فروختند، اعمال شد و در این زمینه با هماهنگی دادستانی در 2 مرحله به متخلفان اخطار داده شد.

** آمادگی برای حمایت از سرمایه گذاران داخلی
این مقام صنفی با اشاره به نامگذاری امسال به «رونق تولید» توسط رهبر معظم انقلاب، تصریح كرد: اتحادیه كشور آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته آمادگی دارد از سرمایه گذارانی كه مایل به سرمایه گذاری در زمینه های ریل، موتورهای بدون گیربكس، موتور و گیربكس و سیم بكسل آسانسور، انواع درایو كنترل سرعت آسانسور، صادرات قطعات و آسانسور كامل، صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین قطعات پله برقی هستند، حمایت كرده و در صورت نیاز به آنان خدمات مشاوره ای دهد.
به گزارش ایرنا، حمایت از خودكفایی و توانمندسازی همه بخش های راهبردی، از بندهای اقتصاد مقاومتی است.
بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال 1392 ابلاغ شد.
سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود و رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از كالای ایرانی» اعلام كردند.
امسال نیز سال «رونق تولید» نام دارد.

اقتصام*3065*1961*