۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۵۵
کد خبر: 83276984
T T
۰ نفر

فرهنگ‌سازي حزبي

۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۵۵
کد خبر: 83276984
فرهنگ‌سازي حزبي

تهران- ايرنا- انتخابات رياست اولين سال هفتمين دوره فعاليت خانه احزاب روز گذشته برگزار شد. خانه احزاب برخلاف تصور رايج جايي براي طرح موضعگيري‌ها و مجادله‌هاي سياسي نيست.

روزنامه ايران در يادداشتي به قلم حسين كمالي رئيس پيشين خانه احزاب، نوشته است: برعكس آنچه در اساسنامه خانه احزاب قيد شده، پرداختن به حقوق صنفي احزاب است صرفنظر از اينكه چه گرايشي داشته باشند. خانه احزاب همچنين مي‌تواند با اظهار نظر كارشناسي درباره قوانين و مقررات مرتبط با فعاليت احزاب و پيشنهادهاي اصلاحي براي اين قوانين كه مي‌تواند تسهيل كننده و تقويت كننده فعاليت احزاب در كشور باشد، به توسعه تحزب در كشور ياري برساند. در دوره ششم خانه احزاب بررسي ‌قانون فعاليت احزاب، جمعيت‌ها و انجمن‌هاي سياسي و صنفي در نشست‌هاي متعدد با وزارت كشور و مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي سبب شد كه در نهايت طرح جديدي به مجلس ارائه شود.

همچنين ما نشست‌هاي متعددي را درباره اصلاح قانون انتخابات با معاونت حقوقي رياست جمهوري برگزار كرديم و در تدوين لايحه مربوط به آن مشاركت كرديم. بر همين قياس موضوعات ديگري همچون نحوه اجراي قانون جرم سياسي كه در سال 1395 به تصويب رسيد نيز از جمله مسائلي هستند كه مي‌توانند مورد توجه خانه احزاب قرار بگيرند و از سوي اعضاي خانه پيگيري شوند. البته ممكن است برخي افراد فعاليت خانه احزاب را در انجام ملاقات‌هاي سياسي يا گفت‌وگوهاي سياسي منحصر بدانند اما بي شك تعداد بيشتري از اعضاي اين تشكل صنفي-سياسي نگاه عمقي‌تري به مسائل دارند و بهبود قوانين و مقررات را براي فراهم آمدن زيرساخت‌هاي مناسب فعاليت احزاب مد نظر قرار مي‌دهند. زيرا معتقدند حركت در جهت توسعه آزادي‌هاي مدني مقدمه‌اي براي توسعه تحزب در كشور است.

خانه احزاب همچنين سعي كرده است به عنوان تشكلي كه طبق قانون دو نماينده در كميسيون ماده 10 احزاب دارد درآن كميسيون به دفاع از حقوق همه احزاب قانوني كشور و به دفاع از فعاليت حزبي بپردازد. البته اين به آن معنا نيست كه از قبال فعاليت خانه احزاب مشكلات همه تشكل‌ها و گروه‌هاي حزبي برطرف شده است، اما به هر حال اين تشكل صنفي خواست احزاب را در بزنگاه‌هاي مختلف مطرح و نمايندگي كرده و اميدوار به نتيجه‌گيري است.
سال‌هاي سال بود كه يارانه احزاب از بودجه كشور حذف شده بود. اما با پيگيري خانه احزاب ما موفق به دريافت بودجه 2 ميليارد توماني و توزيع آن ميان احزاب شديم. اين عدد اگرچه عدد چشمگيري نبود اما توانست در حد خود به فعاليت حزبي در كشور كمك كند.

اما فراتر از همه اين اقدامات آنچه لازمه اساسي توسعه تحزب در كشور است و حلقه مفقوده آن به شمار مي‌رود افزايش تمايل اقشار مختلف جامعه به حضور در احزاب و فعاليت سياسي است. مسأله‌اي كه نيازمند فرهنگ سازي است و انتظار مي‌رود رسانه‌هاي جمعي پر نفوذي همچون صدا و سيما، مطبوعات و فعالان شبكه‌هاي اجتماعي به اين مهم بپردازند. همچنين لازم است كه ظرفيت تحمل احزاب در نهادهاي دولتي و غيردولتي افزايش پيدا كند تا در افواه جامعه فعاليت حزبي به عنوان فعاليتي در راستاي رشد و پيشرفت كشور شناخته شود و وسيله‌اي براي توسعه سياسي جامعه باشد.

*منبع: روزنامه ايران،1398،1،25
**گروه اطلاع رساني**1893**9131
۰ نفر