۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۵۷
کد خبر: 83276991
T T
۰ نفر

آمریكا، چین را بزرگترین تهدید خود می داند

۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۵۷
کد خبر: 83276991
آمریكا، چین را بزرگترین تهدید خود می داند

پكن- ایرنا- 'پاتریك شاناهان' كفیل پنتاگون كه بارها موارد تهدیدهای امنیتی آمریكا را برشمرده است، می گوید بزرگترین تهدید برای واشنگتن فقط «چین، چین و چین» است و آمریكا نیز باید برنامه های دفاعی خود را بر این محور تنظیم كند.

به گزارش ایرنا چنین اظهار نظری و تكرار نام چین برای سه بار متوالی از دیدگاه یك مقام بلند پایه نظامی آمریكا و كفیل فعلی وزارت دفاع این كشور، نشان می دهد كه منازعات نظامی میان چین و آمریكا تا چه اندازه ریشه دار و البته خطرناك است.
بسیاری بر این باور هستند بر خلاف آنچه تصور می شود مساله دیوار مكزیك برای امنیت آمریكا چندان مهم نیست، بلكه هر اقدامی از سوی پنتاگون، دولت و كنگره این كشور باید روی چین متمركز باشد و بخش عمده ای از بودجه این كشور نیز برای رویارویی با چین در نظر گرفته شده است.
مقام های نظامی و حكومتی آمریكا از جمله شاناهان بر این باورند كه چین می خواهد تا قدرت خود را در منطقه اقیانوس هند و آرام افزایش دهد و كاری كند كه آمریكا بساط نظامی خود را از كل منطقه و بخصوص دریای جنوبی برچیند.
مقام های آمریكایی می گویند امروز بمب افكن های چین، موشك های مافوق صوت، حملات سایبری و همچنین سرقت فناوری و تسلیحات ضد ماهواره ای چین، بزرگترین تهدیدها برای قدرت نظامی این كشور در كل جهان و دریای جنوبی محسوب می شود.
برای همین وقتی از پاتریك شاناهان كفیل وزارت دفاع آمریكا درباره تهدیدهای امنیتی این كشور برای سال 2020 میلادی سوال شد او فقط سه بار نام چین را تكرار كرد.
این نشان می دهد افرادی در آمریكا هستند كه به طور جدی روی قدرت نظامی فزاینده چین متمركز شده اند و بر این اعتقاد هستند كه چین از هر خطری برای آمریكا بزرگتر و از هر تهدیدی گزنده تر است.
هم اكنون آمریكا با گروه هایی از تروریست ها در منطقه خاورمیانه درگیر است و حداقل به صورت ظاهری این طور وانمود می كند واشنگتن اگرچه روسیه را یك تهدید می داند اما اصلی ترین تهدید از دیدگاه افرادی مانند كفیل وزارت دفاع آمریكا، قدرت روز افزون نظامی چین است.
البته از دیرباز در آمریكا موضوع تهدید چین مطرح بوده است و مقام های پنتاگون از گذشته نیز این موضوع را تكرار می كردند اما هیچكدام از آنها به صراحت شاناهان از تهدید چین به عنوان بزرگترین خطر نظامی برای قدرت آمریكا در دنیا و در دریای جنوبی یاد نكرده بود.
شاناهان در گزارشی كه به سناتورهای آمریكایی داده است از چین به عنوان یك تهدیدی یاد كرده است كه بسرعت از لحاظ نظامی قوی می شود، علوم و فنون نظامی خود را گسترش می دهد و باید بخشی از بودجه 718 میلیارد دلاری نظامی آمریكا برای مواجهه با این كشور اختصاص یابد.
برای همین از هم اكنون در آمریكا پیشنهاد شده است كه 25 میلیارد دلار برای توسعه تسلیحات هسته ای این كشور تخصیص داده شود تا به این شكل آمریكا همچنان در داشتن زرادخانه اتمی از چین و دیگر كشورهای دارنده این تسلیحات جلوتر باشد.
در واقع آمریكا به این نتیجه رسیده است كه چین در آینده نه چندان دور تنها كشور پس از آمریكا و روسیه خواهد بود كه دارای تسلیحات اتمی زمینی، دریایی و هوایی خواهد بود.
'بونی گلاسر' رییس موسسه مطالعات چاینا پاور در پكن می گوید كه واشنگتن فاقد یك راهبرد بسیار وسیع است كه در پناه آن بتواند چین را مهار كند.
وی می افزاید ما چشمانمان را دیر باز كرده ایم چین خیلی پیشتر از اینها در دریای جنوبی قدرت بلامنازع شده است و جاه طلبی های منطقه ای این كشور از دید آمریكا پنهان بوده است.
در واكنش به همین اظهارات بود كه سخنگوی وزارت دفاع چین چند روز پیش در مصاحبه ای با خبرنگاران ادعای افسران نظامی آمریكا از جمله شاناهان درباره تهدید بودن چین را مردود خواند.
'وو چیان' گفت: اظهار نظر افسران ارتش آمریكا بازی مجموعه صفر و نمونه ای از ذهنیت جنگ سرد است كه كمكی به بهبود روابط نمی كند.
او افزود: بر خلاف چنین ادعاهایی، چین نه تنها تهدیدی برای دیگر كشورها نیست بلكه قدرتمند تر شدن ارتش این كشور به پیشبرد صلح و ثبات دنیا كمك می كند.
این سخنگو تصریح كرد: ارتش چین ساختار دفاعی خود را قویتر كرده است و راهبردی صلح آمیز را در مسیر قدرتمند شدن دنبال می كند و دیگران را تهدید نمی كند.
ووچیان گفت: متاسفانه در ارتش آمریكا برخی می خواهند محاسبات خود را با تهدید دانستن دیگران به خورد كشورها و جامعه بین المللی بدهند تا بودجه ارتش آمریكا را بیشتر كنند.
سخنگوی وزارت دفاع چین از آمریكا خواست كه چنین كوته نگری و ذهنیت جنگ سرد را كنار بگذارد و در مورد توسعه ارتش چین با درك مناسب برخورد كند و نگاهی درست به صلح آمیز بودن ساختار دفاعی چین داشته باشد.
به هر صورت آمریكا بسرعت در حال افزودن بر بودجه نظامی خود به بهانه مقابله با تهدیدهایی از سوی چین و روسیه است و می خواهد میلیاردها دلار از این بودجه را صرف توسعه تسلیحات فضایی و موشك های مافوق صوت و سپر دفاعی ماهواره ای كند تا به گفته مسئولان ارشد نظامی این كشور نظیر شاناهان، از حملات و هجوم چین مصون بماند.
آساق**231**1904**