به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، یكی از مهمترین چالشهای تحقیقات در زمینه علوم اعصاب، روشهایی است كه بتواند فعالیت بخشهای عمیق مغز را با كیفیت بالا نمایش دهد.
تصویربرداری از مغز بسیار دشوار است؛ مغز از میلیونها نورون تشكیل شده و میزبان سیگنالهای بسیار سریع است.
تاكنون روشهای مختلفی برای تصویربرداری از مغز توسعه یافته است كه برخی بر سرعت و برخی بر كیفیت و وضوح تمركز داشته اند و روشی وجود ندارد كه دربرگیرنده هر دو ویژگی باشد.
برای مثال بعضی از روش ها قادر به تهیه اسكنهای بسیار با كیفیت است ولی نمیتواند فعالیت نورونها را بهصورت بلادرنگ دنبال كند. روش هایی كه قادر به تركیب هر دو ویژگی هستند، فقط میتوانند محدوده كوچكی از مغز در حدود چند سلول را تصویربرداری كنند.
محققان آزمایشگاه نور و فناوری و بیوفیزیك دانشگاه راكفلر به رهبری علیپاشا وزیری موفق به توسعه روشی شدهاند كه میكروسكوپی دو فوتونی نام دارد. در این روش از باریكه لیزر برای روشنكردن بخشهای مختلف مغز استفاده میشود. این روش به گونهای است كه میتواند بخشهای مختلف مغز را به طور همزمان هدف تصویربرداری قرار دهد. با تركیب این روش با روش میكروسكوپی سه فوتونی، امكان تصویربرداری از اعماق مغز با لحاظ سرعت و دقت فراهم شده است. این روش تركیبی HyMS نام گرفته است.
این روش میتواند 12 هزار نورون را به طور همزمان در بخش وسیعی از مغز در قشرهای مختلف تصویربرداری كند.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تهران- ایرنا- محققان موفق به توسعه یك روش میكروسكوپی جدید شدهاند كه قادر به تهیه تصاویر بسیار واضح از بخشهای عمیق مغز است.