به گزارش ايرنا از دادگستري اردبيل ، يوسف خدادادي روز دوشنبه با اشاره به بحث خشونت و آمار بالاي پرونده هاي مرتبط با آن در محاكم قضايي استان افزود: خشونت ، توهين و اهانت ، ضرب و جرح و نزاع دسته جمعي جزو مواردي است كه از فراواني بالاي ورودي پرونده در دستگاه قضايي حكايت دارد و اولين ورودي پرونده از حيث فراواني مربوط به درگيري، خشونت و ضرب و جرح است.
وي گفت: اين گونه جرايم آثار سوء متعدد روحي و رواني، اخلاقي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بر روي خود فرد مرتكب، خانواد و جامعه دارد و متعاقبا خانواده هاي اين افراد تحت تاثير چنين عواملي در معرض بسياري از آسيب هاي اجتماعي قرار مي گيرند.
او همچنين با اشاره به علل ارتكاب خشونت و ضرب و جرح اظهار داشت: علل روحي رواني و مباحث مربوط به امور فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي همچون ضعف فرهنگي، عدم مهارت هاي گفتاري و ارتباطي ، فقر ، بيكاري ، حاشيه نشيني ، عدم توسعه امكانات متناسب با رشد جمعيت ، تراكم جمعيتي و بسياري از موارد ديگر از اهم محرك هاي ارتكاب به خشونت است.
وي نقش خانواده در تربيت صحيح فرزندان و نقش آموزش و پرورش و مدرسه در آموزش مهارت ها و كنترل خشم را بسيار موثر دانست.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان اردبيل ارتقاي اخلاق و معنويات در جامعه ، تقويت محيط آرام در خانواده، آموزش مهارت هاي كنترل خشم و آموزش مهارت هاي رفتاري را از موضوعات مهم و اثر بخش در كنترل اينگونه جرايم ذكر كرد.
او افزود: در كنار اقدامات پيشگيرانه، قانونگذار با افرادي كه با ايجاد خشونت و ضرب و جرح در جامعه نظم و آرامش شهروندان را بر هم زده و يا اقدام به تهديد و آزار و اذيت زنان و كودكان مي كنند قوانين سخت گيرانه اي را معين كرده و دستگاه قضايي نيز ملزم به رعايت و اجراي قانون است و در صورت مشاهده اينگونه جرايم طبق قانون با مجرمان برخورد مي كند.
6018/6016
معاون دادگستري اردبيل:
ضعف فرهنگي موجب بروز خشونت در استان شده است
۲۶ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۲۴
کد خبر:
83279533
اردبيل - ايرنا- معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان اردبيل گفت: بيشترين علل وقوع خشونت در استان مربوط به ضعف فرهنگي است.