به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا «رضا اردكانیان» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، افزود: تلاش بر این است كه به سمت مصرف بهتر منابع زیست محیطی حركت شود و بر این اساس الگوی مصرف بر اساس مناطق مختلف تعریف شده است.
وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار این الگوی مصرف اعمال خواهد شد و همه مردم باید مصارف خود را بر اساس این الگو طراحی كنند.
اردكانیان خاطرنشان ساخت: اطلاع رسانی درباره این الگوی مصرف و آگاهی از میزان مصرف از ابتدای اردیبهشت ماه در قبض های آب و برق مشتركان لحاظ خواهد شد.
وزیرنیرو ادامه داد: براین اساس مشتركان در قبضی كه اردیبهشت ماه دریافت خواهند كرد متوجه خواهندشد كه جزو كدام گروه از مشتركان قرار دارند و آیا كم مصرف هستند یا جزو مشتركان پرمصرف به حساب می آیند.
وی افزود: بر این اساس اگر مشتركی جزو كم مصرف ها باشد و نیز از الگوی تعیین شده هم كمتر مصرف كند، مبلغی را به عنوان پاداش دریافت خواهد كرد.
اردكانیان گفت: از طرف دیگر تلاش می شود مشتركانی كه بالاتر از این الگو مصرف می كنند با لحاظ كردن تعرفه بیشتر به سمت مصرف بهینه سوق داده شوند.
وزیر نیرو به همه مردم توصیه كرد: مصرف خود را بهنیه كنند تا مشمول 16درصد تعرفه بیشتر نشوند.
** آب و برق مناطق سیلزده تا حد بسیارزیادی برقرار شده است.
وی به تلاش بخش های مختلف وزارت نیرو در سیلاب اخیر اشاره كرد و گفت: تلاش های صورت گرفته سبب شد وضعیت آب و برق در استان های سیل زده اكنون به صورت مطلوبی درآید؛ به گونه ای كه از حدود چهار هزار روستایی كه بر اثر سیل با قطع سیستم آب مواجه شده اند الان بیش از 97 درصد این روستاها دارای آب هستند.
اردكانیان افزود: اكنون حدود 111 روستا در استان های خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان به خاطر نبود جاده های دسترسی هنوز مشكل دارند.
وزیر نیرو ادامه داد: در بخش برق هم تعداد 2 هزار 352 روستا با قطع برق مواجه شده اند كه الان كمتر از 20 روستا هنوز مشكل دارند و اكنون بیش از 99 درصد روستاها و شهرها دارای سیستم برق هستند.
وی عملكرد همه بخش ها در سیل اخیر را هم تراز با عملكرد های جهانی توصیف كرد.
اردكانیان در ادامه به صدرو احكام اعضای هیات بررسی و تدوین گزارش ملی سیلابهای اخیر توسط رییس جمهوری كه مسئولیت آن با رئیس دانشگاه تهران است اشاره كرد و آن را خبری خوب و كاری ضروری توصیف كرد.
وزیر نیرو به عضویت 20 تن از اساتید متخصص و با تجربه و صاحب نام كشور از دانشگاههای مختلف در بخشهای مختلف مرتبط با مدیریت سیلاب در آن اشاره كرد و گفت: چنین امری در این گونه حوادث میتواند نقش تعیین كنندهای داشته باشد.
وی افزود: در ارتباط با اصلاح وضع موجود و توسعه روشهایی كه امیدواریم سیل فقط برای ما بركت و فایده داشته باشد، وزارت نیرو با تمام توان در همه ردهها و سطوح مدیریتی، آمادگی كامل برای همكاری با این هیات را دارد و امید است كه برنامه اجرایی این هیات هر چه زودتر اعلام شود تا بتوان وظیفه خود را انجام دهیم.
* سدسازی نیازمند مطالعه دقیق است
اردكانیان طرح های سدسازی را طرح هایی دانست كه دارای مرحله مطالعاتی بوده و گفت: اكنون علاه بر 172 سد مخزنی در دست بهره برداری تعدادی در دست اجرا و تعدادی هم در دست مطالعه است.
وزیر نیرو افزود: اینكه این تعداد افزوده یا ساخت آنها سرعت داده شود تابع ملاحظات فنی در ابعاد مختلف اقتصادی و زیست محیطی است ؛ اما مهترین شاخصی كه باید مدنظر قرارگیرد شاخص های هیدرولوژیكی است.
به گفته وی، نخستین كاری كه باید در ساخت سد ها انجام شود، بازنگری براساس آخرین یافته های جهانی در ارتباط با شرایط تغییر اقلیم است و چنانچه این نظریه غالب باشد كه منطقه ما به سمتی می رود دچار یك نوع «رادیكالیزم» آب و هوایی است، به این معنا است كه ما جیره آب مان را هرسال به شكل متوازن دریافت نخواهیم داشت.
اردكانیان گفت: این تصمیم تصمیمی سیاسی نیست بلكه باید كارشناسی باشد و ما به محض رهایی از این شرایط جزو اولویت هایمان این مسئله خواهد بود.
اقتصام**2078**9189
تهران- ایرنا- وزیر نیرو با اشاره به طراحی الگوی مصرف آب و برق برای همه مشتركان گفت: مشتركانی كه از الگوی طراحی شده كمتر مصرف كنند مبلغی را به عنوان پاداش دریافت خواهند كرد.