۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۰۸
کد خبر: 83282631
T T
۰ نفر
رحمانی:ایران و بنگلادش به تجارت یك میلیارد دلاری می اندیشند

تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: فعال سازی ظرفیت های موجود، این امكان را فراهم می سازد تا جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش بتوانند به هدف تجارت یك میلیارد دلار در سال دستیابند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شاتا، «رضا رحمانی» در مراسم روز ملی بنگلادش ضمن تبریك سالروز استقلال بنگلادش گفت: هویت، قدرت و رفاه سه مفهوم بنیادی و اساسی در سیاست است و استقلال كشورها با مفهوم هویت گره خورده، اما بدون رفاه و قدرت نه فایده مندی لازم را دارد و نه می تواند پایدار باشد.
وی افزود: ملت های ایران و بنگلادش به عنوان 2 ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود، نیازمند توسعه همه جانبه و به ویژه توسعه احداث ساختمان ها و تاسیسات زیر بنایی هستند و این می تواند یك زمینه همكاری بلند مدت و گسترده را فراهم سازد.
رحمانی ضمن ابراز امیدواری برای برگزاری ششمین دور اجلاس كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی دو كشور در سال 98، افزود: فعال سازی ظرفیت موجود می تواند به راحتی هدف تجارت یك میلیارد دلار در سال بین دو كشور را تحقق بخشد.
وزیر صنعت گفت: ایران ظرفیت های مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی دارد و در واقع جمهوری اسلامی یكی از بزرگترین تولید كنندگان و صادركنندگان در این عرصه محسوب می شود.
به گفته وی، ظرفیت های همكاری برای 2 كشور در زمینه های دیگر نظیر كشاورزی و مواد غذایی، توریسم، صنایع دارویی و پزشكی، ورزشی، دانشگاهی و سایر زمینه ها وجود دارد.
رحمانی ایران را كشوری با توانمندی های اقتصادی فراوان معرفی كرد و گفت: فعالان اقتصادی و همین طور مسئولان سیاسی كشورها نمی توانند از بازار و اقتصاد ایران صرف نظر كنند.
وی اضافه كرد: ایران در سال 2018 به رقم تولید ناخالص داخلی 439 میلیارد دلار دست یافت و پیش از این نیز ركورد 598 میلیارد دلار را نیز در سال 2012 تحقق بخشید.
وزیر صنعت تصریح كرد : ركوردهای موجود برای اقتصاد ایران همگی از توانمندی بالا و تاب آوری بسیار پرقدرت اقتصاد ایران در مقابل تنش ها و فشارهای خارجی حكایت دارد.
وی پیرامون ظرفیت های اقتصادی بنگلادش گفت: قرار گرفتن 2 سال در بین 10 كشور با رشد اقتصادی بالا، تجربه نرخ رشد اقتصادی بالای 6 درصد برای حدود 15 سال متوالی، رسیدن به حجم تجارت 100 میلیارد دلار در سال، جمعیت حدود 163 میلیون نفری، باعث شده تا بنگلادش به عنوان كشوری جذاب برای بسیاری سرمایه گذاران، تجار و دولت ها مطرح شود.
به گفته رحمانی، شركت ها و سازمان های مسئول ایرانی هم این روند فعالیت ها و برنامه های سالانه و بلند مدت بنگلادش را به دقت رصد می كنند و تمایل خود را برای همكاری با شركت ها و موسسه های بنگلادش ابراز می كنند.
وی خاطرنشان ساخت:براساس تاریخ ایران همیشه روابط دوستی و تبادلات عمیق فرهنگی، علمی و تجاری با شبه قاره هند و سرزمین بنگال برقرار بوده و عضویت فعال 2 كشور ایران و بنگلادش در مجامع بین المللی نظیر گروه 8-D، سازمان همكاری های اسلامی و جنبش عدم تعهد، نشان از گرایش های راهبردی مشابه و مشترك دو كشور در عصر حاضر دارد.
به گزارش ایرنا، موجیرالرحمن بوئیان سفیر بنگلادش در ایران مهر ماه پارسال در سفر به زاهدان گفته بود: اینك میزان مبادلات تجاری بین ایران و بنگلادش كمتر از 150 میلیون دلار است كه درصدد افزایش این مبادلات هستیم، زیرا این موضوع به نفع هر 2 كشور است.
وی در دیدار با تجار و بازرگانان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ایران و بنگلادش دارای خصوصیات فرهنگی و اجتماعی نزدیك به هم هستند كه زمینه ارتقای مبادلات تجاری را فراهم می كند.
سفیر بنگلادش گفته بود: ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا و بنگلادش چهل و یكمین اقتصاد محسوب می شود كه داكا علاقه مند به ایجاد روابط تجاری بیشتر با تهران از راه استان سیستان و بلوچستان است.
به گفته وی، كشور متبوعش از 37 میلیارد دلار صادرات سالیانه، 82 درصد آن به صادرات پوشاك اختصاص دارد و بقیه نیز مواد اولیه نساجی، فرش بافی، میوه های گرمسیری، چای، مواد شیمیایی و غیره است.
اقتصام**4037 **1559
۰ نفر