«علیرضا ملكی» امروز (جمعه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: گستردگی فعالیت های این مركز می تواند از بار فعالیت های سازمان هایی همچون بیمه، مالیات، گمرك، ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز و غیره در كشور بكاهد.
این مقام مسئول اظهار داشت: هدف مركز ملی شماره گذاری كالا و خدمات ایران شفاف سازی، تسهیل تجارت، جلوگیری از قاچاق، شبكه كردن همه عرضه كنندگان و متقاضیان كالاها و خدمات و توسعه زنجیره تامین است.
ملكی ادامه داد: استفاده از كدهای ملی تولیدی این مركز برای محصولی نظیر گوشت قرمز، مشخص كننده مواردی همچون تغذیه دام، محل كشتارگاه، قصاب مربوطه، بسته بندی كالا، چگونگی حمل آن، توزیع كننده عمده گوشت، فروشگاه محل عرضه آن و غیره است و همه این اطلاعات در باركد یاد شده تعریف می شود.
وی خاطرنشان كرد: به این ترتیب، همه عوامل مزرعه تا سفره با هم شبكه شده و زنجیره تامین معنی می یابد كه تسهیل در تجارت را نیز با خود به همراه دارد.
مدیرعامل ایران كد تاكید كرد: علاوه بر آن، حتی می توان در سطح بین الملل بازارهای بیشتری را شناسایی كرد و قدرت رقابت پذیری محصولات كشورمان را افزایش داد.
وی كمك ایران كد در مبارزه با قاچاق كالاها را یادآور شد و گفت: همچنین مردم و مصرف كنندگان می توانند با برخی اپلیكیشن های قابل نصب بر روز تلفن های همراه به اصالت كالاهای مصرفی پی ببرند، زیرا هر یك از كالاها از كدهای ملی منحصر بفردی برخوردار می شوند كه قابل رصد و پیگیری است.
ملكی بیان داشت: همچنین اصالت كالاهای وارداتی را میتوان از همین طریق مشخص كرد و هنر- صنعتی نظیر فرش دستباف ایرانی را میتوان به این شیوه از خطر كپی كاری توسط دیگر كشورها و محصولاتی همچون زعفران و خرمای ایرانی را از خطر فله فروشی حفظ كرد.
وی اظهار داشت: در زمینه كسب و كارهای الكترونیكی در كشور، هنوز در آغاز راه هستیم و امید می رود توسعه خدمات مركز ملی شماره گذاری كالا و خدمات ایران به توسعه این كسب و كارها و بهبود آنها در كشور كمك كند.
به گزارش ایرنا، مركز ملی شمارهگذاری كالا و خدمات ایران با سابقه بیش از 23 ساله در كشور به عنوان عضو رسمی سازمان GS1 جهانی، با شناسایی بیش از سه میلیون و 600 هزار قلم كالای تولیدی یا وارداتی به عنوان یكی از 12 مرجع رسمی كشور در حوزه شناسایی به شمار میآید.
این مركز بر مبنای استانداردهای سازمان جهانی GS1، اقدام به ارائه كدهای استاندارد Global Trade Item Number) GTIN) برای شناسایی اقلام تجاری و (GLN) Global Location Number برای شناسایی موجودیتها (فیزیكی، حقوقی یا حقیقی) می كند.
همچنین از سال 1385 این مركز توانسته است نظام ملی طبقهبندی كالا در كشور (ایرانكد) را راهاندازی كند و یك پایگاه داده ملی و یكپارچه از اقلام كشور را تشكیل دهد.
اقتصام*3065**9189
مدیرعامل ایران كد عنوان كرد:
كمك به مالیات ستانی، با رصد «مزرعه تا سفره»
۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۲۸
کد خبر:
83284127
تهران- ایرنا- مدیرعامل مركز ملی شماره گذاری كالا و خدمات ایران (ایران كد) گفت: این مركز می تواند با تعریف كد ملی منحصربفرد برای انواع مختلف كالاها، مسیر مزرعه تا سفره را به خوبی رصد كند كه كمك قابل توجهی برای سازمان امور مالیاتی در شناسایی و اخذ مالیات خواهد بود.