۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83284149
T T
۰ نفر

نگاهی به حضور طلاب جهادی خراسان در مناطق سیل زده

۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83284149
نگاهی به حضور طلاب جهادی خراسان در مناطق سیل زده

مشهد - ایرنا - همزمان با وقوع سیل در چند استان كشور طلاب و روحانیون حوزه های علمیه خراسان هم در كنار نیروهای امدادی، ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به كمك هموطنان سیل زده شتافتند.

حوزه علمیه خراسان با هزار و 200 سال قدمت هم اكنون دو هزار استاد دارد و حدود 43 هزار طلبه در 131 مدرسه علمیه تحت نظر این حوزه مشغول به تحصیلند و این حوزه پس از حوزه علمیه قم دومین مركز حوزوی ایران است.
طلاب و روحانیون در عرصه ها و مسئولیتهای مختلف كشور حضور دارند و به هنگام دفاع از نظام و كشور نیز در كنار سایر مردم حركت كرده اند كه نمونه آن حضور در دوران دفاع مقدس و تقدیم دست كم چهار هزار و 300 شهید از این قشر است.
در سیل اخیر استانهای گلستان، خوزستان و لرستان هم گروههای مختلفی از طلاب و روحانیون خراسان به این استانها اعزام شدند تا بتوانند به هموطنان سیل زده كمك كنند.
مدیر حوزه علمیه خراسان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: به فرموده مقام معظم رهبری هدایت دینی و سیاسی جامعه بر عهده روحانیت و حوزه های علمیه است در كنار این موضوع خدمت رسانی هم كه آثار بسیار زیادی دارد باید مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله سید مصباح عاملی با بیان این كه كمك به مردم در عرصه های مختلف باید یك سنت و رسالت در كنار سایر رسالتهای حوزوی باشد افزود: باید طوری برنامه ریزی كنیم كه این خدمت رسانی فقط در حوادث خلاصه نشود و گستره بیشتری را شامل شود.
وی ادامه داد: در آغازین روزهای جاری شدن سیل به منظور پیشگیری از كارهای پراكنده، یك ستاد متشكل از نهادهای حوزوی در مركز مدیریت حوزه علمیه خراسان تشكیل شد و طلاب بسیار از مدارس علمیه برای كمك مالی و حضور در استانهای سیل زده اعلام آمادگی كردند.
مدیر حوزه های علمیه خراسان گفت: خدمت اجتماعی موجب محقق شدن هدایت دینی و سیاسی جامعه می شود و همان گونه كه هدایت دینی و سیاسی جامعه مقطعی نیست خدمات اجتماعی نباید مقطعی باشد لذا طلاب و روحانیون ارائه این خدمات را جزو رسالتهای ثابت خود در اجتماع می دانند و بر همین اساس هر جا نیاز است وارد عرصه می شوند.
آیت الله عاملی افزود: تاكنون طلاب و روحانیون بسیار از حوزه علمیه خراسان به استانهای گلستان، لرستان و خوزستان اعزام شده اند.

* ایجاد قرارگاه طلاب به منظور امداد رسانی
دبیر ستاد مركزی نهادهای حوزوی خراسان در امداد رسانی به مناطق سیل زده كشور هم گفت: یكی از توصیه های مدیر حوزه علمیه خراسان جلوگیری از پراكنده كاری و عملكرد جزیره ای است تا امدادرسانی مطلوب و موثر محقق شود و بر همین اساس در استانهای گلستان، خوزستان و لرستان هر كدام یك قرارگاه ایجاد شده است.
حجت الاسلام مجید فاطمی ارفع افزود: از ابتدای بروز سیل در این استانها و با وجود تعطیلات نوروزی، جمع بسیاری از طلاب برای حضور در استانهای یاد شده اعلام آمادگی كردند.
وی با بیان این كه دست كم هزار و 500 طلبه تا كنون از حوزه علمیه خراسان به صورت چرخشی به استانهای سیل زده اعزام شده اند ادامه داد: هم اكنون 300 طلبه و روحانی در استان خوزستان، 150 نفر در استان گلستان و 250 نفر در استان لرستان در حال امدادرسانی هستند.
وی گفت: گروههای اعزامی طلاب به مدت یك هفته تا 10 روز در مناطق امداد رسانی می كنند و بعد از این مدت به جای آنها طلاب تازه نفس اعزام می شوند.

* تعطیلی حوزه به منظور امدارسانی به هموطنان
معاون تبلیغ حوزه علمیه خراسان نیز گفت: برخی از حوزه های علمیه استان همه طلبه ها و تعدادی نیز تا 60 درصد طلاب خود را به منظور امدادرسانی به مناطق سیل زده اعزام كرده اند.
حجت الاسلام محمد فردوسی پور افزود: در كنار حضور در مناطق سیل زده ارسال كمكهای نقدی و غیرنقدی به مناطق سیل زده از دیگر اقدامات طلاب خراسان است كه تاكنون دست كم یك میلیارد ریال كمك نقدی، سه هزار قطعه مرغ، 300 قوطی شیر خشك، نیم تن برنج، 300 وسیله اسباب بازی و 2 كامیون لباس و اقلام بهداشتی به مناطق سیل زده ارسال شده است.
1922/7507
۰ نفر