محمد نبوي فرد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طرح پرواربندي يا زنجيره توليد گوشت قرمز به خاطر مزاياي فراوان، صرفه جويي در ابعاد مختلف، سودآوري و اثربخشي سرمايه گذاري در خراسان رضوي اجرا مي شود.
مدير كل امورعشاير خراسان رضوي گفت: منظور از پرواربندي، چاق كردن گوسفند و كسب حداكثر اضافه وزن يا توليد لاشه براي تامين گوشت است كه دربرگيرنده مزاياي فراوان از جمله جلوگيري از كشتار دام قبل از وزن مطلوب و حفظ مراتع با جلوگيري از فشار چراي دام يا كاهش اين فشار است.
نبوي فرد افزود: سال 1396 با اجراي اين طرح 320 هزار راس دام از مراتع استان خارج شده بودند و دامهايي كه از مراتع خارج مي شوند با كنسانتره منحصر به فرد توليدي در تنها كارگاه توليد استان خراسان رضوي تغذيه مي شوند و به همين دليل با محصور ماندن پروار مي شوند و ديگر نياز به چراي دام در مراتع وجود ندارد.
وي با بيان اينكه 6 درصد از گوشت قرمز مصرفي ايران توسط عشاير خراسان رضوي توليد مي شود ادامه داد: سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز توسط عشاير اين استان توليد مي شود.
مديركل امورعشاير خراسان رضوي توليد سالانه گوشت قرمز توسط عشاير كشور را 200 هزار تن اعلام كرد و گفت: بر اساس اعلام مركز آمار ايران هر نفر از جمعيت عشاير گوشت مصرفي 16 نفر را در ايران توليد مي كند.
هفت هزار خانوار عشايري خراسان رضوي با 35 هزار نفر جمعيت در قالب 35 طايفه، بيش از يك ميليون راس دام در اختيار دارند.
عشاير اين استان با توليد سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز، 17 هزار تن فراورده هاي دامي شامل شير، روغن، پشم، كرك و كود حيواني و 41 هزار و 800 متر مربع صنايع دستي شامل گليم، قاليچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزايي در اقتصاد خراسان رضوي ايفا مي كنند.
با وجود اين كه جمعيت عشايري خراسان رضوي كمتر از يك درصد جمعيت 6 ميليون و 400 هزار نفري اين استان است 15 درصد دام منطقه را در اختيار دارد.
1922/7496
مشهد- ايرنا- مدير كل امور عشاير خراسان رضوي گفت: با اجراي طرح پرواربندي و تحويل كنسانتره به عشاير، سال گذشته 400 هزار راس دام عشاير اين استان از چراي در مراتع استان خارج شد.