۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۵۶
کد خبر: 83284207
T T
۰ نفر

راهكارهاي كاهش آسيب هجوم ملخ به مزارع فارس اعلام شد

۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۵۶
کد خبر: 83284207
راهكارهاي كاهش آسيب هجوم ملخ به مزارع فارس اعلام شد

شيراز- ايرنا- سازمان جهادكشاورزي استان فارس در اطلاعيه اي با اعلام هشدار جدي به كشاورزان، دامپروران و زنبورداران فعال در اين استان درباره خطر هجوم ملخ از مرزهاي دريايي جنوب كشور، راهكارهاي كاهش آسيب ناشي از اين آفت را اعلام كرد.

در اين اطلاعيه كه نسخه اي از آن روز جمعه در اختيار ايرنا قرار گرفت، آمده است: با توجه به استمرار ورود توده هاي متراكم ملخ صحرايي از كشور عربستان به جنوب كشور و خطر آسيب ديدن مزارع و باغات كشاورزان، دامداران و زنبورداران استان فارس رعايت نكاتي براي كاستن از آسيب هاي اين آفت ضروري است.
در اين اطلاعيه از كشاورزان، دامداران و زنبورداران استان فارس خواسته شده است كه علاوه بر سركشي روزانه به مزارع و باغات، به مراتع و علف زارهاي مجاور نيز سركشي كنند و به محض مشاهده آفت به مراكز جهاد كشاورزي محل سكونت خود در اسرع وقت اطلاع دهند.
اين سازمان ضمن تاكيد بر لزوم آماده به كار بودن امكانات و لوازم مورد نياز سمپاشي از جمله تراكتورها و سمپاش ها از بهره برداران بخش كشاورزي خواسته است كه هرگونه عمليات سمپاشي عليه آفت را فقط با كسب نظر كارشناسان جهاد كشاورزي انجام دهند.
سازمان جهاد كشاورزي فارس افزوده است كه در صورت نياز به سمپاشي، سموم مناسب مورد نياز را تامين مي كند.
اين سازمان با اشاره به خطرات ناشي از سم پاشي براي جانداران تاكيد كرده است كه قبل از انجام عمليات سم پاشي، دام و احشام و كندوهاي زنبورعسل از منطقه جابجا و از باز نگه داشتن درب كندوهاي عسل و چراي دام در مراتع و علفزارهاي سم پاشي شده حداقل به مدت يك هفته خودداري شود.
سازمان جهاد كشاورزي فارس همچنين خطاب به مردم تاكيد كرده است كه از مصرف لاشه ملخ هاي تلف شده به وسيله سم جدا خودداري و از خريد هر گونه ملخ مرده توسط دلالان و سودجويان براي مصرف خوراكي پرهيز كنند.
اين سازمان همچنين توصيه جدي در زمينه پرهيز از تعليف دام ها و طيور از لاشه ملخ هاي مرده داشته است.
اين اطلاعيه مي افزايد: در صورت مشاهده اجساد پرندگان و جانوران وحشي در حجم قابل توجه در مناطق سمپاشي شده نسبت جمع آوري ، حفر چاله و دفن آِنها در عمق مناسب و آهك پاشي روي محل دفن اقدام شود .
در بخش پاياني اين اطلاعيه آمده است: درصورت نياز به كسب آخرين اطلاعات موثق از وضعيت ملخ و روند مبارزه با اين آفت در استان فارس با روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي فارس به شماره 07132292670 تماس گرفته شود.
پيش از اين، مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان فارس روز چهارشنبه گفت: بيش از 200 هكتار از اراضي منابع طبيعي استان فارس با هدف مبارزه با ملخ هاي صحرايي سمپاشي شد.
حميد دبيري افزود: مبارزه با اين آفت كشاورزي كه به ملخ دريايي نيز موسوم است تا پايان تيرماه 98 ادامه خواهد يافت.
وي اضافه كرد: دو شهرستان داراب و لامرد فارس با اين آفت كشاورزي مواجه هستند؛ البته هفته قبل در بيش از هشت شهرستان فارس در محيط هاي شهري ملخ صحرايي(دريايي) مشاهده شد اما ميزان ملخ ها در اين شهرستان ها به گونه اي نبود كه نياز به مبارزه باشد با اين حال اقدامات لازم در اين مكان ها صورت گرفت.
ملخ‌هاي زرد رنگ صحرايي (دريايي)، گروهي از ملخ‌هاي پرنده هستند كه بزرگي آنها به 15سانتي‌متر مي رسد و در زمره مضرترين حشرات به شمار مي آيند.
ع پ/ 2027