داريوش بهارلويي شنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: از ساعات اوليه بامداد 30 فروردين ماه در پي بارش هاي بيش از 30 ميليمتري در حوضه دز، روند كاهشي ورودي آب به اين سد متوقف و جريان ورودي آب فزوني گرفت.
وي با بيان اينكه اوج دبي سيلابي در اواسط روز به حدود يك هزار و 800 مترمكعب بر ثانيه رسيد، افزود: با تمهيدات و پيش بيني هايي كه از قبل در خصوص مهار سيلاب اين رودخانه در نظر گرفته شد، تمام حجم ورودي سيل در مخزن سد تسكين يافت و از افزايش ميزان خروجي جلوگيري شد.
بهارلويي اضافه كرد: در حال حاضر سياست بهره برداري از سدهاي خوزستان كه در كارگروه تخصصي مديريت آب متشكل از كارشناسان خبره حوزه مهندسين مشاور و اساتيد دانشگاهي در سازمان آب و برق خوزستان شكل گرفته است , كاهش روند خروجي ها و جلوگيري از تشديد سيلاب دشت هاست .
مدير دفتر برنامه ريزي منابع آب معاونت مطالعات پايه سازمان آب و برق خوزستان تصريح كرد: تمام اتفاقات منابع آبي در اين كارگروه ويژه به صورت روزانه رصد و تصميم هاي متناسب با شرايط گرفته مي شود.
وي گفت: نكته ويژه و خاص مهار اين سيلاب در پر بودن ظرفيت سدها طي سيلاب هاي اوايل فروردين ماه است. اين مهم ظرافت و حساسيت و محاسبات دقيقي را نياز دارد كه خوشبختانه در اين سيل منجر به نتايج مناسبي شد.
بهارلويي با بيان اينكه در سال آبي جاري سيلاب هاي متعارف متعددي در سد دز مهار شده، اظهار اميدواري كرد: با توقف بارش ها مجدد روند كاهشي ورودي آب در اين رودخانه و سد دز آغاز شود.
بارش هاي چهارشنبه تا جمعه گذشته نگراني از ورود سيلاب به ويژه در حوضه هاي كرخه و دز را شدت بخشيده بود.
مدير برنامه ريزي منابع آب سازمان آب و برق خوزستان پيش از اين گفته بود: با وجود پيش بيني بارش در روزهاي آينده خروجي سدهاي استان تغيير چنداني نخواهد داشت. مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان نيز اعلام كرده بود كه با حجم خالي كه در مخازن سدها ايجاد شده بود، نگراني از بابت سيلاب و تشديد آبگرفتگي در پايين دست حوضه ها وجود ندارد.
*ادامه كاهش رهاسازي آب در كارون
در ساعت 11 امروز ورودي به سد كرخه يك هزار و 471 و خروجي يك هزار و 306 مترمكعب در ثانيه و حجم ذخيره آن 5.8 ميليارد مترمكعب است.
سد دز يك هزار و 463 مترمكعب درثانيه ورودي و يك هزار و 136 مترمكعب خروجي دارد و 2.4 ميليارد مترمكعب ذخيره دارد.
سد گتوند امروز يك هزار و 208 مترمكعب در ثانيه ورودي و 992 مترمكعب در ثانيه خروجي و 4.1 ميليارد مترمكعب ذخيره دارد.
سد مارون همچنين ورودي 123 و 57 مترمكعب در ثانيه خروجي دارد و حجم ذخيره آن يك ميليارد مترمكعب است.
عصر ديروز نيز ورودي و خروجي سد كرخه يك هزار و 306 مترمكعب درثانيه، ورودي سد دز يك هزار و 762 و خروجي آن يك هزار و 114 مترمكعب درثانيه، در سد گتوند ورودي يك هزار و 107 و خروجي يك هزار و 168 مترمكعب درثانيه و در سد مارون ورودي 124 و خروجي 58 مترمكعب درثانيه بوده است.
دبي كارون در مقطع اهواز امروز سه هزار و 11 مترمكعب درثانيه و ديروز سه هزار و 102 مترمكعب درثانيه بوده است.
در اثر سيلاب رودخانه هاي كرخه، دز و كارون تا كنون بيش از 114 روستا دچار آبگرفتگي شده و بيش از 270 روستا به صورت كلي و جزيي تخليه شده اند. جمعيت هلال احمر خوزستان نيز اعلام كرده است: بيش از 170 هزار نفر سيل زده از چهارم فروردين ماه امدادرساني شدند.
به گفته وزير كشور، 400 هزار نفر در خوزستان در معرض سيلاب هستند.
9754/6002
اهواز - ايرنا - مدير دفتر منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به مهار يك سيلاب ديگر در سد دز گفت: با تمهيدات و پيش بيني مهار سيلاب در رودخانه دز، تمام حجم ورودي سيل 30 فروردين در مخزن سد تسكين و از افزايش ميزان خروجي جلوگيري شد.