۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۴۰
کد خبر: 83285591
T T
۰ نفر
احزاب راستگراي افراطي؛ برندگان اصلي نزاع در اتحاديه اروپا بر سر برگزيت

تهران - ايرنا - نظرسنجي ها در باره محبوبيت احزاب سياسي اروپا نشان مي دهد از نزاع بر سر ماندن يا رفتن انگليس از اتحاديه اروپا، بيش از همه احزاب راست افراطي سود برده اند.

به گزارش روز شنبه ايرنا، خبرگزاري د. پ. آ. آلمان با اشاره به نتايج نظرسنجي هاي انجام گرفته در مورد محبوبيت احزاب شركت كننده در انتخابات پارلمان اروپا، از كاهش طرفداران دو جريان سنتي سوسيال و دمكرات مسيحي در اين دوره خبر مي دهد.
انتخابات مذكور در حالي قرار است اواخر ماه مي برگزار شود كه بحران هايي مانند خروج انگليس، بيكاري و مهاجرت بر آن سايه افكنده است.
در چنين شرايطي كه احزاب طرفدار اتحاديه اروپا به تدريج محبوبيت خود را از دست مي دهند، بر شمار طرفداران احزاب راست افراطي كه مخالف اتحاديه اروپا هستند، افزوده مي شود.
طبق نظرسنجي ها بزرگترين جريان طرفدار اروپا موسوم به « حزب مردم اروپا » كه احزاب سوسيال و دمكرات مسيحي آلمان نيز جزئي از آن هستند، 24 درصد آرا را به دست مي آورد و احزاب سوسيال دمكرات و ليبرال نيز به ترتيب با 19.8 درصد و 10.1 درصد در مكان هاي دوم و سوم قرار دارند.
نتايج اين نظرسنجي ها در 28 كشور عضو اتحاديه اروپا در آخرين نشست 751 نماينده پارلمان اروپا در روز پنج شنبه مورد بررسي قرار گرفت.
اما مهمترين بحث مطرح شده در اين نشست، خروج انگليس از اتحاديه تا 31 اكتبر بود.
هر چند اميدواري هايي براي ماندن انگليس در اتحاديه اروپا وجود دارد، اما از نظر تئوريك امكان اين كه برگزيت تا پيش از اين تاريخ و حتي پيش از آغاز انتخابات پارلمان اروپا عملي شده و انگليس و از شركت در انتخابات انصراف دهد، وجود دارد.
اين بلاتكليفي علاوه بر اين كه براي احزاب طرفدار اروپا زيان بار بوده، به نفع برخي از جريان هاي سياسي راستگرا از جمله فراكسيون راست پوپوليستي پارلمان اروپا (ENF) كه احزابي مانند حزب آزادي اتريش، حزب لگا ايتاليا و جبهه ملي فرانسه با نام جديد «اجتماع ملي» عضو آن هستند، تمام شده است.
اين جريان توانسته با استفاده از شرايط موجود، ميزان آراي خود را به 8.3 درصد افزايش دهد كه افزايشي 3.3 درصدي را نسبت به دوره پيش نشان مي دهد.
همچنين EFDD و ECR دو فراكسيون ديگر پارلمان اروپا كه مواضع ضد اروپايي دارند به ترتيب 8.8 و 6 درصد آرا را از آن خود كرده اند.
به اين ترتيب انتظار مي رود راست گرا ها و مخالفان اتحاديه اروپا بتوانند 23 درصد كرسي هاي پارلمان را تصاحب كنند كه آماري نگران كننده است.
پيش بيني ها از كاهش كرسي هاي احزاب سنتي در پارلمان حكايت دارد به طوري كه حزب دموكرات مسيحي حداقل 4 كرسي و حزب سوسيال دموكرات تا 10 كرسي را از دست خواهند داد.
انتخابات پارلمان اروپا در 23 ماه مي (دوم خرداد) برگزار خواهد شد و اگر تا آن زمان پارلمان انگليس به طرح دولت درباره نحوه خروج از اتحاديه اروپا رأي ندهد، اين كشور به‌اجبار و برخلاف نظر دولت در انتخابات پارلمان اروپا شركت خواهد كرد.
نخست‌وزير انگليس دو هفته پيش، از تعلل به وجود آمده در برگزيت ابراز تأسف و به‌طور تلويحي اشاره كرد كه دولت قصد دارد تا براي چهارمين بار و پيش از برگزاري انتخابات پارلمان اروپا، توافق برگزيت را به رأي بگذارد. او در عين ‌حال به برگزاري همه‌پرسي مجدد برگزيت چراغ سبز نشان داد.
اروپام**6143** 1546