به گزارش ایرنا دكتر ایرج حریرچی روز شنبه در آیین تودیع و معارفه رییسان دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان اظهار داشت: 83 صدم مردم كشور قبل از اجرای طرح تحول سلامت به دلیل هزینه های بهداشتی درمانی فقرزا، دچار مشكل می شدند كه این هزینه ها هم اكنون به 51 صدم درصد كاهش یافته و باید به صفر نزدیك شود.
وی ادامه داد: سهم پرداخت هزینه سلامت از جیب خانوار ها از 54 درصد در سال 89 به 35 و 2 دهم درصد سال 95 كاهش یافته كه براساس قانون برنامه ششم توسعه باید به زیر 25 درصد برسد ولی متوسط جهانی آن 18 درصد است.
معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تاكید كرد: شرایط ایده آل برای این بخش 12 و نیم درصد است كه این حكایت از راه باقی مانده دارد.
حریرچی تصریح كرد: براعلام سازمان جهانی بهداشت اكنون نیمی از مردم كره زمین خدماتی بهداشتی و درمانی كافی دریافت نمی كنند و سالانه 100 میلیون نفر هم به دلیل هزینه های سنگین سلامت زیر خط فقر قرار می گیرند.
** مراجعه درمانی هرمزگانی ها به سایر استان ها مایه شرمساری است
معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در بخش دیگری از سخنان خود به هرمزگان پرداخت و گفت: مراجعه بیماران هرمزگان برای برای دریافت خدمات درمانی به سایر استان ها، آن هم با وجود دانشگاه علوم پزشكی در استان مایه شرمساری است.
حریر چی یاد آور شد: باید كاری كرد كه هیچ سرپرست خانواده ای در این استان به دلیل بالابودن هزینه های سلامت، نباید شرمنده نشود و هزینه های كمر شكن و فقرزا را به حداقل برسانیم.
بیان داشت: رییس جدید دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان در قدم اول باید كاری كند كه 85 تا 90 درصد بیماران این استان در همین استان درمان شوند.
وی ادامه داد: خدمت های بهداشتی درمانی باید در همه جای هرمزگان و برای همه جمعیت یك میلیون و 775 هزار نفری این استان تامین شود و تفاوتی بین بندرعباسی، مینابی و جاسكی با تهرانی و شیرازی وجود نداشته باشد.
وی اضافه كرد: اگر بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ و سینه بانوان كه جزو سرطان های شایع است در بیمارستان دانشگاهی شیراز و یزد عمل شود، فرانشیز آن یك تا سه میلیون ریال است.
وی افزود: ولی اگر همین بیمار با یك همراه به تهران مراجعه كند حداقل باید هفت تا هشت میلیون ریال هزینه كند.
معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بنابراین مردم استان باید خدمات درمانی دارای كیفیت بالا دریافت كنند تا نیازی برای مراجعه به سایر استان ها نداشته باشند.
*** افزایش تعداد تخت های بیمارستانی در هرمزگان
معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: هرمزگان تا سه سال آینده با راه اندازی بیمارستان های جدید و توسعه بیمارستانی شاهد افزایش 2 برابری تعداد تخت های بیمارستانی خواهد شد.
حریر چی ادامه داد: اكنون این استان مشكل زیادی در زمینه بهداشت و مراكز بهداشتی ندارد ولی همین ها هم باید حل شود.
وی خاطر نشان كرد: دانشگاه علوم پزشكی باید دارای اعضا هیات علمی در تراز بین المللی باشد ولی اكنون تعداد محدودی از دانشگاه ها در این زمینه با چالش رو به رو هستند.
حریرچی گفت: به عنوان مثال عمل جراحی كه اعضا هیات علمی چند دانشگاه انجام می دهند از كیسه صفرا و آپاندیس بالاتر نیست و باید دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان را از نظر اعضا هیات علمی قوی تر كرد.
** دانشگاه علوم پزشكی در شرق و غرب هرمزگان تاسیس شود
رییس جدید دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان هم با اشاره به تاریخچه دانشگاه علوم پزشكی و مشكل های آن برای تهیه زمین اظهار داشت: این دانشگاه پس از تلاش فراوان موفق به تهیه زمینی 300 هكتاری شد كه آنرا به دانشگاه هرمزگان واگذار كرد.
دكتر حسین فرشیدی اظهار داشت: این استان ظرفیت راه اندازی 2 دانشگاه علوم پزشكی دیگر را علاوه بر دانشگاه علوم پزشكی كنونی در مركز استان دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان بیان داشت: شهرستان جاسك به تنهایی از برخی استان ها بزرگتر است ولی دانشكده پزشكی هم ندارد در حالی كه چندین شهرستان استان فارس دارای دانشگاه علوم پزشكی هستند.
فرشیدی به برنامه راه اندازی صنایع انرژی بر در شرق و توسعه سواحل مكران در غرب هرمزگان اشاره كرد و افزود: اكنون ظرفیت بیمارستان شهرستان پارسیان تكمیل شده است.
وی بیان داشت: با راه اندازی صنایع انرژی بر در آن منطقه جمعیتی بیش از عسلویه در آن شهرستان مستقر خواهند ش و نیاز به توسعه بیمارستان پارسیان وجود دارد كه این كار با استفاد از پیوست سلامت صنایع انرژی بر قابل انجام است.
وی یادآور شد: با اجرای برنامه توسعه سواحل مكران جمعیت قابل ملاحظه ای هم در شرق استان مستقر خواهند ش و از هم اكنون باید برای 50 سال آینده هرمزگان برنامه ریزی سلامت داشته باشیم.
وی اشاره كرد: هدف خود در سلامت و بهداشت را رسیدن به متوسط كشور قرار داده ایم زیرا هرمزگان در بسیاری از شاخص های بهداشتی آموزشی و پژوهشی از متوسط كشور عقب است.
در پایان این مراسم دكتر حسین فرشیدی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان معرفی و از خدمات دكتر حسین داودی تقدیرشد.
داودی به سمت مدیركل حوزه وزارتی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشكی منصوب شده است.
3219 /6048
بندرعباس - ایرنا - معاون كل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: با اجرای كامل طرح تحول سلامت هزینه های سلامت در كشور باید روز به روز كاهش یابد تا دسترسی مردم به بهداشت و درمان بیشتر شود.