۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۲۲:۲۵
کد خبر: 83285902
T T
۰ نفر
معضل فاضلاب و پشه در شاهديه به صورت عملي رفع شود

يزد- ايرنا- فرماندار يزد گفت: بوي بد فاضلاب و همچنين پشه كه در سال هاي اخير به شدت باعث نارضايتي مردم شاهديه و زارچ شده بايد به صورت عملي رفع شده و به جلسات و صورت جلسه شدن، بسنده نشود.

سيدمحمد رستگاري روز شنبه در نشست بررسي رفع معضل پشه و تصفيه خانه فاضلاب افزود: متاسفانه مشكل پشه و بوي بد فاضلاب به شدت نارضايتي ايجاد كرده و تشكيل اين نشست براي اين است كه تمام مديران عزمي براي رفع آن به صورت عملي داشته باشند.
وي ادامه داد: مجموع آبي كه حاصل تصفيه خانه فاضلاب است در قالب بركه اي رها شده و اين مساله مشكل ساز است و سال قبل نيز نشستي برگزار و مقرر شده بود اين مشكل برطرف شود كه به دليل عدم استفاده از پساب، كانون پشه به وجود آمده و امسال نيز اين معضل اضافه شده است.
فرماندار يزد گفت: به نظر مي رسد اين معضل هر ساله است و مي طلبد كه در كنار سم پاشي اين محل، براي جابجايي آن به چندين كيلومتر دورتر از مناطق مسكوني اقدام شود.
رستگاري ادامه داد: شهرداري شاهديه و زارچ كه فضاي سبز آنها نيز در حاشيه و كمربند سبز شهر يزد قرار دارد علي رغم صورت جلسه اي كه قبلا شده بود هيچگونه تخصيصي از پساب تصفيه خانه فاضلاب ندارند و اين در حالي است كه بخش زيادي از اين پساب در بيابان رها مي شود
مديرعامل آب و فاضلاب استان يزد نيز در اين نشست گفت: متاسفانه معضل پشه و رها شدن پساب فاضلاب و عدم استفاده از آن مصيبتي است كه مردم را دچار كرده بويژه در مناطق شهر شاهديه و زارچ نارضايتي هايي بخصوص در فصل بهار و تابستان ايجاد مي كند.
علي اسلامي افزود: من و همه همكارانم از اينكه مردم شاهديه ناراضي هستند ناراحتيم و همه اقداماتي كه جهت كاهش مشكل لازم بوده انجام داده و خواهيم داد اما تا زماني كه اين آب به مصرف نرسد و در بيايان رها شود پتانسيل وجود پشه وجود خواهد داشت.
وي ادامه داد: 20 سال است كه از 20 ليتر شروع و به 280 ليتر رسيده كه فاضلاب با هزينه زياد تصفيه شده و رها مي شود و سپس تبخير و براي مردم نيز مشكل ايجاد كرده است.
اسلامي اظهار داشت: در همان اوايل احداث تصفيه خانه فاضلاب سرب و روي مهدي آباد و موسسه كوثر تخصيص همه پساب را گرفته اند ولي معلوم نيست كي قرار است استفاده شود و ما فقط اقدامات پيشگيرانه داريم و تا اين آب مصرف نشود و يا انتقال نيابد اين مشكل خواهد بود.
مدير تصفيه خانه فاضلاب شهر يزد نيز در اين نشست گفت: رشد و تكثير حشرات را هر ساله داريم و بخشي از منبع آن آب هاي تجمع يافته است و هر سال از انتهاي اسفند كار سم پاشي آغار مي شود كه به دليل تغييرات آب و هوايي سم پاشي را از اوايل اسفند شروع كرديم
سيد وحيد غلمان افزود: حتي نامه نگاري با سازمان هواپيمايي كشور صورت گرفته تا در صورت امكان با استفاده از هواپيما و سم پاشي به صورت هوايي انجام شود كه در حال پيگيري هستيم هر چند ما كنترل مي كنيم اما صد درصد نمي شود حشرات را از بين برد.
مديركل محيط زيست استان يزد نيز در اين نشست گفت: معضل فاضلاب و راهي كه براي حل اين معضل در پيش گرفته شده خودش به معضلي براي مردم تبديل شده چون باز چرخاني آب به صورت درست اجرا نشده است .
نيره پور ملايي افزود: نمونه اين مشكل را در چابهار نيز داشتيم كه در فصل گرما و افزايش رطوبت در آبهاي رها شده تصفيه شده فاضلاب باعث به وجود آمدن پشه و از نوع مالاريا كه بسيار خطرناك بود ،شد.
وي ادامه داد: مساله جدي، آب هاي حاصل از تصفيه است كه رها شده و هيچ گونه استفاده اي از آن نمي شود و لازم است تا زمان فراهم شدن زير ساخت هاي انتقال آب نسبت به مديريت اين آب هاي رها شده اقدام شود.
مديرعامل آب منطقه اي استان يزد نيز در اين نشست گفت: معضل استفاده از پساب فقط براي يزد نيست و در كل كشور وجود دارد كه البته برخي استان ها با استفاده از رودها و يا مسيرهايي كه داشته اند اين پساب را رها كرده اند ولي در يزد اين امكان وجود نداشت و آب در بركه اي تجميع شده است.
جواديان زاده افزود: زيبنده نيست در استان يزد كه آب كم داريم بيشترين تبخير را در كشور داشته باشيم و پساب در دشت و كوير سوزان رها شده و همه آن تبخير مي شود و اين معضل 10 سال است كه به وجود آمده است.
وي ادامه داد: در دو سال گذشته اين معضل از اولويت هاي ما بوده است هر چند در سال 93 و هنگامي كه كل آب پساب 240 ليتر بوده 248 ليتر آن فروخته شده است و اين حتي مقداري بيشتر از آب استحصالي و تعهدي براي طرف مقابل به وجود آمده كه عمده ترين آن سرب و روي مهدي آباد و موسسه كوثر است.
جواديان زاده گفت: ما نه مي توانيم اين پساب را به جاي ديگر واگذار كنيم و نه آنها جهت استفاده از اين پساب كاري انجام مي دهند و اخيرا مقرر شد طرح بازچرخاني آب به منطقه چرخاب اجرا شود كه طرح آن تهيه شده و به دليل بررسي هاي زيست محيطي در انتظار موافقت مركز هستيم.
امام جمعه شهر شاهديه نيز در اين نشست گفت: هر سال اين مشكل وجود دارد و متاسفانه پشه هايي كه ميكروب زا هم هستند به شدت باعث نارضايتي مردم شده و همچنين بوي تعفن آن نيز رنج آور است.
حجت الاسلام دهقان نيري افزود: سال گذشته مردم بسياري از مناطق شاهديه به دليل بوي تعفن تصفيه خانه فاضلاب كولرهاي خود را در تابستان خاموش مي كردند .
وي ادامه داد: آب منطقه اي آب را منتقل نمي كند و اگر زمينه استفاده از پساب وجود ندارد بي خود اين تصفيه خانه را راه اندازي كردند و چه نيازي به فاضلاب بود .
امام جمعه شاهديه گفت: آب هاي رها شده حاصل از فاضلاب حتي باعث ايجاد درياجه اي در كوير شده كه مرغ هاي هوايي را هم فريب داده و با هزاران آفت و بيماري در كل كشور منتقل مي شود .
شهردار شاهديه نيز در اين نشست گفت: بيش از دو هزارسال است كه محلات شاهديه وجود دارد كه به صورت باغشهري توسط مردم ايجاد شده و مردم با آرامش سكونت داشته اند اما متاسفانه تصفيه خانه فاضلاب اين زيست گاه منحصر به فرد و باغشهر يزد را دچار مشكل كرده است.
سيدعلي ميرنژاد افزود: علاوه بر اهالي شهر شاهديه و شهر زارچ بخشي از شمال شهر يزد نيز تحت تاثير بوي تعفن تصفيه خانه فاضلاب و پشه قرار دارند و مراجعات مرتب مردمي را داريم .
شهردار شاهديه گفت: متاسفانه آب منطقه اي در اين مورد بسيار سخت گيرانه برخورد مي كند و علي رغم اينكه در طرح تفصيلي چهل هكتار فضاي سبز بايد تامين شود و نقش موثري در جلوگيري از ريزگردها را دارد ولي هيچ گونه آبي جهت اين فضاي سبز تخصيص داده نمي شود در حالي كه همه اين آب در دشت رها مي شود .
علي ميرجليلي رييس شوراي اسلامي شهر شاهديه نيزدر اين نشست گفت: با توجه به درخواست ها و اعتراضات مكرر مردم در سال جاري نيز مكاتبه اي با فرمانداري صورت گرفت كه با پيگيري رستگاري فرماندار جديد يزد اين نشست تشكيل شد كه قابل تقدير است و درخواست داريم به صورت عملي نيز اقدامي جهت رفع نگراني مردم و اين معضل چندين سال بوي بد فاضلاب و پشه صورت گيرد. اين در حالي است كه تصفيه خانه فاضلاب براي شهر يزد است و مردم شهر شاهديه هيچ گونه استفاده اي از اين محل ندارند در حالي كه همه مشكل و معضل آن براي مردم مظلوم اين منطقه است
در اين نشست عرشيان بخشدار زارچ، رضايي شهردار زارچ ، رضايي و قاسم ميرجليلي عضو شوراي شهر شاهديه، حجت الاسلام محمدعلي ميرجليلي و احمد سلطاني از شهروندان شاهديه و نماينده مركزبهداشت نيز مواردي را بيان كردند.
7537/ 6197