۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۱۰
کد خبر: 83287130
T T
۰ نفر
درخواست های آمریكا مانعی جدی در مسیر توافق تجاری با چین

پكن- ایرنا- در حالی كه سفر مقام های چین و آمریكا به دو كشور نشان می دهد دو طرف به پایان نبرد بزرگ تجاری خود كه جهان را متاثر كرده است، نزدیك شده اند كارشناسان معتقدند اختلافات هنوز به طور كامل برطرف نشده است و درخواست های آمریكا از چین مانعی جدی در این مسیر است.

به گزارش ایرنا، رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریكا و استیون منوچین وزیر خزانه داری این كشور در پایان ماه جاری میلادی برای ادامه گفت و گوها به پكن سفر می كنند همزمان پس از همین دور از گفت و گوها و چند روز پس از آن، لیوخه معاون نخست وزیر چین نیز راهی واشنگتن می شود تا طرفین آخرین چانه زنی ها را روی متن نهایی توافق انجام دهند.
با این حال گزارش ها حاكی است اختلافات به طور كامل برطرف نشده است و درخواست های فراوان آمریكا از چین و تهدید این كشور برای اعمال تعرفه های سنگین در صورت نافرمانی چین از توافق، ممكن است امضای آن را به تاخیر بیندازد.
با این وصف 'جانگ باودو' تحلیلگر اقتصادی در چین می گوید: اگر همه چیز بخوبی پیش برود، احتمالا در جریان سفر آتی معاون نخست وزیر چین به آمریكا این توافق نهایی به امضا خواهد رسید.
با این حساب اصلی ترین بخش از مذاكرات در اوایل ماه آینده میلادی انجام خواهد شد تا چین و آمریكا پس از یك نبرد نسبتا طولانی به پایان این مناقشه تجاری كه رشد اقتصادی دنیا را نیز كاهش داده است، نزدیك شوند.
البته در این میان چینی ها خوشبینی بیشتری برای امضای توافق نشان داده اند اما آمریكا كماكان در اظهاراتش درباره اینكه توافق حتما نهایی می شود احتیاط می كند.
بر اساس توافق نهایی ادارات اجرایی كه نظارت بر توافق را بر عهده خواهند داشت در دو كشور ایجاد خواهد شد و به طرفین كمك خواهند كرد در صورت بروز اختلاف درباره نوع مناقشه و مضامین آن با یكدیگر رایزنی كنند.
'وانگ خویی یائو' رییس مركز چین و جهانی شدن در پكن می گوید: به نظر می رسد دو طرف وارد مراحل نهایی امضای توافقنامه پایان جنگ تجاری شده اند.
وی می افزاید: مذاكرات روی اصولی ترین مسایل متمركز شده است و قرار است در روزهای آینده مقام های دو كشور آخرین رایزنی هایشان را انجام دهند.
بر اساس گزارش های موجود، پیش بینی می شود در صورتی كه همه مراحل طبق برنامه طرفین به انجام برسد، توافق تا پایان ماه می سال 2019 به امضا برسد.
دسامبر سال قبل بود كه رییسان جمهوری خلق چین و آمریكا در حاشیه اجلاس گروه بیست در آرژانتین توافق كردند كه یك آتش بس 90 روزه برای رسیدن به توافق داشته باشند و پس از پایان این مهلت با موافقت طرفین مذاكرات ادامه یافت.
یكی از مباحث دیگری كه هنوز بین طرفین لاینحل مانده این است كه چین یارانه های صنعتی خود را كاهش دهد كه در چنین صورتی تولیدات این كشور با قیمت بالاتری باید به فروش برسد و صادرات آن می تواند كاهش یابد.
تیم استراد فورد رییس اتاق بازرگانی آمریكا در چین می گوید كه شاید طرفین به توافق نهایی نزدیك شده باشند اما لازم است كه برای اصلی ترین مسایل راه حل هایی جدی پیدا شود كه ظاهرا این مستلزم برگزاری نشست های كاری بیشتر خواهد بود.
وی می افزاید كه از جمله ایجاد ادارات و ساختارهای نظارتی است آمریكا می خواهد چنین ساختاری را در اختیار داشته باشد تا در صورت نافرمانی چین را مجازات كند اما بعید به نظر می رسد كه چین این رهیافت یكجانبه را بپذیرد و همین نقطه محوری اختلاف فعلی است.
این مسئول اقتصادی آمریكا می گوید كه البته قول ها و وعده های چین خیلی خرسند كننده است آنها قبول كرده اند برای كاستن از مازاد تجاری در برابر واشنگتن كالاهای بیشتری از آمریكا خریداری كنند.
با این وصف هنوز نمی توان نسبت به آینده تجارت میان دو كشور و مناقشات آتی و حل آنها خوشبین بود زیرا دو كشور یكدیگر را سال های مدیدی است كه مذمت می كنند و بازار چین هنوز به اندازه خواست آمریكا باز نشده و فشارهای واشنگتن بر پكن نیز كاهش نیافته است و درخواست های فراوان متقابل و بخصوص چالش هایی كه آمریكا برای پكن ایجاد می كند، می تواند بار دیگر دو كشور را وارد دور تازه ای از تنش ها و بحران های اقتصادی و تجاری كند.
بین چین و آمریكا همیشه دیواری از بی اعتمادی وجود داشته است بویژه آمریكایی ها می گویند كه نگاهشان مانند گذشته به چین مثبت نیست و امیدواری زیادی ندارند كه این كشور حتی پس از این توافق بازارش را به روی شركت های آمریكایی و خارجی به مانند كشورهای دیگر باز كند.
آساق**231**1904**