۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۰۰
کد خبر: 83287390
T T
۰ نفر

ربات اسكلت بیرونی برای نخستین بار دركشور طراحی شد

۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۰۰
کد خبر: 83287390
ربات اسكلت بیرونی برای نخستین بار دركشور طراحی شد

تهران- ایرنا- « ربات اسكلت بیرونی » برای نخستین بار در قالب طرح ملی فناوری و با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری برای كمك به بیماران فلج ناحیه پا، طراحی و ساخته شده است.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، سید مصطفی حوایجی مدیرعامل شركت پداسیس درباره تولید این محصول گفت: تولید این ربات دراصل طرح بالقوه ای است كه درحال بالفعل شدن است، این محصول در دسته ربات هایی قرار می گیرد كه توسط انسان پوشیده می شود و با همكاری انسان كار می كند.
وی گفت: این مدل ربات امكان راه رفتن را برای بیمارانی كه دچار فلج پا شده اند فراهم می كند و به آنها توانایی راه رفتن می دهد.
حوایجی درباره این ربات افزود: ربات اسكلت بیرونی یك ربات توانبخشی ویژه راه رفتن افراد دچار كم‌توانی و ناتوانی در استفاده از اندام های پایین تنه است. این ربات به كاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن كمك می‌كند و می‌تواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان گفت: فناوری اسكلت های بیرونی به عنوان یكی از فناوری های پیشرفته و به‌روز رباتیك دردنیا شناخته شده و تا كنون شركت های معدودی تنها در كشورهای آمریكا و ژاپن موفق به تجاری سازی آن شده‌اند.
وی ضمن اشاره به این موضوع كه این شركت برای نخستین بار توانسته است این ربات را در كشور طراحی كند، گفت: این شركت دانش بنیان با تكیه بر توان علمی متخصصان و كارشناسان خود در حوزه سیستم های رباتیك كمك حركتی و توان بخشی (مورد استفادۀ بیماران، سالمندان و افراد كم‌توان) موفق به ساخت ربات اسكلت بیرونی پایین تنه اكسوپد (Exoped) برای راه رفتن بیماران دارای ناتوانی در ناحیه پایین تنه شده است.
حوایجی به قیمت بالای نمونه خارجی این محصول اشاره كرد و گفت: نمونه خارجی این محصول در خارج از كشور حدود 80 هزار دلار است كه نزدیك به یك میلیارد تومان می شود، در حالی كه ما این محصول را 260 میلیون تومان قیمت گذاری كرده ایم.
وی درباره صادرات این محصول اظهاركرد: تاكنون چند سرمایه گذار خارجی از كشورهای آلمان و سوییس به ما پیشنهاد همكاری داده اند كه ما در حال بررسی این پیشنهادات هستیم و مذاكراتی نیز با بازاریان عراقی داشته ایم كه هنوز منجر به صادارت نشده است.
حوایجی به حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید این محصول اشاره كرد و گفت: تاكنون ما 4 نمونه از این دستگاه را به فروش رسانده ایم كه دو محصول از آن را معاونت علمی از ما خریده و تحویل مراكز درمانی داده است.
علمی** 9340**1485
۰ نفر