به گزارش ایرنا، رویترز در ادامه مینویسد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا در طرح فشار حداكثری بر ایران تمام كارتهای بازی خود را نشان داده است اما در طرف مقابل هنوز برخی بازیگران مانند چین و هند وجود دارند كه برگهای بازی خود را رو نكردهاند.
به گفته رویترز، طرح فشار حداكثری ترامپ علیه ایران تنها زمانی كارساز و مفید خواهد بود كه دیگر بازیگران این صحنه با واشنگتن هم نظر باشند و تصمیم به پیروی از دستورات آمریكا بگیرند در غیر اینصورت بدون شك این طرح هرگز پیش نخواهد رفت.
***چین
بر اساس گزارش مركز ردیابی خطوط كشتیرانی، شركتهای چینی در ماه آوریل سال جاری نیمی از كل صادرات نفت خام ایران معادل 750 هزار بشكه نفت خام در روز وارد كرده است.
این به معنای آن است كه چین در ماه آوریل نسبت به ماههای دیگر خرید نفتی خود از ایران را افزایش داده است، شركتهای چینی در ماه فوریه 500 هزار بشكه و در ماه مارس 600 هزار بشكه نفت خام از ایران خریداری كردند.
به گفته كارشناسان، افزایش خرید نفت ایران توسط چین به دو معنا است، اول آنكه شركتهای چینی در حال ذخیره و انبار نفت خام ایران بعد از متوقف شدن واردات در ماه می هستند و دوم آنكه چین با این اقدام خود خواهان نشان دادن عدم تمایل پكن به پیروی از دستورات آمریكا علیه ایران هستند.
از طرف دیگر نباید این نكته فراموش كرد كه تبعیت چین از تصمیم آمریكا برای به صفر رساندن خرید نفت ایران میتواند تأثیر بسزایی بر روند مذاكرات تجاری میان پكن و واشنگتن داشته باشد.
***هند
هند دومین خریدار بزرگ نفتی ایران است و این كشور در ماه آوریل سال جاری به میزان 290 هزار بشكه نفت خام از ایران خریداری كرده است.
هند نیز مانند چین نقش بسیار مهمی در پیشبرد طرح فشار حداكثری ترامپ بر ایران دارد، در حقیقت باید پذیرفت كه در صورت عدم پیروی دهلی نو از طرح آمریكا، تصمیم ترامپ بهآسانی جلو نخواهد رفت.
دولت هند اخیراً با آمریكا بر سر حذف امتیاز تجاری وارد جنگ تعرفهای شده اگرچه دهلی نو تا كنون نخواسته در برابر اقدامات واشنگتن دست به عمل متقابل زند.
***عربستان
در كنار چین و هند دیگر بازیگران صحنه بازار جهانی نفت مانند عربستان، امارات و كویت حضور دارند كه با تبعیت و مخالفت خود با طرح ترامپ علیه ایران میتوانند ورق برد بازی را تغییر دهند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریكا برای عدم تمدید معافیت تحریمهای نفتی ایران آمده است كه عربستان و امارات دو كشور نفتی خلیج فارس جبران كاستی حذف نفت ایران در صحنه بازار جهانی نفت را جبران خواهند كرد.
پیش از این رویترز در مقالهای تحلیلی نوشت كه احتمال كاهش فشار و تحریمهای آمریكا علیه ایران به دلیل نگرانی از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی قوت گرفته است.
رویترز در ادامه مینویسد: در صورت تصمیم كاخ سفید برای تحریم بیشتر نفت ایران و ونزوئلا، بدون شك صحنه گردان بازار جهانی نفت، عربستان سعودی خواهد بود و همه چیز به تصمیم آخر این كشور برای افزایش تولید نفت خام و كنترل قیمت جهانی نفت بستگی دارد.
در صورت ضمانت عربستان برای افزایش تولید و جبران كمبود نفت ایران و ونزوئلا در بازار جهانی، احتمال موافقت آمریكا برای تمدید معافیت تحریمهای نفتی ایران و ونزوئلا افزایش مییابد.
در همین زمینه مذاكرات فشرده مقامات ارشد آمریكا در مورد گرفتن ضمانت از ریاض در دوران تحریمهای شدید آمریكا علیه ایران و ونزوئلا آغاز شده است.
رویترز در این زمینه میگوید؛ دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا بهتازگی در مورد این موضوع و حفظ فشارها بر ایران با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تماس تلفنی داشته است.
آساق**9473**1663**
رویترز:با مخالفت چین و هند فشار ترامپ برایران شكست خواهدخورد
۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۲۹
کد خبر:
83288567
تهران - ایرنا - به دنبال تصمیم دولت واشنگتن برای عدم تمدید معافیتها، خبرگزاری رویترز در گزارشی تحلیلی نوشت، در صورت عدم همراهی خریداران بزرگ نفتی ایران مانند چین و هند، طرح فشار حداكثری ترامپ بر ایران با شكست همراه خواهد بود.