۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۲۳
کد خبر: 83288945
T T
۰ نفر

رهبر كره شمالی با قطار راهی روسیه شد

۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۲۳
کد خبر: 83288945
رهبر كره شمالی با قطار راهی روسیه شد

مسكو - ایرنا - رهبر كره شمالی با قطار ضد گلوله خود راهی روسیه شده و قرار است چهارشنبه وارد ولادی وستوك در خاور دور روسیه شود.

به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، كره شمالی سفر رهبر كره شمالی به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را تایید كرده است.
پیشتر رسانه های روسیه اعلام كرده بودند كه سران روسیه وكره شمالی در نظر دارند در جزیره روسكی در ولادی وستوك با هم دیدار كنند.
ولادی وستوك شهری است كه در جنوب شرقی ترین قسمت روسیه قرار گرفته و علاوه بر اینكه ایستگاه پایانی راه آهن سراسری سیبری روسیه محسوب می شود مقر ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی روسیه نیز به حساب می آید.
ساعاتی پیش نیز اعلام شد كه كیم یو جونگ خواهر رهبر كره شمالی با پروازی خود را به ولادی‌ وستوك رسانده است.
گفتنی است، روسیه بیش از شش ماه است كه از آمادگی خود برای میزبانی از كیم خبر داده است و رئیس شورای فدراسیون روسیه چندی پیش پس از سفر به پیونگ یانگ پایتخت كره شمالی از نامه رسمی پوتین به كیم برای سفر به مسكو پرده برداشت.
كیم نیز چند روز پیش در نامه ای به پوتین از وی خواست در راستای برقراری صلح در شبه جزیره كره به این كشور كمك كند.
كیم در نامه خود به پوتین یادآور شده است: امیدواریم همكاری های نزدیك تری با توجه به مقتضیات روز با روسیه داشته باشیم و روابط سنتی و دیرینه خود را در جهت كسب اطمینان از دست یابی به صلح در شبه جزیره كره و جهان گسترش دهیم.
مقامات واشنگتن پس از اطمینان از حتمی شدن سفر رهبر كره شمالی به روسیه، «استفان بایگون» نماینده ویژه خود در مساله كره شمالی و فیونا هیل دستیار ترامپ را طی چند روز گذشته راهی روسیه كردند.
بنظر می رسد ماموریت بایگون در مسكو این بود كه راهی برای آنچه تلاش واشنگتن بر خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ عنوان شده با حمایت كرملین پیدا كند.
هشتم اسفند ماه سال 97 ترامپ با هدف پایان دادن به بحران كره شمالی با كیم جونگ اون رهبر این كشور در هانوی پایتخت ویتنام دیدار و گفت وگو كرد، دیداری كه برخلاف انتظارها خیلی زود پایان یافت و حتی بیانیه ای نیز در پی نداشت.
گفته می شود مذاكرات دو طرف به دلیل اصرار ترامپ برای تحویل سلاح هسته ای كره شمالی و خلع سلاح هسته ای كامل این كشور به شكست انجامید.
ترامپ در آخرین دیدار خود با كیم بر بسته شدن همه سایت های هسته ای كره شمالی اصرار كرد درحالی كه رهبر كره شمالی فقط با تعطیلی یك مركز تحقیقات هسته ای موافق بود.
همچنین گفته شد نابودی راكتور هسته ای یونگ بیون و ارایه جدول زمانی برنامه خلع سلاح هسته ای كره شمالی از مهمترین خواسته های ترامپ از كیم بود و در عوض كره شمالی نیز خواستار اعلام پایان جنگ 1950 - 53 دو كره، لغو تحریم ها و تعلیق رزمایش های مشترك نظامی كره جنوبی و آمریكا شد.
چند روز پیش كره شمالی از آمریكا خواست مایك پمپئو وزیر امور خارجه خود را از جریان مذاكرات با این كشور كنار بگذارد و فرد پخته تری را مسئول این كار كند هر چند كه پمپئو در واكنش به خبرنگاران گفت كه همچنان مسئول پرونده كره است.
در طرف دیگر این مناقشه از دیرباز روسیه قرار داشته است، این كشور عضو مذاكرات شش جانبه برای حل مساله هسته ای شبه جزیره كره شمالی است، تشكلی متشكل از كشورهای همسایه و قدرت های جهانی كه پس از روی كار آمدن دونالد ترامپ در آمریكا، كنار گذاشته شد و ترامپ اعلام كرد كه به تنهایی مشكل كره را برطرف خواهد كرد.
مذاكرات شش جانبه در واقع مجرایی بود كه توانست كره شمالی از یك طرف و پنج كشور ژاپن، چین، كره جنوبی، روسیه و آمریكا از طرف دیگر را به پای میز مذاكره بیاورد تا به نگرانی های آنها در قبال برنامه هسته ای نظامی كره شمالی پایان دهد.
فرایند مذاكرات شش جانبه از سال 2003 در شرایط بروز بحران متولد شد و تا زمان برگزاری آزمایش اتمی كره شمالی در سال 2008 ادامه داشت تا اینكه پیونگ یانگ پس از عهد شكنی های پی در پی آمریكا گفت وگوهای شش جانبه را چارچوبی مرده خواند.
اما موضوعی كه داستان حل و فصل بحران كره شمالی را میان آمریكا و روسیه پیچیده كرده است تفاوت نگاه دو كشور به نحوه حل وفصل اختلافات است به شكلی كه می توان گفت روسیه و آمریكا در مساله هسته ای كره شمالی اختلافات عمیق و اساسی دارند هر چند كه هر دو طرف مخالف اضافه شدن بر تعداد كشورهایی هستند كه می توانند بمب اتمی بسازند.
مسكو از یك سو بر لغو تحریم های یكجانبه آمریكا در مورد كره شمالی اصرار دارد و آن را غیرقانونی می داند حال آن كه طرف آمریكایی حاضر نیست در این خصوص با هیچ كشوری مذاكره كند.
یادآور می شود كه تحریم های آمریكا علاوه بر تحریم هایی است كه شورای امنیت با حمایت روسیه علیه كره شمالی وضع كرده است.
اروپام** 1346**