سن ابتلا به بيماري‌هاي اسكلتي عضلاني در كشور كاهش يافته است

تهران- ايرنا- دانشيار گروه فيزيوتراپي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با اشاره به كاهش سن ابتلا به بيماري‌هاي اسكلتي عضلاني در كشور گفت: اين مساله مويد توجه ويژه به گسترش و توسعه رشته فيزيوتراپي از جمله ارتقاي مقطع پايه آن به دكتراي حرفه اي است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، ايرج عبداللهي روز سه شنبه در آستانه برگزاري سومين كنگره بين المللي و همچنين سي‌امين كنگره ساليانه انجمن فيزيوتراپي ايران، افزود: اختلالات اسكلتي و عضلاني شايع مانند درد كمر، شانه و گردن حتي به سنين كودكي و نوجواني رسيده كه علت آن عدم تحرك كافي، عادات غذايي نامناسب و استفاده بيش از حد از بازيهاي كامپيوتري، موبايل و تبلت است.
وي با بيان اينكه اختلالات اسكلتي و عضلاني كه به دليل عدم تحرك كافي به وجود آمده سبب چاقي نيز مي‌شود، گفت: استاندارد ورزش هفتگي براي هر فرد عادي حدود 3 ساعت در هفته است كه در كشور ما اين رقم بطور متوسط كمتر از 60 دقيقه در هفته است.
دبير علمي سومين كنگره بين المللي و سي امين كنگره ساليانه انجمن فيزيوتراپي خاطرنشان كرد: از طرفي نيز با افزايش ميانگين سني در كشور بيماري هايي همچون آرتروز مفاصل و سكته مغزي افزايش يافته كه اين مساله ضرورت توسعه و ارتقاي رشته فيزيوتراپي را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: در كشور ما در حال حاضر ميانگين سن ابتلا به سكته مغزي حدود 10 سال كمتر از ميانگين جهاني است و از نظر شيوع، بعد از اوكراين بالاترين آمار سكته را به نسبت جمعيت در جهان داريم به طوري كه روزانه حدود 450 نفر و سالانه حدود 160 هزار نفر در كشور دچار سكته مغزي مي‌شوند كه بشدت نياز به فيزيوتراپي و توانبخشي دارند.
عبداللهي با اشاره به برگزاري سومين كنگره بين المللي و همچنين سي‌امين كنگره ساليانه انجمن فيزيوتراپي ايران افزود: انتقال تجربيات و ارائه آخرين دستاوردهاي علمي مرتبط با فيزيوتراپي هدف اصلي برگزاري اين كنگره خواهد بود و شعار امسال كنگره، كاهش درد، بازيابي عملكرد و حفظ كيفيت زندگي است.
دبيرعلمي سي‌امين كنگره ساليانه انجمن فيزيوتراپي ايران ادامه داد: مقالات متعددي از متخصصين داخلي و خارجي در اين كنگره در قالب سخنراني، پوستر، ميزگرد و كارگاه هاي آموزشي ارائه مي‌شود.
عبداللهي در مورد محورهاي اين كنگره گفت: درما‌ن‌هاي دستي و تمرين درماني، فيزيوتراپي ورزشي، فيزيوتراپي اختلالات كف لگن و فيزيوتراپي اختلالات اسكلتي عضلاني، سالمندان و كودكان از جمله مباحث مورد بحث است. همچنين فيزيوتراپي در بيماري‌هاي مغز و اعصاب و بيماريهاي قلبي تنفسي، تحريك الكتريكي مغز و اخلاق حرفه اي نيز از ديگر محورهاي اين كنگره به شمار مي‌رود.
وي با اشاره به اينكه‌ در اين كنگره حدود 60 مقاله به صورت سخنراني و 100 مقاله به صورت پوستر ارايه خواهند شد، گفت:همه مقاطع فيزيوتراپي، متخصصين مغز و اعصاب، پزشكان عمومي، طب فيزيكي، ارتوپدي همچنين ساير رشته هاي مرتبط همچون كار درماني، ارتوپدي فني و پرستاري مي‌توانند از مباحث مورد ارائه در اين كنگره و امتياز بازآموزي آن بهره مند شوند.
اجتمام** 9022**1095
۰ نفر