۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۰۸
کد خبر: 83289357
T T
۰ نفر
همكاری های ایران و چین اقدامات خصمانه آمریكا را خنثی می كند

پكن- ایرنا- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام كه به منظور تقویت مناسبات راهبردی و شركت در دومین اجلاس بین المللی «یك كمربند یك راه» به چین سفر كرده است روابط چین و ایران را رو به رشد عنوان كرد و گفت: همكاری های دو كشور اقدامات خصمانه آمریكا را خنثی می كند.

به گزارش ایرنا ' غلامعلی حداد عادل' روز سه شنبه در نشست بررسی همكاری های مشترك با هیأت نمایندگی حزب حاكم چین در پكن افزود: چین در مرحله شكوفایی اقتصادی به بازار جهانی وارد شده و این حضور را در طرح «یك كمربند، یك جاده» ترسیم كرده است كه ایران از این حضور استقبال می كند.
او با اشاره به اینكه سیاست از اقتصاد جدا نیست، افزود: آمریكا چین را دشمن خود در جهان می بیند و قصد فلج كردن كشورهای مستقلی را كه تحت تأثیر آمریكا نیستند، دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: هرچند سیاست چین، اقتصاد مدار و غیر تهاجمی است، اما گاه حفظ توان اقتصادی در گرو سیاست ورزی تهاجمی و فعال قرار می گیرد.
رییس هیأت بلندپایه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سفر به چین با بیان این مطلب كه ایران و چین، ظرفیت های بالایی برای همكاری در دفع خطر تروریسم دارند، افزود: «آمریكا اگر بتواند از طریق داعش برای چین مزاحمت ایجاد كند فروگذار نخواهد كرد حال آنكه ما شاخ داعش را در عراق و سوریه شكستیم و عصبانیت ترامپ از ایران به همین دلیل است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تفاوت رفتار دولت ترامپ و اوباما با ایران گفت: دولت ترامپ، ادامه دهنده سیاست های دولت اوباما است و تفاوت ماهیتی و حقیقی بین دولت های دموكرات و جمهوری خواه آمریكا دیده نمی شود، بلكه تفاوت در شدت و ضعف سیاست ها است.
او ادامه داد: آمریكا در 4٠ سال گذشته نخواسته است واقعیت انقلاب اسلامی را بپذیرد و همان رفتاری را با ما داشته است كه در 40 سال آغازین انقلاب چین با چین داشت ما نیز عدم تسلیم، مقاومت و ادامه راه انقلاب اسلامی را سیاست خود در قبال آمریكا تعریف كرده ایم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نگرانی آمریكا از الگو شدن و تكرار واقعه ای مشابه انقلاب اسلامی در سایر كشورهای مستقل گفت: آمریكا، منطقه غرب آسیا را انبار نفت خود می بیند و هیچ حكومت مستقلی را در این منطقه تحمل نمی كند آمریكایی ها تصور می كردند كه بعد از فروپاشی شوروی، جهان به دست آنها سپرده می شود، حال آن كه وجود كشورهای مستقلی همچون ایران و چین مانع تحقق این آرزوی آنها شده است.
او فشار و تحریم اقتصادی و به موازات آن تهاجم رسانه ای را دو اقدام مكمل آمریكا در قبال ایران توصیف كرد و گفت: امریكا نتوانسته است با فشار بر اقتصاد ایران، پشتیبانی مردم از انقلاب را كاهش دهد از سوی دیگر سیاست هایش در سوریه و عراق هم شكست خورده است‌‌‌ ‌‌به طوری كه با وجود ٧٠٠ میلیارد دلار هزینه در غرب آسیا ناچار است با هواپیمای چراغ خاموش و پنهانی وارد عراق شود، همچنان كه بزرگترین شكست سیاسی و نظامی اش را در سوریه تجربه كرد و اینها همه نشانه های ناكامی آمریكا در منطقه ماست و همكاری های ایران و چین نیز اقدامات خصمانه آمریكا را خنثی می كند.

**گردشگری و سرمایه گذاری نفتی دو اولویت همكاری های ایران و چین
'داود دانش جعفری' دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این نشست، منضبط سازی و نظارت بر حساب های سرمایه در ایران را راهكاری برای تقویت اقتصاد ملی خواند و گفت: همكاری ایران و چین در دو حوزه گردشگری و سرمایه گذاری در میادین نفت و گاز قادر است به رشد اقتصاد هر دو كشور كمك كند.
او سیاست های اقتصاد مقاومتی را تدبیر رهبر معظم انقلاب برای توانمند سازی درونی اقتصاد كشور و عبور از فشارهای ناشی از تحریم آمریكا خواند و افزود: ایران پیش از شروع تحریم های یكجانبه، اعمال آن را پیش بینی و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی را آغاز كرده بود.
وی تجربه چین در مقابله با بحران اقتصادی سال ٢٠٠٨ میلادی را برای ایران ارزنده توصیف و از انعقاد پیمان های پولی دو یا چند جانبه با چین و دیگر كشورها برای خروج مناسبات تجاری از سلطه دلار استقبال كرد.

** انعقاد پیمان پولی ایران و چین، راهكار كاهش سلطه دلار
رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست انعقاد پیمان های پولی دو یا چند جانبه با چین و دیگر كشورها را راهكار پیشنهادی ایران برای كاهش سلطه دلار بر مناسبات اقتصادی در جهان خواند و بر گسترش همكاری های تجاری و حوزه سرمایه گذاری با چین تأكید كرد.
محمدرضا پور ابراهیمی با اشاره به راهكارهای كشورمان برای توانمند سازی درونی اقتصاد و كاهش اتكا به درآمدهای نفتی افزود: ساختار بودجه عمومی ایران ظرف ماه های آینده متناسب با رویكرد مقاوم سازی اقتصاد اصلاح و در مجلس شورای اسلامی تصویب خواهد شد.
پور ابراهیمی، جلوگیری از فرار مالیاتی، مولدسازی دارایی های دولت و اصلاح نظام یارانه ای را كه در حال حاضر هزینه ای معادل دو و نیم برابر بودجه كشور دارد، روش های تقویت اقتصاد ملی ایران توصیف كرد و گفت: بر اساس آخرین گزارش ها از گمرك جمهوری اسلامی، تراز تجاری ایران مثبت است و حال آن كه آمریكا تمام تلاش خود را به عمل آورد تا این تراز منفی شود، اما نتوانست راه به جایی ببرد.
'غلامعلی حداد عادل' و هیات همراه او به دعوت طرف چینی و به منظور شركت در دومین اجلاس بین المللی «یك كمربند، یك راه» به چین سفر كرده اند.
دومین اجلاس بین المللی سران «یك كمربند یك جاده» هفته جاری و با حضور بیش از پنج هزار مهمان خارجی از 137 كشور از جمله 37 تن از روسای جمهور و نخست وزیران این كشورها و 150 وزیر در پكن برگزار می شود.
شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین سال 2013 میلادی در جریان دیدار خود از قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت 'كمربند اقتصادی جاده ابریشم' و ساخت 'راه ابریشم دریایی در قرن بیست و یكم' را مطرح كرد كه این طرح در نهایت با عنوان «یك كمربند - یك جاده» به جهان معرفی شد.
این پروژه در ابتدا با سرمایه گذاری بیش از یك هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تا كنون 124 كشور و 29 سازمان بین المللی موافقت نامه همكاری با چین در مورد این طرح را امضا كرده اند.
دومین كنفرانس بین المللی 'یك كمربند - یك جاده' روزهای 5 تا 7 اردیبهشت در پكن برگزار می شود.
**آساق**1904**