۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۲۸
کد خبر: 83289379
T T
۰ نفر
كارگاه آموزشي چگونه همسر آينده ام را انتخاب كنم در ميبد برگزار نشد

يزد - ايرنا - « چگونه همسر آينده ام را انتخاب كنم » عنوان كارگاهي از سلسله كارگاه هاي آموزشي طرح دانشنامه ازدواج بود كه امروز سه شنبه با وجود هماهنگي هاي قبلي از طريق موسسه برگزار كننده و اداره بهزيستي ميبد به عنوان متولي طرح دانشنامه ازدواج به دليل نبود شركت كننده برگزار نشد.

به گزارش ايرنا موضوع اين كارگاه ،آموزش هاي لازم پيش از ازدواج همچون آشنايي، عشق، چذابيت، خواستگاري و ... در جهت انتخاب آگاهانه و صحيح براي زندگي شاد و بالنده انتخاب شده بود
رئيس اداره بهزيستي شهرستان ميبد در ارتباط با برگزار نشدن كارگاه ياد شده به ايرنا گفت : با توجه به مشكلات ، آسيب ها و بحران ها به ويژه در حوزه خانواده و بهترين روش براي پيشگيري از وقوع طلاق در جامعه آموزش پيش از ازدواج است كه آموزش ها بايد از سنين 14 تا 15 سال هم براي دختران و هم براي پسران ارائه شود.
سيد محسن فلاح اضافه كرد: اين طيف جمعيتي كه تحت نظارت آموزش و پرورش به تحصيل علم مي پردازند، مقرر شد كارگاه هاي آموزشي با همكاري اين اداره برگزار شود.
وي افزود: همچنين با توجه به آسيب هاي بالايي كه از طريق اورژانس اجتماعي در چند دبيرستان رصد شد، قرار بود آموزش و پرورش براي حضور دانش آموزان در كارگاه هاي آموزشي طرح دانشنامه ازدواج همكاري و همراهي كنند.
وي تصريح كرد : طرح دانشنامه ازدواج در سال 95 رونمايي شد و مورد توجه شوراي فرهنگ عمومي و شوراي آموزش و پرورش ، امام جمعه و فرمانداري قرار گرفت و در كارگروه طلاق شهرستان هم بارها مصوب شد، متاسفانه همكاري آموزش و پرورش بسيار كم بود و امروز نيز به دليل همكاري نكردن نهادهاي موظف و نبود شركت كننده لغو شد.
همچنين كارشناس مسئول اداره كل بهزيستي يزد گفت : در استان از چهار مورد ازدواج يك مورد منجر به طلاق مي شود و در پژوهش هاي انجام شده يكي از دلايل طلاق اشتباه اوليه در انتخاب همسر است كه فرد در زمان انتخاب به شاخص ها و معيارهايي كه بايد توجه كنند، ندارد و يا بي توجه است.
سيد محمد رضا قائم محمدي افزود: جدا از موضوع اعتياد ، خيانت ، دخالت والدين و... به عنوان دلايل اصلي طلاق ، اشتباه در انتخاب اوليه همسر دليل پنهاني است كه بايد به آن توجه شود و در صورت توجه به آن 50 درصد طلاق ها كاهش مي يابد.
وي تصريح كرد: در انتخاب همسر پسران بيشتر به دنبال زيبايي همسر و دختران نيز معمولا به جايگاه اجتماعي و اقتصادي فرد توجه دارند ، همچنين بررسي و مشاوره قبل از ازدواج انجام نمي شود و با تشكيل زندگي به دليل نداشتن مهارت حل مساله چنين ازدواجي به طلاق منجر مي شود.
كارشناس مسئول اداره كل بهزيستي يزد ادامه داد : 70 درصد طلاق ها در سه سال اول زندگي به دليل نداشتن مهارت حل مساله اتفاق مي افتد چون ما به بچه هاي خود آموزش براي شروع زندگي نمي دهيم ، پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها هم از سيستم خانواده حذف شدند و خانواده ها هسته اي شدند.
وي ادامه داد: در چنين خانواده اي تجربه اي از بزرگترها به نسل بعد منتقل نمي شود، پدر و مادر نيز به دليل دو، سه شغله بودن وقت آموزش و مهارت آموزي به بچه ها را ندارند همچنين قبح طلاق در جامعه از بين رفته و يك امر عادي شده است .
وي افزود: خطاهاي هاله اي نيز در فرآيند آشنايي پيش مي آيد كه به دنبال ديدن يك ويژگي مثبت از يك فرد در زمان برقراري رابطه عاطفي براي شناخت كه نبايد اين رابطه برقرار شود منجر به ايجاد عشق به شروع زندگي مي شود كه با شروع زندگي ويژگي هاي منفي كه تا به حال نديده است رخ مي دهد و ادامه زندگي بعد از سپري شدن در زماني اندك را ناممكن مي سازد.
قائم محمدي يادگيري مهارت زندگي را مهمتر از تحصيل علم و سختگيري هايي كه خانواده ها در ارتباط با آن دارند عنوان كرد و گفت : سواد زندگي بسيار بيشتر از رياضي ،فارسي، املا و انشا به كار بچه هاي ما مي آيد، آنها بايد بتوانند كه در انتخاب خود به ملاك ها ، معيارها و شاخص هايي توجه داشته باشند و بشناسند آن شاخص را اگر اشتباهي انتخاب كنند زندگي خود را نابود كردندخسارات بسيار جبران ناپذيري به آن وارد خواهند كرد و فرزندان طلاق نتيجه ازدواج آن ها خواهد بود.
وي تاكيد كرد: همه بايد به مسائل انساني و روانشناختي پرداخته و ضرورت تشكيل زندگي را به بچه ها بياموزيم همچنين مسئولين بايد به وظايف خود در اين ارتباط آگاه باشند.
كارشناس مسئول اداره كل بهزيستي يزد مباحث ارائه شده در آموزش هاي ارائه شده از سوي بهزيستي را علمي و بر اساس اعتقادات ديني عنوان كرد و افزود : همانطور كه اصرار بر تحصيل بچه هاي خود در مدارس شاخص داريم، بايد به بچه هاي خود كه زماني كه دانش آموز و دانشجو هستند آموزش هاي پيش از ازدواج را منتقل كنيم تا فرزندان ما با مهارت حل مساله و مهارت انتخاب و تشخيص بتوانند زندگي خود را مديريت كنند.
معاون پرورشي آموزش و پرورش ميبد نيز در تماس تلفني با خبرنگار ايرنا برگزاري اين كارگاه آموزشي را همزمان با برگزاري آزمون در دبيرستان ها عنوان كرد و افزود : هدف كارگاه هاي آموزشي تنها دانش آموزان نيستند و همچنين با هماهنگي قبلي زمينه حضور دانش آموزان را در كارگاه هاي آموزشي كه در خارج از مدارس برگزار مي شود، فراهم كرد.
با توجه به اطلاع رساني كه در ارتباط با برگزاري چنين كارگاه آموزشي در شهر و در فضاهاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي مي شود چه خوب است مخاطبان اين كارگاه ها يعني خانواده ها و ارگان هاي مرتبط در زمان برگزاري كارگاه ها وقت گذاشته و در آن شركت كنند و با آموختن آنچه در اين كارگاه ها توسط متخصصان بيان مي شود و انتقال آموخته ها به فرزندان و همچنين افراد در جامعه در حفظ كانون خانواده ها و داشتن جامعه اي سالم و به دور از طلاق تلاش كنند.
شهرستان ميبد سه مركز مشاوره دارد كه در برگزاري كارگاه هاي آموزشي همكاري مي كنند.
مركز شهرستان 104هزار نفري ميبد در 50 كيلومتري شمال غرب شهر يزد مركز اين استان قرار دارد.
9934/ 2047/