۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۵
کد خبر: 83290237
T T
۰ نفر
نماینده ولی فقیه در كردستان:بخشی از زكات در خدمت رونق تولید قرار گیرد

سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در كردستان گفت: باید تلاش شود بخشی از زكات جمع آوری شده در جامعه در خدمت رونق تولید و اشتغال قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی روز چهارشنبه در جلسه شورای زكات استان اظهار داشت: زكات یكی از اركان و زیرساخت های دین مبین اسلام است و قرار دادن آن در كنار نماز اهمیت این واحب الهی را نشان می دهد.
وی با اشاره به اینكه یكی از وطایف اساسی و اولیه نظام توجه به فقرا و رفع مشكلات معیشتی و اقتصادی آنان است، افزود: پرداخت درست و به موقع زكات می تواند در این زمینه موثر بوده و تا حدود زیادی به رفع مشكلات قشر ضعیف جامعه كمك كند.
نماینده ولی فقیه در كردستان اضافه كرد: مسئولان و متولیان امر می توانند بخشی از زكات جمع آوری شده در هر منطقه را پس از اینكه اصل الزام آن برداشته شد را در خدمت رونق تولید و اشتغال قرار دهند.
وی یادآور شد: نگاه ما باید به مساله هزینه كرد زكات به گونه ای باشد كه به جای ایجاد رفاه به تولید منجر شده و نیازمندان و مستمندان زیادی از ثمره آن بهره مند شوند.
آیت الله حسینی شاهرودی گفت: زكات یك مساله مشترك بین همه مسلمانان است و هر كس بر اساس مذهب خود نسبت به پرداخت آن اقدام می كند و اگر به صورت كامل و صحیح پرداخت شود هیچ فقیری در جامعه اسلامی باقی نمی‌ماند.
وی با اشاره به اینكه در حال حاضر بدلیل مشكلات موجود در جامعه مردم زیادی در در مشكل و سختی هستند، افزود: به منظور مقابله با مشكلات موجود باید نظارت‌های مسئولان در حوزه اقتصادی بیشتر شود تا مردم كمتر در فشار و سختی باشند.
نماینده ولی فقیه در كردستان تاكید كرد: مسئولان باید به هر نحوی بتوانند مشكلات موجود در جامعه را بر طرف كنند و زكات می تواند یكی از راه های جبران بخشی از مشكلات اقتصادی بویژه در بین جامعه فقرا و نیازمندان باشد.
مدیر كل كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان گفت: سال گذشته 200 میلیارد ریال زكات در استان جمع‌آوری شد كه این میزان نسبت به سال 96 با رشد 22 درصدی روبرو شد.
محمدرسول شیخی زاده در این جلسه اظهار داشت: از مجموع زكات جمع آوری شده در سال گذشته 130 میلیارد ریال در زمینه های مختلف تهیه جهیزیه، حوزه درمان، آزادسازی زندانیان، خرید، تعمیر و احداث مسكن مددجویان و كمك به معیشت نیازمندان هزینه شد.
وی افزود: مبلغ 70 میلیارد ریال از این میزان زكات نیز صرف پروژه های عمرانی از جمله احداث و تعمیر مسجد، خانه های عالم و حسینیه شده است.
شیخی زاده با بیان اینكه 34 درصد زكات جمع آوری شده در سال گذشته سهم پروژه های عام المنفعه و 66 درصد سهم فقرا بود، گفت: برنامه ما برای جمع آوری زكات در سال گذشته 180 میلیارد ریال بود 112درصد تحقق برنامه داشتیم.

** ادای درست فریضه زكات زیرساخت اقتصادی كشور را تقویت می كند
نماینده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این آیین گفت: زكات نقش موثری در شكوفایی اقتصاد اسلامی دارد و اگر بدرستی ادا شود بنیه اقتصادی كشور را قوی می كند.
ماموستا فایق رستمی اظهار داشت: در طول چهار دهه انقلاب اسلامی 2 نهاد حمایتی كمیته امداد و بهزیستی خدمات شایانی به قشر ضعیف جامعه كرده و لبخند را بر لب درماندگان بسیاری جاری كردند.
وی با بیان اینكه یكی از اقدامات كمیته امداد جمع آوری زكات و هزینه كرد آن در زمینه رفع مشكلات نیازمندان است، گفت: اهمیت فریضه الهی زكات در دین مبین اسلام به اندازه ای زیاد بوده كه در كنار نماز قرار گرفته و در 32جای قرآن بیان شده است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی كردستان نیز گفت: سال گذشته یك میلیون و 170 هزار تن تولید گندم داشتیم كه از این میزان یك میلیون و 27 هزار تن خرید تضمینی توسط دولت انجام شد.
خالد جعفری افزود: امسال با توجه وضعیت موجود حدود 560 هزار هكتار از اراضی دیم و 28 هزار هكتار از اراضی آبی زیر كشت گندم رفته است.
وی گفت: براساس برآوردهای وزارت جهاد كشاورزیتولید یك میلیون و 252هزار تن گندم برای سال جاری در این استان برآورد شده است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی كردستان یادآور شد: استان كردستان سال گذشته رتبه دوم كشور را در زمینه تولید گندم كسب كرده و 12 درصد گندم مورد نیاز كشور را تامین كرد.
وی افزود: درمجموع سال گذشته 18هزار میلیارد ریال درآمد بصورت مستقیم نصیب كشاورزان در بخش زراعت گندم شد وامید می رود امسال نیز پیش بینی ها به نتیجه برسد.
بیش از 60 هزار خانوار كردستانی زیر پوشش كمیته امداد امام خمینی(ره) هستند و از خدمات و حمایت های این نهاد در استان بهره مند می شوند.
7348/9102