به گزارش ایرنا، حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی روز چهارشنبه در جلسه شورای زکات کردستان که با حضور مدیرکل اموراجرایی زکات کشور در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: پرداخت زکات در جوامع اسلامی یک واجب الهی است اما مسوولان و متولیان جمعاوری این فریضه الهی باید هزینهکرد آن را به درستی مدیریت کنند.
وی افزود: در حال حاضر علاوه بر رفع بخشی از مشکلات قشر ضعیف جامعه از محل پرداخت زکات، اکثر علمای ما بخصوص علمای اهل سنت از این محلها مورد رسیدگی قرار میگیرند، بنابراین لازم است برای هزینه کرد آن برنامهریزی درست انجام شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان یادآور شد: هماکنون بواسطه تحریمهای اعمال شده با مشکلات اقتصادی بیشتری در کشور مواجه هستیم اگر بدرستی بخش زکات و موقوفات اداره شود ، گروههای ضعیف جامعه کمتر از این اوضاع آسیب میبینند.
زکات از پایههای دین مبین اسلام است
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: زکات یکی از پایهها و ستون دین مبین اسلام است و این فریضه الهی تا جایی مهم است که خداوند در قرآن کریم زکات را در کنار نماز آورده است.
ماموستا قایق رستمی افزود: فریضه الهی زکات در ۳۲جای قرآن آمده است و این مسأله نشان میدهد که پرداخت و توجه به این فریضه الهی هم دلیل قرآنی و هم دلیل سنتی دارد.
وی با بیان اینکه زکات بزرگترین تعاون و همکاری برای رفع مشکلات فقرا به شمار میرود، اضافه کرد: در این زمینه اگر بخواهیم از محل زکات به نیازمندان واقعی کمک کنیم باید از ۲ نهاد کمیته امداد و بهزیستی که رسالتشان حمایت از قشر ضعیف جامعه است کمک بگیریم.
امام جمعه سنندج یادآور شد: پرداخت زکات تنها مربوط به یک قشر خاصی نیست بلکه همه صاحبان سرمایه را در بر میگیرد و اگر دولتهای اسلامی براساس شریعت اسلام در این راستا گام بردارند مشکلات جامعه رفع خواهد شد.
وی اظهار داشت: ما باید تلاش کنیم که از طریق جمعآوری و پرداخت زکات نیازهای ضروری فقرا را تامین کرده و از این طریق تبعیض و فاصله اجتماعی را در جامعه کاهش دهیم
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: خداوند ۲ فریضه را مورد تاکید قرار داده است که یکی نماز بوده و مربوط به رابطه انسان با خالق خویش و دیگری زکات یعنی رابطه انسان با خلق خدا است و مکرر در قرآن کریم آورده شده است.
حجتالاسلام احمد حاتمیان تقویت روحیه نوع دوستی و خیرخواهی در میان انسانها را از فلسفه زکات دانست و گفت: اگر مردم معارف دین را بدانند نیاز به تبلیغ ندارند و بر اساس همان ایمان مبتنی بر فکر و عقل در این زمینه گام برمیدارند.
وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی تلاش دارد برای تبیین فریضه الهی زکات از تمام ظرفیتهای خود استفاده کند و در این راستا با تمام توان فعالیت میکند.
در این جلسه تعدادی از عاملین و خیران حوزه زکات در استان تجلیل شدند.
در حال حاضر۷۳ هزار و ۴۹۹ خانوار در قالب ۱۵۳ هزار نفر در سطح استان زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند، که ۳۲ هزار و ۸۰۰ نفر از این تعداد زنان سرپرست خانوار هستند.
نظر شما