به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، یك مقام آمریكایی گفت: نیمی از كشورهایی كه واشنگتن از آن ها خواسته تا نیرو و تجهیزات نظامی به سوریه اعزام كنند، به صورت صریح این درخواست را رد كرده اند.
این مقام كه نامش ذكر نشده به وال استریت ژورنال گفت: حدود نیم دیگر كشورها نیز با درخواست آمریكا برای ارائه كمك های محدود موافقت كردند.
بر اساس این گزارش، دونالد ترامپ پیش تر از 21 كشور متحد آمریكا خواسته بود تا نیرو و تجهیزات نظامی به سوریه ارسال كنند.
مقام های آمریكایی گفته اند كه واشنگتن تا كنون دو نشست رسمی با متحدان خود برای ترغیب آن ها برای تداوم فعالیت های نظامی در شمال سوریه برگزار كرده است.
ژانویه گذشته در یكی از این نشست ها آمریكا فهرستی شامل موارد مورد نیاز برای تقویت قدرت نظامی در شمال سوریه ارائه كرده بود. در این نشست كشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، دانمارك، نروژ استرالیا و بلژیك حضور داشتند.
ترامپ اواخر سال گذشته میلادی به طور غیرمنتظره اعلام كرد كه واشنگتن دو هزار نیروی آمریكایی را از سوریه خارج می كند. مقام های آمریكایی در توجیه این تصمیم اعلام كردند كه گروه تروریستی داعش در سوریه شكست خورده است.
تصمیم یكجانبه ترامپ در خروج نیروهای آمریكایی از سوریه با مخالفت های بسیاری همراه شد به طوری كه «جیمز متیس» وزیر دفاع ایالات متحده و «برت مك گورك» نماینده آمریكا در ائتلاف ضد داعش از سمت خود استعفا كردند.
تصمیم ناگهانی ترامپ در این زمینه با تناقض گویی های متفاوتی از سوی مقام های آمریكایی در پاسخ به نگرانی ها متحدان غربی و منطقه ای آمریكا مواجه بوده است.
در حالی كه رئیس جمهوری آمریكا در ابتدا از زمانبندی 60 روزه برای خروج همه نظامیان كشورش از سوریه سخن گفته بود، با وجود گذشت حدود پنج ماه هنوز اقدام قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفته است.
شبك**9365**1723
تهران – ایرنا – منابع خبری روز چهارشنبه گزارش دادند كه متحدان آمریكا در خواست واشنگتن برای اعزام نیرو و تجهیزات به خاك سوریه را رد كرده اند.