۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۶:۳۰
کد خبر: 83292182
T T
۰ نفر
حداد عادل: 'كمربند - راه' رمز حضور چین در عرصه بین الملل است

پكن- ایرنا- حداد عادل رییس هیات عالیرتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام كه برای شركت در دومین اجلاس بین المللی «كمربند - راه» در پكن به سر می برد، گفت: «كمربند -راه» اسم رمز حضور دوباره چین در عرصه بین الملل با الگویی متفاوت از روش های استعماری و با هدف رفاه ملت ها است.

به گزارش ایرنا 'غلامعلی حداد عادل' روز جمعه در گفت و گو با رادیو بین المللی چین با بیان اینكه خاطره و تجربه جاده ابریشم قدیم به تحقق این طرح جدید چین كمك می كند افزود: فعالیت فرامرزی چین در حوزه اقتصاد با بهره گیری از خاطره و تجربۀ جادۀ ابریشم می تواند با سرعت و كیفیت به پیش رود.
رییس هیات عالیرتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به الگوی تازه چین در روابط بین الملل افزود: تا به حال رابطه كشورهای در حال توسعه با كشورهای پیشرفته، رابطه استعمارزده و استعمارگر بوده است یك طرف به قصد غارت می آمده و طرف دیگر غارت می شده است در حالی كه چین قصد پیروی از این الگو را ندارد و می خواهد از قدرت اقتصادی خود برای ارتباطات تجاری سالم با دیگر كشورها استفاده كند.
حداد عادل گفت‌: بسیاری از كشورها برای به دست آوردن پول و منفعت بیشتر حاضر هستند بین دو كشور جنگ به پا كنند و به هر دو طرف سلاح بفروشند، اما چین این گونه روش های غیرانسانی و نادرست را در سیاست خارجی اش نمی پذیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به نقش فعال ایران در جادۀ ابریشم قدیم و اهمیت همسایگی ایران امروز با 15 كشور اشاره كرد و گفت: طرح «كمربند - راه» نقش مهمی در پیوند چین و كشورهای مسیر جاده ابریشم دارد و رابطۀ خوب ایران و چین انگیزه ای مضاعف است تا ایران در این طرح حضور بهتر و فعال‌تری داشته باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین در پاسخ به اهمیت همكاری و تبادل فرهنگی بین دو كشور باستانی ایران و چین و برنامه های آینده ایران برای شركت در این طرح گفت: هر چه ایران و چین مبادلات فرهنگی بیشتری با هم داشته باشند، رابطۀ سیاسی و اقتصادی دو كشور هم بیشتر می شود، زیرا رابطۀ فرهنگی زمینه را برای دیپلماسی عمومی آماده می كند و دیپلماسی عمومی، سكویی است كه دیپلماسی رسمی بر آن قرار می گیرد.
حداد عادل افزود: ایران و چین از حیث تمدنی حرف های نگفته بسیاری با یكدیگر دارند كه باید مجالی برای مبادله آنها به وجود آید.
دومین اجلاس بین المللی 'كمربند-راه' با حضور هیات هایی از 110 كشور از جمله جمهوری اسلامی ایران از روز پنجشنبه در پكن آغاز بكار كرد.
از سوی جمهوری اسلامی ایران سه هیات به سرپرستی 'فرهاد دژپسند' وزیر امور اقتصادی و دارایی، 'ناصر قاضی سراج' رییس سازمان بازرسی كل كشور و 'حداد عادل' عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجلاس بین المللی 'كمربند- راه' شركت كرده اند.
شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین سال 2013 میلادی در جریان سفر به قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت 'كمربند اقتصادی جاده ابریشم' و ساخت 'راه ابریشم دریایی در قرن بیست و یكم' را مطرح كرد كه این طرح در نهایت با عنوان «كمربند - راه» به جهان معرفی شد.
این پروژه در ابتدا با سرمایه گذاری بیش از یك هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تا مارس سال 2019 میلادی 125 كشور و 29 سازمان بین المللی 173 موافقت نامه همكاری با چین در این مورد امضا كرده اند.
نشست افتتاحیه رسمی این اجلاس هم فردا (جمعه) با حضور 'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین در پكن برگزار می شود.
دومین كنفرانس بین المللی 'كمربند - راه' تا 7 اردیبهشت ادامه دارد.
**آساق**1904**