به گزارش ایرنا در این بیانیه كه امروز جمعه منتشر شد آمده است فروش تسلیحاتی به تایوان نقض اصل فوق است و صلح و ثبات در تنگه تایوان را به خطر می اندازد.
ارزش فروش بسته تسلیحاتی آمریكا به تایوان نزدیك به 500 میلیون دلار براورد شده است وزارت دفاع چین تاكید دارد كه تایوان بخش لاینفك از خاك این كشور محسوب می شود.
بیانیه تاكید می كند فروش تسلیحاتی آمریكا به تایوان خلاف اصل یك چین و بیانیه های مشترك دو كشور محسوب می شود نقض حق حاكمیت چین است روابط دو كشور را مسموم می كند و برای امنیت تنگه تایوان سازنده نیست.
بیانیه در زمانی منتشر می شود كه تایوان در حال برگزاری رزمایش شبیه سازی رایانه ای هان كوانگ است كه با هدف آمادگی برای مقابله با حملات ارتش چین برگزار شده است این رزمایش از روز دوشنبه به مدت 5 روز شروع شده است افسران پنتاگون این رزمایش رایانه ای شبیه سازی را نظارت كرده اند.
اواخر ماه آینده میلادی نیز تایوان یك رزمایش شبه جنگی دیگر برگزار خواهد كرد.
در همین حال به رغم مخالفت های فراوان چین، آمریكا اعلام كرده است برای فروش فناوری های حفاظتی و آموزش خلبانان تایوانی جنگنده های اف 16 ، به توافق رسیده است.
روزنامه اس سی هنگ كنگ می نویسد دولت آمریكا همچنین در حال بررسی فروش تسلیحاتی بزرگ شامل محموله ای 66 فروندی از جنگنده های اف 16 به تایوان است.
بر اساس این گزارش، ارتش آمریكا حمایت های فنی در اختیار تایوان می گذارد تا بتواند از جنگنده های اف 16 خود بهتر حراست كند و برنامه های تمرینی در اختیار این جزیره می گذارد.
تایوان می گوید قصد دارد توان نظامی خود را در برابر تهدیدهای ارتش چین افزایش دهد برنامه تمرینی و حفاظتی فنی كه آمریكا در اختیار این جزیره قرار می دهد 500 میلیون دلار ارزش دارد.
پنتاگون در بیانیه ای از فروش فنی تسلیحاتی دفاع كرده و افزوده است این فروش بخشی از راهبرد آمریكا برای بالا بردن توان تایوان و ایجاد توازن نظامی در منطقه است.
فروش های تسلیحاتی آمریكا به تایوان در چهار دهه گذشته همواره بزرگترین اختلاف میان این كشور و چین بوده است و به رغم اعتراضات پكن، این فروش ها ادامه یافته است.
از سال 2017 میلادی سومین بار است كه دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا بسته تسلیحاتی به تایوان می فروشد.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- وزارت دفاع چین در بیانیه ای اعلام كرد كه فروش تسلیحاتی از سوی هیچ كشوری از جمله آمریكا به تایوان را بر نمی تابد و آن را خلاف اصل «چین واحد» می داند.