۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۱۸
کد خبر: 83293108
T T
۰ نفر

آمریكا گرفتار در سرخك و چالش واكسن

۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۱۸
کد خبر: 83293108
آمریكا گرفتار در سرخك و چالش واكسن

نیویورك - ایرنا- گسترش بیماری مسری سرخك در 22 ایالت آمریكا، نگرانی وسیعی را در بین مقامات این كشور ایجاد كرد، بگونه ای كه 'دونالد ترامپ' كه پیش از این نظر ممتنعی درباره واكسن داشت از مردم خواست تا به انجام واكسیناسیون اهتمام بورزند.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، سرخك یك بیماری بسیار مسری است و می تواند از طریق سرفه و عطسه گسترش یابد. كسی كه ایمنی ندارد، پس از تماس با یك سطح یا فضای آلوده، در جایی كه ویروس از 2 ساعت پیش از آنجا بوده باشد، مبتلا می شود.
علائم بیماری ممكن است یك یا دو هفته طول بكشد و شامل تب بالا، سرفه، آب ریزش بینی و قرمزی چشم باشد، و پس از آنكه ضایعات پوستی از صورت شروع می شود، به سایر قسمت های بدن هم گسترش می یابد. در برخی موارد، بیماری می تواند منجر به عفونت ریوی و كم آبی شود.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، كودكان واكسینه نشده در كشورهای فقیر بیشترین تاثیر را از بیماری سرخك دارند به گونه ای كه در سال 2017 حدود 110 هزار نفر آنان كشته شده اند كه بیشتر آنان، كودكان زیر پنج سال بوده اند.
در بزرگسالان می تواند این بیماری به عفونت مغزی منجر شود و وضعیت كشنده ای را برای فرد ایجاد كند.
تارنمای مركز اطلاعات واكسن ملی آمریكا در تاریخچه سرخك می نویسد: این بیماری برای نخستین بار در قرن نهم توسط زكریا رازی كشف شد. توصیف دقیق او از سرخك در سال 1970 توسط سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده و به عنوان اولین گزارش كتبی از شرایط آن، مورد تایید قرار گرفت.
در سال 1757 یك پزشك اسكاتلندی متوجه شد كه سرخك یكی از بیماری های عفونی دستگاه تنفسی است و می تواند در خون افراد مبتلا دیده شود. او تلاش كرد تا یك واكسن سرخك ایجاد كند، اما آزمایشات واكسن وی به دلیل ایزوله نشدن ویروس نتیجه نداد تا زمانی كه شیوع بیماری در میان دانش آموزان بوستون ماساچوست در سال 1954 رخ نداد، محققان موفق شدند تا این ویروس را از جامعه جدا كنند و در نتیجه آن، واكسن سرخك تایید شد.
در آمریكا تقریبا از سال 2000 میلادی اعلام شد كه توانسته اند بر این بیماری فایق آمده و آن را از جامعه حذف كنند اما با آغاز سال جدید میلادی، خبرهای مرتبط با ابتلای برخی افراد به سرخك به گوش رسید تا جایی كه اعلام شد میزان شیوع سرخك در چهار ماه سال 2019 بیشتر از موارد سالانه این بیماری در قرن اخیر بوده است. شیوع دیگر موارد سرخك كه بیشتر آنها در شهر نیویورك بوده است، در امسال به بیش از 695 مورد رسیده كه مركز كنترل و پیشگیری بیماری های آمریكا گزارش كرده است.
بیشترین آمار گزارش شده پس از اعلام ریشه كنی سرخك در آمریكا تاكنون مربوط به سال 2014 بوده كه تعداد مبتلایان را 667 نفر برشمرد. در سال های دیگر این رقم هیچ گاه به بیش از 400 مورد نرسیده بود.
بر اساس اعلام مركز اطلاعات واكسن ملی آمریكا، در ژانویه 2015 سرخك در چند ایالت به واسطه ارتباط با یك منطقه از كالیفرنیا مشاهده شد كه 147 نفر را متاثر ساخت.
این در حالی بود كه منابع این بیماری ریشه كن شده بودند و همین امر مقامات بهداشتی آمریكا را به این باور رساند كه منبع این بیماری باید خارج از كشور باشد كه در اثر مسافرت، به كشورشان وارد شده است.
بر اساس گزارش این مركز، تعداد 122 نفر هم در سال 2017 به سرخك مبتلا شدند كه 75 نفر آنها را آمریكایی های سومالی تبار در مینه سوتا تشكیل می دادند.
از ژانویه تا دسامبر 2018 هم 349 مورد از سرخك از سوی مركز كنترل و پیشگیری بیماری ها به ثبت رسید. در این سال سرخك در 26 ایالت و منطقه كلمبیا رویت شده بود.
مقامات بهداشت هشدار می دهند هرچه زمان شیوع این بیماری بیشتر طول بكشد، احتمال اینكه سرخك دوباره به آمریكا بازگردد زیاد می شود. آنها معتقدند آمار كلی به 700 فقره نزدیك می شود و امسال را به بدترین سال سرخك از سال 1994 كه تعداد افراد مبتلا به 963 فقره رسیده بود، نامیده اند.
بر اثر این بیماری از هر هزار نفر، یك یا دو نفر كشته می شوند و البته می تواند عامل آسیب طولانی مدت شود و به مناطقی كه واكسینه نشده است در مقیاس وسیعی بازگردد.
متخصصان بهداشت عمومی در زمینه واكسن سرخك می گویند كه ایمن سازی سرخك همراه با سرخجه و اوریون بسیار ایمن و موثر است.
در دز نخست كه توصیه می شود در سنین 12 تا 15 ماهگی تزریق شود، تقریبا 93 درصد ایمنی حاصل می شود و در دز دوم كه در سنین 6 - 4 سالگی انجام می شود، این مصونیت به 97 درصد می رسد.
حدود سه چهارم بیماری سرخك امسال آمریكا در ایالت نیویورك بوده است كه عمدتا در دو جامعه یهودیان ارتدوكس افراطی در بروكلین و حومه شهر راكلند متمركز بود.
در اواخر ماه مارس (اوایل فروردین) وضعیت اضطراری در این مناطق اعلام شد و افراد واكسن نزده را از مكان های عمومی منع می كردند، شهردار نیویورك هم جریمه یكهزار دلاری برای كسانی كه از زدن واكسن امتناع می كنند وضع كرده بود اما این فرمان ها، به حكم دادگاه متوقف شد.
البته خاخام های یهودیان ارتدوكس افراطی به طور كلی منعی برای مایه كوبی نداشته اند و از مقلدان خود هم خواسته اند كه این كار را انجام دهند اما جنبش ضد واكسیناسیون به این خاخام ها تاخته و به دنبال آن بود تا از انجام واكسیناسیون جلوگیری كند.
محققان پزشكی در آمریكا از جمله 'جوود هالكویست' دستیار بیماری های عفونی معتقدند كه تقریبا عامل شماره یكی كه باید با آن مبارزه كرد، فقدان اطلاعات و این تصوری است كه برخی از افراد می پندارند واكسیناسیون خطرآفرین است.
جنبش ضد واكسیناسیون در سال 1763 در فرانسه آغاز شده و تا به امروز ادامه دارد. در روزهای اولیه ایمن سازی، بی اعتمادی به واكسن ها به خوبی پیش بینی شده بود. هیچ روش رسمی قرنطینه برای كسانی كه قبلا تلقیح شده بودند وجود نداشت و پزشكان قرن هجدهم از زمانی كه به بهداشت و پیشگیری از بیماری دست یافتند، دقیقا استانداردهای فعلی را نداشتند.
به همین دلیل بی اعتمادی به واكسن وجود دارد اما اكنون گروهی كه بیشتر آنان را مادران یهودی تشكیل می دهند، تبلیغات تبلیغاتی ضد واكسن را گسترش داده اند و داستان هایی را نقل می كنند كه واكسن می تواند به كودكان آسیب رسانده و قوانین مذهبی را پایمال كند.
گروه 'پیچ' (PEACH) كه به طور رسمی برای آموزش والدین و حمایت از سلامت كودكان شناخته شده، از سال 2014 تاكنون مجلات و جزواتی را منتشر كرده كه ادعا می كند واكسن ها در مخالفت با قانون مذهبی یهودی هستند و به نادرستی می گویند كه بیماری اوتیسم به واكسیناسیون ارتباط دارد.
آنها در این زمینه داستان های ترسناكی هم تعریف می كنند كه چگونه واكسن به طور قابل ملاحظه ای به سلامت كودكان آسیب می زند.
این گروه همچنین استدلال می كند كه در پشت پرده واكسیناسیون، توطئه های ضد استعماری وجود دارد تا راهی برای تعامل با جهان مدرن و سكولار را به ارمغان آورد.
این گروه، متخصصان اطفال را متهم می كنند تا برای به دست آوردن مالیات و همچنین درآمد بیشتر - تئوری توطئه - خطرات ناشی از واكسن را كتمان می كنند.
البته در آن سو، رسانه ها، روزنامه ها و مقامات بهداشتی را شاهد هستیم كه هجمه شدیدی را برای سرزنش والدینی كه فرزندانشان را واكسینه نمی كنند به راه انداخته اند و آنها را دگم، ضد علم و بدترین افراد توصیف می كنند.
برخی قانونگذاران ایالتی هم دست به كار شدند و لوایحی را برای حذف یا كاهش محدودیت های مذهبی یا فلسفی به خاطر واكسن تصویب كردند.
'آلكس آزار' وزیر بهداشت دولت ترامپ هم روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام كرد ایالات متحده در حال بازگشت به سرخك است، یك بیماری كه یك بار به طور موثر از كشور ما حذف شده بود.
وی تصریح كرد: مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری تایید كرده اند كه شیوع سرخك در 22 ایالت به بالاترین تعداد موارد گزارش شده رسیده است. سرخك بیماری بی ضرر دوران كودكی نیست یك بیماری بسیار مسری و بالقوه تهدید كننده زندگی است.
وزیر بهداشت آمریكا با تاكید بر اینكه توانایی حفاظت از كودكان و جوامع را داریم، اظهار كرد: واكسن یك راه حل سالم برای بهداشت عمومی است كه می تواند از این بیماری جلوگیری كند. واكسن های سرخك یكی از گسترده ترین محصولات پزشكی مورد مطالعه ما هستند و ایمنی آنها در طول چندین سال در برخی از بزرگترین مراكز مطالعاتی واكسن كه تا كنون انجام شده است، به طور كامل تایید شده است.
آزار یادآور می شود هرسال ایمن تر و سالم تر خواهیم بود اگر واكسن های سرخك را بر اساس برنامه توصیه شده دریافت كردیم. هفته آینده فرصت قابل توجهی برای یادگیری اهمیت واكسن است.
یك كمپینی كه پیام های 'واكسن ها برای محافظت از فرزندان، خانواده ، خود و همسایگان شما امن و موثر هستند' را تقویت می كند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا هم با وجود نظراتی مسامحه كارانه كه در سال 2014 نسبت به واكسیناسیون داشته و آن را عامل اوتیسم معرفی كرده بود، روز جمعه اظهار كرد كودكانی كه واكسینه نشده اند باید در برابر شیوع بیماری سرخك كه در چندین ایالت رخ داده است، ایمن شوند.
وی تاكید كرد آنها باید واكسن را تزریق كنند. واكسیناسیون ها بسیار مهم هستند.
گرچه نگرانی و توجه مقامات آمریكا درباره شیوع بیماری به مساله واكسیناسیون معطوف شده اما فقدان محدودیت تردد برای كسانی كه به این بیماری آلوده هستند از محله یا ایالتی به محلات یا ایالات دیگر، نگران كننده است و حتی می تواند این بیماری را به كشورهای دیگری هم منتقل كند.
اروپام ** 1429 ** 1071