اعظم كريمي روز شنبه در نشست هم انديشي با فعالان سازمان هاي مردم نهاد در حوزه زنان در تبريز با بيان اينكه آذربايجان شرقي در امر خيران پيشتاز بوده و الگويي براي كشور است، اظهارداشت: بايد فعالان و خيران حوزه ازدواج را شناسايي كرده و از آنان در پيشبرد برنامه هاي آموزشي و اجرايي ياري خواست.
وي افزود: كارشناسان بانوان مي تواننهد از ظرفيت مجمع خيران ازدواج به نحو احسن استفاده كرده و براي ازدواج جوانان برنامه ريزي و همكاري داشته باشند.
كريمي يكي از ماموريت هاي وزارت ورزش و جوانان را توانمندسازي زنان و دختران عنوان كرد و گفت: در برگزاري دوره هاي آموزش پپيش از ازدواج رويكردمان تمركززدايي است كه در اين راستا 20 هزار نفر سال گذشته در آذربايجان شرقي آموزش ديدند.
وي افزود: همچنين در زمينه تسهيل ازدواج جوانان، وام ازدواج به 30 ميليون تومان افزايش يافته است كه بدون نياز به ضامن در كوتاه ترين زمان قابل دريافت است.
كريمي نقش سمن ها را در حوزه جوانان و ترغيب به ازدواج بسيار موثر دانست و گفت: با اين فرايندهاي فعلي در عرض يك ماه مجوز صادر مي شود.
فرماندار شهرستان تبريز نيز در اين نشست با بيان اينكه در بحث تخصصي ازدواج و طلاق كارشناسان بايد آسيب شناسي كنند، افزود: برنامه هايي كه ما در حوزه ازدواج و پيشگيري از طلاق انجام مي دهيم، منجر به شاخص ها نشده است.
بهروز مهدوي با بيان اينكه در زمينه ازدواج و ترغيب جوانان بايد افق را مشخص كرده و الگويي از كشورهاي موفق و يا اسلامي داشته باشيم، گفت: در زمينه ازدواج، طرف حساب ما جوانان نيستند بلكه خانواده ها هستند.
وي با بيان اينكه در بحث طلاق آموزش مهارت هاي زندگي نياز است، اظهار داشت: بيشترين طلاق ها در بين خانواده هاي دچار اعتياد مشاهده مي شود كه آموزش دادن به مردم، از طلاق پيشگيري مي كند.
مهدوي با بيان اينكه طبق آمارها بيش از 70 درصد طلاق ها ريشه در اعتياد دارد، افزود: با اينكه آذربايجان شرقي در بحث طلاق پايين تر از ميانگين كشوري است، اما بايد چاره اي براي درمان اعتياد كرد.
فرماندار تبريز گفت: آموزش هاي قبل از ازدواج تفكرات قديمي در مورد ازدواج را بهبود بخشيده و منجر به ازدواج اسان، آگاهانه، به هنگام و پايدار مي شود.
مهدوي با تاكيد بر استفاده از روش هاي ديني و اسلامي در ازدواج آسان، اظهار داشت: دغدغه اصلي خانواده ها در ازدواج جوان شان، عبور از سد آهنين افكار غلط ديگران است.
مديركل ورزش و جوانان آذربايجان شرقي نيز با بيان اينكه بزرگترين هدف ما در سال جاري احياي مجمع خيران ازدواج استان است، افزود: با توجه به ظرفيت آذربايجان شرقي در امر خيران، مي توانيم با راه اندازي مجمع خيران ازدواج گام هاي خوبي در اين زمينه برداريم.
ايوب بهتاج با تاكيد بر تعامل سازمان ها براي تسهيل امر ازدواج جوانان گفت: ۲۵۴ كارگاه آموزش ازدواج را با همكاري آموزش و پرورش برگزار كرديم و نياز به تعامل بيشتر با ادارات داريم و حاضريم از طريق سمن هاي حوزه ازدواج فعال در شهرستان هاي استان، اعتبارات خاصي را در زمينه ازدواج اختصاص دهيم.
6132/3071
تبريز - ايرنا - مديركل دفتر برنامه ريزي و توسعه اجتماعي جوانان وزارت ورزش و جوانان با بيان اينكه جوانان را به تشكيل سازمان مردم نهاد ترغيب كنيد، گفت: براي تسهيل امور ازدواج جوانان تشكيل مجمع خيران ازدواج در استان ها ضروري است.