به گزارش ايرنا خشايار صنعتي روز شنبه در كارگروه سلامت و امنيت غذايي مهاباد اظهار داشت: دولت تدبير و اميد با برنامه هاي مختلفي در حوزه بهداشت و درمان از جمله طرح تحول نظام سلامت، بيمه سلامت، يارانه به واكسيناسيون، سرشماري و ايجاد بانك اطلاعاتي و پرونده الكترونيكي براي افراد، مقوله سلامت را در جامعه همگاني كرد.
وي اضافه كرد: در حالي كه در گذشته بيشتر مناطق كشور از كمبود پزشك رنج مي برد اما اكنون براي هر 100 نفر يك پزشك وجود دارد و بيش از 45 درصد از پزشكان جامعه را زنان تشكيل مي دهند.
صنعتي يادآور شد: هر چند تا رسيدن به شرايط مطلوب و استانداردهاي جهاني فاصله زيادي وجود دارد اما در شرايط كنوني توجه به سلامت شهروندان در كشور ركورد جديدي است كه در دولت تدبير و اميد محقق شده است.
معاون توسعه و برنامه ريزي فرمانداري مهاباد با اشاره به افزايش قيمت برخي اقلام خوراكي و غالب شدن فرهنگ خريد اقلام ارزان قيمت در جامعه گفت: كارشناسان بهداشت محيط بايد بيشتر مراقب باشند تا افراد سودجو از اين فرصت استفاده نكنند و سلامت جامعه را به خطر نياندازند.
مدير شبكه بهداشت و درمان مهاباد نيز گفت: با توجه به شروع فصل گرما مساله تامين آب سالم و بهداشتي و مواد غذايي نيازمند توجه بيشتر است و ارگان هاي مختلف بايد در اين زمينه جديت بيشتري به خرج دهند.
سامرند مرزنگ با اشاره به ريخته شدن فاضلاب چند روستاي مهاباد به داخل آب سد افزود: اين مساله از سال 1390 در اين كارگروه مطرح مي شود اما تاكنون راهكار عملي براي آن در شهرستان پيدا نشده و به همين خاطر اين مساله به كارگروه استان ارجاع داده شده است.
وي اضافه كرد: فاضلاب روستاي خانقاه در شمال شهر مهاباد، وجود دامدارهاي سنتي در حاشيه شهر گوك تپه و برنامه ريزي ها براي انتقال آنها به شهرك دامداري جهادآباد، جلوگيري از ورود فضولات دامي و حيواني به داخل رودخانه مهاباد و آلودگي ناشي از صيد ماهي هاي گرمابي در سد مهاباد مهمترين مسايلي هستند كه مي تواند سلامتي شهروندان را تهديد كند.
مسوول بهداشت محيط و حرفه اي مركز بهداشت مهاباد گفت: در قالب طرح سلامت نوروزي امسال 2 هزار و 800 مورد بازديد از امكان و مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي صورت گرفت كه در اين بازديدها در مجموع هفت هزار و 500 كيلوگرم موادغذايي غيرقابل مصرف كشف و ضبط شد.
قاسم اميني افزود: طرح سلامت نوروزي با همكاري شبكه بهداشت و درمان و ادارات اتاق اصناف، نظارت بر اماكن عمومي، صنعت، معدن و تجارت، تعزيرات حكومتي، دامپزشكي و استاندارد از 20 اسفند 1397 تا 20 فروردين 1398 اجرا شد.
وي اظهار داشت: هدف از اجراي اين طرح، كنترل بهداشتي تمامي مراكز تهيه و توزيع و عرضه مواد غذايي، نظافت عمومي اماكن و كنترل بهداشتي مراكز و اماكن بين راهي در راستاي ارتقا سلامت شهروندان است.
وي افزود: سال گذشته در مجموع 18 مورد طغيان بيماري در اين شهرستان شناسايي شده بود كه با همكاري دستگاه هاي مختلف از گسترش آنها جلوگيري شد.
به گزارش ايرنا در ادامه اين جلسه از خانواده سه اهداكننده عضو در اين شهرستان به مناسبت هفته سلامت قدرداني شد؛ مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
3020/6185/7129
معاون فرماندار مهاباد:
دولت تدبير و اميد سلامتي را در كشور همگاني كرد
۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۱۵
کد خبر:
83293651
مهاباد - ايرنا - معاون توسعه و برنامه ريزي فرمانداري مهاباد گفت: اهميت به سلامت در ايران بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي مورد توجه ويژه قرار گرفت و در دولت تدبير و اميد همگاني شد.