به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، عضلات افرادی كه بر اثر بیماری یا به صورت ژنتیكی معلول هستند یا تحرك ندارند، به مرور تحلیل میرود. این معضل در بیماران مبتلا به دیابت نیز كم و بیش دیده میشود.
محققان دانشگاه ایلینوی برای حل این مشكل، سلولهای شناخته شدهای را به ماهیچه مدلهای حیوانی تزریق كردند. این سلولها در رشد رگهای خونی موثرند و قادرند توده عضلانی از دست رفته بر اثر عدم تحرك را بازیابی كنند.
این سلولها pericytes نام دارند و علاوه بر تحریك رشد رگهای خونی، در انبساط بافتهای سراسر بدن نیز نقش دارند.
محققان این سلولها را به عضلات موشهای مبتلا به تحلیل عضله تزریق كردند و پس از دو هفته بهبود قابل توجهی در تراكم و حجم عضله موشها دیده شد و به راحتی قادر به تحرك و فعالیت بودند. آزمایشها نشان داد علاوه بر افزایش تراكم عضله، رگهای خونی نیز رشد بهتری داشته اند و به طور كلی نتیجه كاملا رضایتبخش بوده است.
مطالعات نشان میدهد میزان سلولها pericytes در عضلات بی تحرك به مرور كاهش مییابد و به همین دلیل تزریق این سلولها در بهبود و افزایش توده عضلانی موثر است.
به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و قدرت عضلات كاهش می یابد. استحكام عضلات یكی از مهمترین نشانههای بدن سالم است. با تضعیف عضلات، اندامهای داخلی بدن و به ویژه استخوان ها آسیب پذیر میشوند. محققان معتقدند این روش گزینه مناسبی برای افزایش حجم توده عضلانی در بیماران است.
نتایج این مطالعه در نشریه The FASEB منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تهران- ایرنا- مطالعات نشان میدهد تزریق نوعی سلول به عضلات تحلیل رفته بر اثر بیماری یا عدم تحرك، در بازیابی حجم توده عضلانی موثر است. این روش برای افزیش توده عضلات در سالمندان و بیمارانی كه از ضعف عضلات رنج میبرند موثر است.