۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۲۹
کد خبر: 83294056
T T
۰ نفر
دفتر ارتباط استانداری قم با دانشگاه ها فعالیت خود را آغازكرد

قم - ایرنا - مدیركل سیاسی و انتخابات استانداری قم گفت: دفتر ارتباط استانداری قم با دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی و پژوهشی استان فعالیت خود را شروع كرد.

به گزارش شنبه ایرنا ازروابط عمومی استانداری قم،مرتضی بابایی درگفت وگویی با اشاره به نشست استاندار قم با روسای دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی استان با دستور اتخاذ تصمیم به منظور تعامل سازنده بین دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی افزود: در راستای اجرای دستور استاندار و همچنین برای اجرایی كردن آیین نامه شبكه ملی جامعه و دانشگاه، دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی و پژوهشی راه اندازی و فعالیت خود را آغاز كرد.
وی با بیان این كه امروزه دانشگاه ها باید علاوه بر كارویژه های سابق خود، در راستای رفع چالش ها و نیازهای جامعه گام بردارند،گفت: یكی از مهمترین رویكردها و دغدغه های استاندار، مدیریت علمی مسائل و بهره گیری از ظرفیت دانشگاه ها با هدف رفع چالش ها و معضلات و ایجاد بستری عقلانی و علمی برای حل مشكلات است.
وی با اشاره به تدوین و ابلاغ آیین نامه شبكه ملی جامعه و دانشگاه توسط مركز بررسی ‌های استراتژیك ریاست جمهوری و وزارتخانه های كشور و علوم افزود: فعالیت دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی می تواند بسترساز ارتباط بین استادان دانشگاه های استان، نخبگان، پژوهشگران، اندیشمندان و متخصصان منطقه ای و محلی با مدیران اجرایی و تصمیم گیران باشد.
بابایی خاطرنشان كرد: این امر می تواند گسست دانایی و توانایی را كاهش دهد و انتظارمی رود خلاء ارتباط و تعامل جامعه و دانشگاه را بیش از پیش پر نماید.
وی ابلاغ آیین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی دانشگاه ها در جامعه و صنعت توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری كه بر اساس آن استادان و اعضای هیات علمی می توانند از سه ماه تا یك سال برای عملیاتی نمودن یافته های خود و آشنایی با نیازهای واقعی جامعه و صنعت به واحدهای اقتصادی و صنعتی مامور شوند را یادآور شد.
وی افزود: دانشگاه باید پیوند ساختاری و ارگانیك خود را با جامعه و دولت تقویت كند و ظرفیت‌ های خود را در راستای حل مسائل استانی، منطقه ‌ای و ملی به كار گیرد و یكی از مهم ‌ترین زمینه‌ های ایفای چنین نقشی مشاركت دانشگاه‌ ها در فرایندهای تصمیم سازی است.
بابایی گفت: هم اكنون كشور ما با مسائل و مشكلاتی در حوزه‌ های گوناگون مواجه است و یكی از نقاط ضعف در ارتباط میان پژوهش و كاربردی كردن یافته ها در نظام علمی و اجرایی كشور، فقدان به كارگیری نتایج پژوهش بر اساس نیازهای واقعی جامعه است.
وی افزود: در بحث تولید محصولات علمی به صورت نظری وضعیت خوبی داریم، اما درباره عملیاتی شدن ایده ها موفقیت چندانی نداریم و دانشگاه همواره در معرض این پرسش قرار دارد كه روابط و مناسباتش را با نهادهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی چگونه تنظیم می ‌كند و چه خدمتی را ارائه می ‌كند.
وی تاكید كرد: سوق دادن فعالیت‌های علمی دانشگاه به سمت رفع نیازها و حل مسائل استانی و ایفای مسئولیت اجتماعی این نهاد در تعامل با جامعه و دولت، از هدف های راه اندازی دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی است.
بابایی با اشاره به تحصیل بیش از 70 هزار دانشجو در 30 دانشگاه و مركز آموزش عالی و از طرفی تدوین سالانه بیش از سه هزار و 500 ‍پایان نامه و رساله در مقطع تحصیلات تكمیلی گفت: انتظار می رود مدیران دستگاه های اجرایی نیز درخصوص استفاده از ظرفیت نخبگان جامعه و مجموعه های دانشگاهی استان اهتمام ویژه داشته باشند.
7406/ 6133/