۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۳۲
کد خبر: 83294691
T T
۰ نفر
مرگ و ميرهاي ناشي از كار در ايران 69 درصد كاهش يافت

تهران- ايرنا- وزير بهداشت در پيامي به مناسبت روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه‌اي نوشت: با بكار بستن موازين ايمني و بهداشت حرفه‌اي از سال 89 تا 96 شاهد كاهش 69 درصدي مرگ و ميرهاي ناشي از كار در ايران بوديم كه ضمن ارتقاي سلامت نيروي كار سبب رشد اقتصاد كشور نيز بوده است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از وزارت بهداشت، سعيد نمكي در يادداشت خود به مناسبت روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه‌اي افزود: بهداشت حرفه‌اي با شناسايي، ارزيابي و كنترل عوامل زيان آور و تهديدكننده سلامت در محيط كار به منظور سالم سازي محيط كار و حفظ سلامت نيروي كار از وقوع حوادث و بيماري‌هاي ناشي از كار در جامعه مي‌كاهد.
وي بيان كرد: بر اساس آمار سازمان بين المللي كار سالانه 2.78 ميليون كارگر از حوادث شغلي و بيماري‌هاي ناشي از كار جان خود را از دست مي‌دهند و 374 ميليون كارگر نيز دچار ازكارافتادگي موقت و دائم مي‌شوند كه گذشته از خسارات اقتصادي، آلام انساني ناشي از وقوع حوادث و بيماري‌هاي ناشي از كار بسيار دردناك بوده و با بكار بستن موازين ايمني و بهداشت حرفه‌اي در محيط كار از طريق آموزش مداوم كارگران و كارفرمايان تا حد زيادي قابل پيشگيري است.
نمكي نوشت: سازمان بين‌المللي كار هشدار داده است مرگ هر نيروي كار به طور مستقيم يك ميليارد تومان به اقتصاد هر كشور آسيب مي‌زند و با مرگ هر كارگر، حدود 7500‌ روز كاري نيز از بين مي‌رود. بر اساس آمارهاي اين سازمان بين‌المللي، حدود 4 تا 5 درصد توليد ناخالص داخلي كشورها صرف هزينه‌هاي حوادث و بيماري‌هاي ناشي از كار مي‌شود. بر اين اساس امروزه اقتصاددانان نيروي انساني را به عنوان يك ثروت ملي به شمار مي‌آورند.
وزير بهداشت بيان كرد: در راستاي شعار امسال سازمان بين المللي كار «آينده كاري ايمن و سالم» و با تاكيد بر هدف «توسعه پايدار با تامين محيط كار ايمن و سالم با رويكرد مديريت مشاركتي و فناوري‌هاي نوين» رسالت ما تضمين محيط هاي كاري ايمن و سالم خواهد بود و خواستار به رسميت شناختن ايمني و سلامت در كار به عنوان يك اصل بنيادي و حق طبيعي كارگران در محيط كار هستيم و اين در سايه توسعه همكاري و مشاركت‌هاي اجتماعي حاصل خواهد شد.
نمكي ادامه داد: فرارسيدن روز جهاني ايمني و بهداشت حرفه‌اي مصادف با 28 آوريل 2019 و هشتم ارديبهشت 1398را به همكاران خدوم به خصوص كارشناسان سخت كوش بهداشت حرفه‌اي، كارگران، كارفرمايان و كليه دست اندركاران ارائه خدمات بهداشت حرفه‌اي كشور تبريك مي‌گويم. با عنايت به رهنمودهاي مقام معظم رهبري و نامگذاري «رونق توليد» در سال جاري اميد است در دولت تدبير و اميد با تلاش مضاعف در راستاي ارتقاي سطح سلامت شاغلين و تحقق شعار سازمان بين المللي كار براي نيل به اهداف مورد نظر گام برداشته و شاهد آن باشيم كه با يك هماهنگي و مشاركت چند جانبه و با استفاده از فناوري‌هاي به روز فرصت ايجاد آينده كاري ايمن و سالم فراهم آيد.
اجتمام*۹۴۸۲*1834