دكتر علي بيرجندي نژاد روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته 400 شكايت پزشكي به نظام پزشكي مشهد ارسال شده است كه نسبت به سال قبل آن 10 درصد افزايش داشته است.
وي اضافه كرد: يك مورد از اين شكايتها منجر به ابطال پروانه پزشك در سراسر كشور شده است و چندين مورد هم منجر به ابطال پروانه هاي كوتاه مدت پزشكان مربوطه از سه تا پنج سال شده است.
رئيس سازمان نظام پزشكي مشهد گفت: آمار شكايات از پزشكان به نسبت افزايش ارائه و تنوع خدمات پزشكي تقريبا منطقي است چرا كه در سالهاي گذشته شاهد افزايش 10 تا 15 درصدي خدمات پزشكي بوده ايم.
بيرجندي نژاد افزود: هنور جامعه پزشكي مطالبات سال 1397 و بخشي از مطالبات سال 1396 خود را از سازمانهاي بيمه گر و هم چنين در قالب كارانه ها دريافت نكرده است.
وي با بيان اين كه در تعيين تعرفه هاي پزشكي توجه به دو بخش حرفه اي و فني از اهميت به سزايي برخوردار است اضافه كرد: در تعيين تعرفه هاي پزشكي كه بر اساس ماده هشت قانون نظام پزشكي انجام مي شود بايد منصفانه نگريست و مجموعه اي از شرايط را با هم سنجيد.
رئيس سازمان نظام پزشكي مشهد گفت: در شرايط كنوني اگر سازمانهاي بيمه سهم خود را در پرداختيها افزايش دهند فشار كمتري به مردم و جامعه پزشكي وارد خواهد شد.
* تنها 15 درصد از پزشكان عمومي مطب دارند
عضو هيات مديره سازمان نظام پزشكي مشهد هم در اين نشست گفت: از چهار هزار و 500 پزشك عمومي داراي پروانه مطب در مشهد هم اكنون 515 نفر از آنها مطب دارند كه كمتر از 15 درصد را شامل مي شوند.
دكتر مسعود زحمتكش افزود: پزشكان عمومي به دليل هزينه هاي بالاي مطب داري و عدم انطباق درآمدها با هزينه ها ترجيح مي دهند كه مطب نداشته باشند و در بخشهاي ديگر و يا حتي مشاغل ديگر مشغول به كار شوند.
وي اضافه كرد: هم اكنون حدود 20 درصد از پزشكان عمومي مشهد در مراكز ترك اعتياد و 18 درصد در بيمارستانها و درمانگاهها فعاليت مي كنند و گروهي هم در قالب پزشك خانواده مشغول به كار هستند.
عضو هيات مديره سازمان نظام پزشكي مشهد گفت: در حال حاضر گروه قابل توجهي از پزشكان عمومي مشهد فعاليت پزشكي ندارند يعني يا مشغول درس خواندن براي گرفتن تخصص هستند، يا در فكر مهاجرت به خارج از كشورند و يا در شغل ديگري فعاليت مي كنند.
زحمتكش افزود: پزشكان عمومي بيشترين بار درمان و ويزيت بيماران را بر عهده دارند درحالي كه كمترين درآمد اين قشر نصيب آنها مي شود و از سويي ديگر كمترين ميزان شكايات هم مربوط به پزشكان عمومي است.
وي ادامه داد: تعرفه هاي پزشكي در سال جاري 9 درصد افزايش يافته است كه با توجه به افزايش هزينه ها درآمد حداقلي را براي پزشكان عمومي در پي دارد چرا كه بين هزينه ها و درآمدها همخواني وجود نخواهد داشت.
هم اكنون هفت هزار و 500 پزشك عمومي و متخصص در كلانشهر سه و نيم ميليون نفري مشهد فعاليت دارند.
1922/3027
مشهد- ايرنا- رئيس سازمان نظام پزشكي مشهد از افزايش 10 درصدي شكايت از پزشكان مشهدي خبر داد.