۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۳۹
کد خبر: 83295911
T T
۰ نفر
جهاد كشاورزي خواستار هوشياري برابر طغيان ملخ در مازندران شد

ساري- ايرنا - جهاد كشاورزي مازندران نسبت به احتمال طغيان ملخ بويژه در مناطق كوهستاني استان هشدار داد و از كشاورزان و باغداران خواست تا كانون هرگونه ملخ در منطقه خود را بلافاصله به مراكز خدمات كشاورزي منطقه اطلاع رساني كنند.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، درخواست جهاد كشاورزي پس از آن مطرح مي شود كه علاوه بر هجوم ملخ هاي صحرايي به جنوب ايران ، با گرم شدن هوا پس از سيل و سيلاب اخير ، احتمال فعاليت ملخ ها بويژه در باغ هاي سياه ريشه مناطق كوهستاني بيشتر شده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت : هنوز ملخ صحرائي مورد نظر سازمان جهاني فائو به استان مازندران نرسيده است ولي بهتر است كشاورزان هوشيار باشند و مشاهده كانوني هر گونه ملخ را به مراكز خدمات كشاورزي منطقه اطلاع رساني كنند.
عبدالرحمان زاغي افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت جها كشاورزي ، عمليات ديدباني ملخ صحرايي در استان مازندران در حال انجام است.
وي با بيان اينكه سابقه هجوم ملخ هاي مراكشي يا ايتاليايي در شرق استان مازندران وجود دارد ، گفت : به همين دليل عمليات ديدباني ملخ از جمله تخم ريزي و تغذيه آنها در حال انجام است.
سازمان جهاني فائو نظارت مستقيم روي آفت ملخ صحرايي در سطح جهان دارد و مناطق پراكنش اين آفت غرب و شمال آفريقا، كشورهاي حاشيه درياي سرخ و خليج فارس، شبه جزيره عربستان، پاكستان، هند و جنوب شرق ايران است.
هشتم بهمن ماه سال 97 اولين دسته ملخ صحرايي در بندر نخيلو استان هرمزگان گزارش شد و تاكنون استان هاي هرمزگان، بوشهر، خوزستان، كرمان، سيستان و بلوچستان، فارس و جزاير قشم و كيش با اين آفت درگير شده اند.
هجوم ملخ هاي صحرايي به ايران در بيش از پنج دهه اخير بي سابقه بود . آخرين بار با حمله ملخ‌ها در سال 1340 در بيش از 2 ميليون و 500 هزار هكتار زمين كشاورزي عمليات مبارزه انجام شد.
براساس آخرين گزارش ها، تاكنون عمليات مقابله با ملخ صحرايي در 51 هزار هكتار مناطق آلوده 6 استان انجام شده است.
با توجه به اينكه اين نوع ملخ قدرت پرواز بسيار زيادي دارد و در يك شبانه‎روز مي‎تواند تا 150 كيلومتر پرواز كند، موجب مهاجرت از كشوري به كشور ديگر و از استاني به استان ديگر مي‎شود.
** شناسايي 45كانون انواع ملخ بومي در مازندران
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران همچنين گفت كه امسال 45كانون ازانواع ملخ هاي بومي از جمله سبزشاخك بلند، شكم بادمجاني و پيشناني سفيد در مناطق ييلاقي استان شناسايي شد.
زاغي با اشاره به اينكه ملخ ها سبز خوارند و تمام گياهان زراعي و باغي و حتي علف هاي هرز را مي خورند ، افزود: درحال حاضر به صورت لكه اي عليه ملخ هاي بومي در مناطق مرتعي ،كياسر، دو دانگه و چهار دانگه ساري ، گلوگاه ، اشكور رامسر ، مناطق گزنك و لاريجان آمل و سوادكوه مبارزه شيمايي صورت گرفته است.
وي تاكيد كرد كه كشاورزان بويژه باغداران و دامداران در مناطق ييلاقي در صورت مشاهده كانون هر گونه از ملخ ها به مراكز خدمات كشاورزي منطقه خود اطلاع رساني كنند تا جهاد كشاورزي نسبت به مبارزه اقدام كند.
اين مسئول حفظ نباتات مازندران بيان داشت : كارشناسان آفات و بيماري هاي مديريت هاي جهاد كشاورزي شهرستان هاي استان آمادگي هر گونه همكاري در انجام و برگزاري دوره هاي آموزشي و چگونگي مبارزه با انواع آفات و بيماري ها را دارند.
بر اساس آمار مديريت باغباني جهاد كشاورزي مازندران ، 160 هزار هكتار باغ در استان وجود دارد كه 20 هزار هكتار آن در مناطق كوهستاني و شيب دار است.
سيب ،هلو، شليل ،گردو ،آلبالو و گيلاس از عمدترين درختان سياه ريشه مناطق كوهستاني استان مازندران است.
110 هزار هكتار از باغات مازندران را مركبات به ويژه درختان پرتقال تشكيل مي دهد.
6990/1654