۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۴۱
کد خبر: 83295915
T T
۰ نفر
كشاورزان مازندران در باره احتمال هجوم ملخ هشدار گرفتند

ساری- ایرنا - جهاد كشاورزی مازندران نسبت به احتمال هجوم ملخ بویژه در مناطق كوهستانی استان هشدار داد و از كشاورزان و باغداران خواست تا كانون هرگونه ملخ در منطقه خود را بلافاصله به مراكز خدمات كشاورزی منطقه اطلاع رسانی كنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، درخواست جهاد كشاورزی پس از آن مطرح می شود كه علاوه بر هجوم ملخ های صحرایی به جنوب ایران، با گرم شدن هوا پس از سیل و سیلاب اخیر ، احتمال فعالیت ملخ ها بویژه در باغ های سیاه ریشه مناطق كوهستانی بیشتر شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هنوز ملخ صحرائی مورد نظر سازمان جهانی فائو به استان مازندران نرسیده ولی بهتر است كشاورزان هوشیار باشند و مشاهده كانونی هر گونه ملخ را به مراكز خدمات كشاورزی منطقه اطلاع رسانی كنند.
عبدالرحمان زاغی افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت جهاد كشاورزی، عملیات دیدبانی ملخ صحرایی در استان مازندران در حال انجام است.
وی با بیان اینكه سابقه هجوم ملخ های مراكشی یا ایتالیایی در شرق استان مازندران وجود دارد، گفت : به همین دلیل عملیات دیدبانی ملخ از جمله تخم ریزی و تغذیه آنها در حال انجام است.
سازمان جهانی فائو نظارت مستقیم روی آفت ملخ صحرایی در سطح جهان دارد، حشره ای كه مناطق پراكنش آن غرب و شمال آفریقا، كشورهای حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس، شبه جزیره عربستان، پاكستان، هند و جنوب شرق ایران است.
هشتم بهمن ماه سال 97 اولین دسته ملخ صحرایی در بندر نخیلو استان هرمزگان گزارش شد و تاكنون استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، كرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و جزایر قشم و كیش با این آفت درگیر شده اند.
هجوم ملخ های صحرایی به ایران در بیش از پنج دهه اخیر بی سابقه بود. آخرین بار با حمله ملخ‌ها در سال 1340 در بیش از 2 میلیون و 500 هزار هكتار زمین كشاورزی عملیات مبارزه انجام شد.
براساس آخرین گزارش ها، تاكنون عملیات مقابله با ملخ صحرایی در 51 هزار هكتار مناطق آلوده 6 استان انجام شده است.
با توجه به اینكه این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یك شبانه‎روز می‎تواند تا 150 كیلومتر پرواز كند، توان مهاجرت از كشوری به كشور دیگر و از استانی به استان دیگر دارد.

** شناسایی 45كانون انواع ملخ بومی در مازندران
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی مازندران همچنین گفت كه امسال 45كانون انواع ملخ های بومی از جمله سبزشاخك بلند، شكم بادمجانی و پیشنانی سفید در مناطق ییلاقی استان شناسایی شد.
زاغی با اشاره به اینكه ملخ ها سبزینه خوارند و تمام گیاهان زراعی و باغی و حتی علف های هرز را می خورند ، افزود: درحال حاضر به صورت لكه ای علیه ملخ های بومی در مناطق مرتعی، كیاسر، دو دانگه و چهار دانگه ساری، گلوگاه، اشكور رامسر، مناطق گزنك و لاریجان آمل و سوادكوه مبارزه شیمیایی صورت گرفته است.
وی تاكید كرد كه كشاورزان بویژه باغداران و دامداران در مناطق ییلاقی در صورت مشاهده كانون هر گونه از انواع ملخ به مراكز خدمات كشاورزی منطقه خود اطلاع رسانی كنند تا جهاد كشاورزی نسبت به مبارزه اقدام كند.
این مسئول حفظ نباتات مازندران بیان داشت: كارشناسان آفات و بیماری های مدیریت های جهاد كشاورزی شهرستان های استان آمادگی هر گونه همكاری در انجام و برگزاری دوره های آموزشی و چگونگی مبارزه با انواع آفات و بیماری ها را دارند.
بر اساس آمار مدیریت باغبانی جهاد كشاورزی مازندران، 160 هزار هكتار باغ در استان وجود دارد كه 20 هزار هكتار آن در مناطق كوهستانی و شیب دار است.
سیب، هلو، شلیل، گردو، آلبالو و گیلاس از عمده ترین درختان سیاه ریشه مناطق كوهستانی استان مازندران است.
110 هزار هكتار از باغات مازندران را مركبات به ویژه درختان پرتقال تشكیل می دهد.
6990/1654
۰ نفر