۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۱
کد خبر: 83296081
T T
۰ نفر
رئیس جمهوری افغانستان:نمی گذاریم فرآیند صلح دست غیرافغان افتد

تهران - ایرنا - محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در آیین افتتاحیه لویه جرگه مشورتی صلح گفت كه پس از تعیین خط مشی مذاكره و صلح با گروه طالبان، از تمام امكانات و ظرفیت های دولتی برای تطبیق آن استفاده می‌شود و اجازه نمی دهیم فرآیند صلح در مداری غیر از افغان ها بچرخد.

به گزارش ایرنا ، در این آیین كه روز دوشنبه در كابل پایتخت افغانستان جریان داشت، غنی در كنایه به رقبای سیاسی خود تاكید كرد، بار جنگ را مردم افغانستان به دوش می كشند نه نخبگان سیاسی و من اینجا به كمپین انتخاباتی نیامده ام كه اگر این را می خواستم نام نشست را لویه جرگه نمی گذاشتم .
وی گفت : من طالبان را به اسلامیت و افغان بودنش ارجاع می دهم كه اگر حرف بیگانه در بین نیست از مذاكره با ملت و دولت افغانستان باك نداشته باشد .
رئیس جمهوری افغانستان تصریح كرد آن كه طالبان را به عنوان ابزار راهبردی خود در قبضه گرفته است كیست؟ ما حاضریم كمك شان كنیم تا از این اسارت آزاد شوند .
غنی افزود: كوچك‌ترین دستاورد لویه جرگه این خواهد بود كه سه هزار افغان از چهار گوشه مملكت با هم آشنا می‌شوند و این برای تحكیم پایه‌های دولت و ملت بسیار مهم است.
رئیس جمهوری افغانستان افزود كه ما به دنبال توافق ضعیف با طالبان نیستیم. می‌خواهم صلح به قدری مستحكم باشد كه دنیا به آن باور كند و سبب سرمایه‌گذاری بیشتر برای رفع فقر در افغانستان شود.
اشرف غنی تأكید كرد از گذشته خود درس می‌گیریم، از تجربیات بین‌المللی درس می‌گیریم. دنبال توافقات زودگذر نیستیم.
او گفت كه به دوستی اعتقاد داریم اما اگر كسی از راه دشمنی پیش رفت، دشمنی می‌كنیم بدانند كه زخم خواهیم خورد اما نمی میریم و باید از گذشته درس گرفت و دانست كه عقاب زخمی رام نمی‌شود بلكه جسورتر می‌شود.
وی ادامه داد كه لویه كلمه پشتوست و جرگه كلمه فارسی دری و این تركیب تصادف نیست ، این همان پیوند عمیق و خدا داده برای پیوند و وحدت برای سرزمین ماست.
غنی گفت كه اینجا پیوند مردم ها به اندازه همین اصطلاح با هم گره خورده است و بافت باغ گونه‌ای در افغانستان بوجود آورده است و برماست كه بالای مشتركات خود سرمایه گذاری كنیم و از نفاق دوری كنیم.
او با اشاره به لویه جرگه ادامه داد اینجا ما اتفاق و برادری و همدلی خویش را به نمایش گذاشته ایم و رسم پسندیده ای اسلامی را حرمت گذاشته ایم كه نه تنها مشورت را گرامی و مقدس می داند بلكه اتحاد و همدلی را بخش اساسی دین خوانده است.
او گفت كه امروز ما با راه اندازی لویه جرگه به افغانستان ناشنیده گوش می دهیم و چهار روز جرگه ثابت خواهد كرد كه شما نمایندگان منتخب ملت، نمایه اقتدار و وحدت ملی، صاحبان نیت و اراده، فهم تجربه و دیدگاه و آرزومند صلح و رفاه هستید.
در این آیین رئیس جمهوری افغانستان ، « عبدالرب رسول سیاف » را به عنوان رئیس لویه جرگه مشورتی معرفی كرد.
«عبدالرب رسول سیاف»، رئیس لویه جرگه مشورتی نیز گفت، این نشست مشورتی قصد ندارد برای رسیدن به صلح و مذاكره با طالبان ایجاد مانع كند.
به گزارش شبكه طلوع نیوز، رسول سیاف در سخنرانی خود در نشست لویه جرگه افزود ، شهروندان افغان از این نگران هستند كه تعیین خطوط قرمز مذاكره با طالبان از سوی لویه جرگه مشورتی به معنای ایجاد مانع در مذاكره با طالبان است؛ نه این طور نیست: لویه جرگه مشورتی تنها چارچوب مذاكره با طالبان را تعیین می‌كند.
سیاف در ادامه افزود: لویه جرگه مشورتی برای صلح، هشدار به طالبان نیست بلكه چراغ سبزی است برای طالبان كه بیایند و برای رسیدن به صلح مذاكره كنند. لویه جرگه مشورتی مانع صلح نمی‌شود بلكه راه را برای صلح باز می‌كند.
سیاف به نگرانی مردم در مورد عدم شركت برخی چهره‌های ارشد سیاسی، رهبران احزاب و مخالفین حكومت در لویه جرگه مشورتی اشاره كرد و گفت: «تمام شهروندان افغانستان خواهان صلح هستند و هیچ‌كس نمی‌تواند در برابر این خواست ملت افغانستان بایستد.»
سیاف تأكید كرد كسانی كه در لویه جرگه مشورتی برای صلح شركت نكرده‌اند در روش رسیدن به صلح با حكومت اختلاف دارند و این طور نیست كه مخالف صلح باشند. این اختلافات در مسیر رسیدن به صلح قابل حل است.
وی افزود در دیدار با رئیس جمهور غنی، از وی خواسته در تعامل با مخالفین خود صبر خود را افزایش دهد.
سیاف گفت، مذاكرات صلح با طالبان نباید به حاكمیت ملی، وحدت ملی و تمامیت ارضی افغانستان ضربه بزند و طالبان نیز باید بداند كه با حفظ این ارزش‌ها، آغوش ملت برای صلح به روی آنها باز است.
وی افزود: «حامد كرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، طالبان را برادر خطاب كرد و رئیس جمهور غنی طالبان را مخالف سیاسی خواند؛ هردوی این واژه‌ها درست است. طالبان بداند كه هیچ یك از رؤسای جمهور افغانستان آنها را دشمن خطاب نكرده‌اند.»
به گزارش ایرنا، امروز دوشنبه در حدود سه هزار و 200 تن از نمایندگان سراسر افغانستان در كابل گرد هم آمدند تا زیر سقف مجلس مشورتی بزرگان كه لویه جرگه خوانده می‌شود، چارچوب مذاكرات دولت با طالبان را تدوین كنند.
برخی از گروه‌ها و احزاب و شخصیت‌های سیاسی به همراه شماری از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آتی افغانستان این نشست را تحریم كرده‌اند.
آساق**9473**1104**