۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۰۹
کد خبر: 83296126
T T
۰ نفر
اسلامی: تراز تجاری 30 میلیارد دلاری ایران و تركیه شدنی است

تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: اطمینان و اراده‌ای كه در بین سران ایران و تركیه وجود دارد و با هماهنگی هایی كه در حوزه حمل و نقل به عنوان یكی از شریان‌های اصلی توسعه اقتصادی و تجاری به عمل آمده، تراز تجاری سالیانه 30 میلیارد دلاری بین تهران و استانبول دست یافتنی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد اسلامی» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در حاشیه دومین روز از هشتمین اجلاس كمیسیون مشترك حمل و نقل ایران و جمهوری تركیه در محل وزارت راه و شهرسازی، افزود: برگزاری این اجلاس پس از هفت سال در این برهه زمانی و با گذشت چهار ماه از اجلاس شورای عالی همكاری 2 كشور با حضور روسای جمهوری ایران و تركیه، حامل پیام مهمی است كه نشانگر اراده رهبران ایران و تركیه برای گسترش همه جانبه همكاری ها است.
وی تاكید كرد: تحقق هدف تبادل اطلاعات تجاری و همكاری‌های اقتصادی 30 میلیارد دلاری در سال با این ترتیبات هماهنگی و زمینه هایی كه برای توسعه تبادلات در نظر گرفته و تفاهم شده، دست یافتنی است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: انتظار این است كه وزیران حمل و نقل ایران و تركیه نقش موثر و محوری برای توسعه همكاری ها و تسهیل و تسریع در تبادلات تجاری و اقتصادی 2 كشور ایفا كنند.
وی افزود: ایران و تركیه در این اجلاس در چهار حوزه حمل و نقلی تفاهم‌نامه‌های ارزشمندی را امضا كردند.
به گفته این مقام مسئول، در بحث جاده‌ای رفع توقف و شبانه‌روزی شدن مرزهای 2 كشور در مناطق بازرگان و دوبلاغ و ایجاد قابلیت برای كامیون های باری برای 2 كشور و سایر كشورها توافق شد.
اسلامی خاطرنشان كرد: تهران - آنكارا در حوزه ریلی، برای توسعه تعاملات به منظور ترانزیت به آسیای میانه و اروپا و برقراری خط مسافری ریلی بین استانبول- تهران و آنكارا به ایجاد یك خط ریلی جدید برای گسترش ظرفیت ترانزیت بین ایران و تركیه تفاهم كردند.
این مقام مسئول یادآور شد: احیای ظرفیت ها و گسترش آنها با اتصال به خطوط ریلی جدید از موارد اساسی تفاهم شده است كه در آینده گسترش بیشتری خواهد یافت.
اسلامی همچنین از افزایش تعاملات ایران و تركیه در توسعه همكاری های دریایی و حوزه های هوایی خبر داد كه تفاهم نامه های متعددی در این زمینه به امضا رسید.
همچنین در ادامه «جاهد تورهان» وزیر حمل و نقل تركیه افزود: تحریم های یك جانبه آمریكا در قبال ایران با توجه به موازین حقوق بین المللی نمی تواند آسیب چندانی به روابط 2 كشور و ملت بزند.
وی گفت: همكاری‌های 2 كشور در كشورهای ثالث در چارچوب تحقق اهداف اقتصادی و تجاری ایران و تركیه در دستور كار قرار دارد.
تورهان یادآور شد: ایران و تركیه برای گسترش همكاری ها و روابط و تقویت آنها در مسیر تامین منافع شان اراده ای محكم دارد و این اراده در چهار ماه گذشته در حین برگزاری جلسه شورای عالی همكاری 2 كشور به ریاست روسای جمهوری طرفین در آنكارا مورد تاكید قرار گرفته بود.
وی بیان داشت: امروز در چارچوب وظایف خود و عمل به این دستورات، همچنین تقویت روابط برپایه حسن همجواری و اعتماد متقابل و تأمین منافع مشترك در تهران حضور یافته ایم.
وزیر حمل و نقل تركیه اظهار داشت: تلاش برای رفع مشكلات حمل و نقلی كه شاهرگ گسترش روابط اقتصادی 2 كشور است، از اهمیت زیادی برخوردار است و در این پیوند امروز جامع ترین نشست در حوزه حمل و نقل دو كشور برگزار شد.
وی تأكید كرد: پایدار بودن در حوزه حمل و نقل ریلی باری و مسافری از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین دلیل كمیسیون حمل و نقل ریلی برای تحقق هدف جابجایی یك میلیون تن بار در سال و حل مشكلات موجود شكل گرفت و مقرر شد طی یك ماه آینده جلسه ای به همین منظور در تركیه برگزار شود.
تورهان همچنین از امضای تفاهمنامه‌ای برای تردد واگن‌های كشورهای همسود (مشترك المنافع) در چارچوب تفاهم 6 جانبه بین ایران، افغانستان، تركیه، قزاقستان، تاجیكستان و ازبكستان خبر داد و گفت: در ماه‌های آینده كمیته مشترك حمل و نقل جاده ای بین 2كشور برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: توافق نامه همكاری برای حمل و نقل بین المللی تركیبی و تعیین چارچوب مشخص برای همكاری های ریلی، همچنین همكاری در سیستم امداد ماهواره‌ای بین 2 كشور در دستور كار قرار دارد.
این مقام مسئول تركیه تأكید كرد: در روزهای سختی كه منطقه در حال گذر از آن است، هر گام برای گسترش همكاری ها و تامین منافع دو كشور موثر بوده و از منظر منطقه‌ای تاثیرگذار خواهد بود.
اقتصام** 3065 ** 9132**1559
۰ نفر