۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۳۶
کد خبر: 83297148
T T
۰ نفر

فراسوي مشكلات دو و ميداني زنان

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۳۶
کد خبر: 83297148
فراسوي مشكلات دو و ميداني زنان

تهران - ايرنا - زنان دو و ميداني كار در مسابقات قهرماني بزرگسالان آسيا مقام بالايي كسب نكردند؛ هركدام از آنها به نحوي با مشكلات بسيار مانند نداشتن مربي خوب و تجهيزات مناسب روبرو هستند.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، بيست وسومين دوره مسابقات دو و ميداني قهرماني آسيا در حالي برگزار شد كه زنان دو و ميداني كار ايراني نتوانستند مدالي را در اين رقابت ها كسب كنند.
شهلا محمودي، ژاله كاردان، الناز كمپاني، تكتم دستاربندان و مهسا ميرزا طبيبي دو و ميداني كاران اعزامي ايران به مسابقات قهرماني آسيا بودند كه همه آنها براي نخستين بار حضور در اين رقابت‌ها را تجربه مي‌كردند.
دستاربندان در دوي 800 متر، محمودي در دوي 400 متر بامانع و الناز كمپاني در دوي 100 متر بامانع در همان مرحله مقدماتي حذف شدند. ميرزاطبيبي هم در ماده پرش با نيزه با سه خطا در مانع 3.80 متر از دور رقابت‌ها كنار رفت. كاردان در پرتاب ديسك بين هشت نفر هفتم شد و دستاربندان در دوي 1500 متر بين 18 نفر در رده پانزدهم ايستاد.
سه نفر از اين ورزشكاران پيش از اين در فروردين 98 در مسابقات انتخابي ركورد ملي را جا به جا كردند.
پيش از اين دستاربندان در مسابقات دو و ميداني نوجوانان آسيا و رقابت‌هاي انتخابي المپيك جوانان شركت كرده بود. كاردان نيز در سالهاي گذشته در تورنمنت قزاقستان در پرتاب ديسك شركت كرد و ركورد زد. همچنين كمپاني سابقه حضور در مسابقات داخل سالن قطر را دارد. ميرزا طبيبي نيز در تورنمنت تركيه شركت و ركورد ملي خود را جا به جا كرد. محمودي تنها دو و ميداني كاري است كه پيش از رقابت هاي قهرماني آسيا، در مسابقات بين المللي حضور نداشته است.
اما هر كدام از اين ورزشكاران به نوعي با مشكلاتي مواجه هستند. چنانچه ميرزاطبيبي نيزه مناسب در مسابقات آسيايي نداشت. موضوعي كه براي يك ورزشكار پرش با نيزه براي كسب ركورد بالا بسيار اهميت دارد.
همچنين نبود مربي با تجربه براي اين دو و ميداني كاران موضوع مهم ديگري است كه به موفقيت يا شكست آنان در رقابت هاي بين المللي منجر خواهد شد.
از سوي ديگر برخي از ورزشكاراني كه به مسابقات اعزام نشدند هم به اين موضوع اعتراض داشتند. از جمله سپيده توكلي در گفت و گو با ايرنا گفت است كه فدراسيون به دليل جوانگرايي نام او را از تيم ملي حذف كرد.
پايين بودن ركوردهاي ورزشكاران ايران در مسابقات قهرماني آسيا مسئله ديگري است كه ورزشكاران با آن روبرو هستند. پريسا بهزادي نايب رئيس زنان فدراسيون دو و ميداني در اين زمينه به ايرنا گفت: ركوردها به مراتب عقب تر از رقيبان است. اين ملي پوشان بايد در سطح بسيار بالايي ركورد خود را افزايش دهند نه آنكه شاهد افت ركوردهاي آنها هم باشيم.
بهزادي هدف از حضور زنان ملي پوش در مسابقات قهرماني آسيا را كسب تجربه و تشويق آنان براي بدست آوردن موفقيت دانست و گفت: سطح اين رقابت ها بالا بود و حريفان قدري در اين مسابقات حضور داشتند. وقتي اعضاي تيم ملي وارد ميدان رقابت مي شوند و قهرمانان جهان و آسيا را مي بينند طبيعي است كه استرس داشته باشند.
وي در ارزيابي عملكرد دو و ميداني كاران در مسابقات قهرماني آسيا اظهار داشت: دستاربندان از رده سني نونهالان تازه به رده سني جوانان آمد و توانست عملكرد خوبي را در اين رقابت ها نشان دهد. كاردان توانست يك سانتي متر ركورد ايران را بشكند. ميرزاطبيي نيز با توجه به رده سني پايين، 3.60 متر پريد و ركورد خوبي را براي اولين بار در اين رقابت ها كسب كرد. اما وي به دليل نداشتن نيزه مناسب چنين ركوردي زد. اكنون مربي او در حال رايزني با ديگر كشورها براي تهيه نيزه است.
نايب رئيس زنان فدراسيون دو و ميداني در پاسخ به اين پرسش كه كمپاني در صفحه شخصي خود در شبكه اجتماعي اينستاگرام نوشت كه در برخورد با مانع پنج، سرعت و تمركزش كاهش يافته، به نظر شما اين امر در كسب مقام بالا موثر بود؟ گفت: اين برخورد كوچك باعث نمي شود كه وي مدال نياورد. مدتي است كه به او گفتم تا ركوردش را از 14 ثانيه به 13 ثانيه برساند و به نظر مي رسد تمام تلاش خود را براي رسيدن به اين ركورد انجام مي دهد.
وي بيان كرد: در اين مسابقات مدال آوران آسيايي و جهاني داراي بهترين مربيان هستند. بايد از ملي پوشان بسيار حمايت شوند و مربي خوبي داشته باشند تا تلاش كنند ركورد خود را ارتقا دهند و به سطح مدال آوري آسيا برسند. در غير اين صورت كسب سكو در اين رقابت ها به سادگي نيست. همچنين اين مسابقات بايد مداومت داشته باشد تا ورزشكاران رقباي خود را بشناسند و در مقام بهتري قرار بگيرند.
بهزادي در واكنش به سخنان سپيده توكلي عضو پيشين تيم ملي كه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت، به دليل جوانگرايي از فهرست تيم ملي حذف شده است، گفت: توكلي را به خاطر جوانگرايي حذف نكرديم بلكه كساني در انتخابي تيم ملي برگزيده شدند كه ركورد ملي را جا به جا مي كردند. بيشتر فدراسيون ها در حال جوانگرايي هستند و بايد در رده سني پايه سرمايه گذاري شود. فدراسيون دو و ميداني نيز اين كار را شروع و اردوهايي را برگزار كرد. نتيجه خوب اين جوانگرايي را مي توانيم مدال آوري دختران نوجوان و جوان در مسابقات قهرماني آسيا ببينيم.
بيست و سومين دوره مسابقات دو و ميداني قهرماني آسيا از يكم تا چهارم ارديبهشت در ورزشگاه خليفه دوحه قطر برگزار شد.
ورزشي**9128**2024