به گزارش خبرنگار ايرنا، اين آمار بيش از همه نشانگر تغيير نگرش صاحبان نقدينگي در استان است كه تا پيش از اين سرمايه اشان را بيشتر به صورت سپرده بانكي نگهداري مي كردند.
پيش از اين در پاييز سال گذشته بانك مركزي گزارشي منتشر كرد هبود كه نشان مي داد در مجموع مردم هفت استان شامل تهران، اصفهان، خراسانرضوي، فارس، خوزستان، آذربايجانشرقي، مازندران و البرز در مجموع بيش از ۸۱ درصد سپردههاي بانكي كشور را دارند و مجموع سهم ۲۳ استان ديگر از كل سپردههاي بانكي كشور حدود ۱۹درصد است.
اين گزارش نشان مي داد كه به طور ميانگين هر مازندراني 90 ميليون ريال سپرده بانكي و سهم استان از توليد نا خالص داخلي ( بدون نفت) تنها 3.89 درصد است كه نشان از غير مولد بودن سرمايه استان داشت.
گزارش بورس منطقه اي مازندران اما نشان مي دهد كه ذر يك سال اخير باتوجه به نوسانات ارزي و كاهش ارزش ريال و همچنين افزايشي شدن شاخص بورس ، مازندراني ها نقدينگيشان را از بخش غير مولد و سپرده هاي بانكي به سمت بازار بورس كه خود به نوعي ارتباط مستقيم با توليد دارد كوچ داده اند.
بر اساس اين گزارش فعالان بازار سرمايه در مازندران طي سال 1397 در بورس منطقه اي استان حدود 6 ميليارد و پنج ميليون سهم به ارزش بيش از 18 هزار و 364 ميليارد ريال معامله كردند.
اين در حالي است كه طبق آمار سال 1396 تعداد يك ميليارد و 964 سهم به ارزش بيش از هشت هزار و 200 ميليارد ريال در بورس منطقه اي مازندران داد و ستد شده بود.
** امنيت سرمايه، اصلي ترين عامل استقبال از بورس
مدير بورس منطقه اي مازندران نوسانات ارزش پول ملي و سرمايه در سال 97 و احساس نا امني در دارندگان نقدينگي خرد و كلان را مهم ترين عامل روي آوري به سمت بازار بورس دانست و گفت : وجود امنيت و ضمانت سرمايه اي در بورس هم كشش اين بازار را براي صاحبان سرمايه مضاعف كرد.
سيد علي جعفري با بيان اينكه در يك سال گذشته افزايش قيمت ارز منجر به خروج بسياري از سرمايه ها از بخش غير مولد به خصوص سپرده ها و حركت آن به بخش مولد شد ، افزود : ثبات نسبي ، فقدان جو متشنج بازار آزاد، انتخاب متنوع در سرمايه گذاري و امنيت در بورس عمده دلايلي است كه منجر به افزايش حضور صاحبان سرمايه استان بورس منطقه اي مازندران شده است.
به گفته او ، افزايش تعداد شركت هاي كارگذاري از تعداد 24 كارگزاري به 31 واحد و گسترش سطح خدمات بورس منطقه اي مازندران از ديگر عواملي است كه كوچ نقدينگي به اين بازار را تسريع كرد.
مدير بورس منطقه اي مازندران گفت كه در حال حاضر شبكه سرويس دهي به سهامداران از شرق تا غرب مازندران با طول جغرافيايي بيش از 330 كيلومتر گسترانده شده و در شهرستان هاي بهشهر، ساري، قائمشهر بابل، بابلسر، آمل، نوشهر و چالوس و تنكابن كارگزاري هاي بورس در حال ارائه خدمات به مشتريان هستند.
جعفري همچنين ارائه خدمات برخط (آنلاين) را نيز از عوامل تسهيل كننده حضور فعلان بازار سرمايه عنوان كرد و افزود : بر اساس اين سامانه ، صاحبان نقدينگي و فعالان بورس ديگر نياز به حضور فيزيكي در كارگزاري براي خريد و فروش سهام دارند و در هر مكاني و از طريق اينترنت مي توانند معاملات خود را انجام دهند.
وي گفت: علاوه بر اين ورود اوراق اسناد خزانه ادارات و پيمانكاران دولتي و غير دولتي به بورس منطقه اي مازندران نيز در رشد ارزش سهام معامله شده بورس استان تاثير گذار بوده است.
** آموزش ، نخستين گام در ورود به بازار سرمايه
مدير بورس منطقه اي مازندران آموزش را مهم ترين گام و ابزار موفقيت در بازار سرمايه دانست و اظهار داشت : بورس منطقه اي مازندران در راستاي تحقق اهداف سازماني تعيين شده جهت فرهنگسازي بهبود كيفيت سرمايه گذاري سهامداران، برگزاري دوره هاي آموزشي عمومي را براي علاقه مندان، كاركنان سازمان هاي دولتي، دانشگاهها و موسسات خصوصي در اولويت كاري خود قرار داده است.
وي افزود : در اين راستا، در سال 97 قريب به 17 هزار نفر ساعت دوره آموزشي در قالب كلاس هاي آموزشي ترميك و آموزشي عمومي برگزار شد كه نسبت به سال 96 رشد 20 درصدي را داشت.
جعفري همچنين اعلام كرد كه در سال 97 تعداد بيش از 6 هزار كد سهامداري جديد صادر شد كه براي اولين بار از طريق تالار بورس ساري با ورود به جرگه سهامداران اقدام به خريد و فروش اوراق بهادار كرده اند.
7335/1654
ساري - ايرنا - تازه ترين گزارش بورس منطقه اي مازندران نشان مي دهد مردم اين استان سال گذشته بيشتر از سه برابر سال 96 در بازار بورس داد و ستد انجام دادند.