به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سعید زرندی» امروز (سه شنبه) در پنجمین همایش بین المللی استیل پرایس در هتل پارسیان استقلال افزود: پارسال از مجموع 44 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، بیش از 23 میلیارد دلار آن مربوط به 15 كشور همسایه و 9 میلیارد دلار آن مربوط به عراق بود.
این مقام مسئول به تمركز تحریمهای دشمنان بر قطعات خودرو و قطعات و تجهیزات حوزه فولاد پرداخت و گفت: مجموع واردات سال گذشته 42 میلیارد دلار ثبت شده كه 35 میلیارد دلار آن مرتبط با بخش صنعت و معدن بود.
وی افزود: 64 درصد از این رقم ( 22 میلیارد دلار) كالاهای واسطه ای، 17 درصد ( 5.9 میلیارد دلار) كالاهای مصرفی و 19 درصد ( 6.9 میلیارد دلار) آن را كالاهای سرمایهای تشكیل می دادند، كه بررسی این ارقام سهم بالای كالای واسطه ای را نشان می دهد.
زرندی تاكید كرد: چنانچه نتوانیم در این بخش ها واردات انجام دهیم، تولید كشور به مخاطره میافتد.
وی اظهار داشت: امروز در شرایط كنونی باید نیازمندی شركت های بزرگ را جمع آوری كرد و دانش فنی لازم را به وسیله دانشگاهها و مراكز دانش بنیان در اختیارشان قرار دهیم.
معاون وزیر صنعت به رشد بخش صنعت فولاد در بخشهای ارزآوری و اشتغال در سال گذشته پرداخت و گفت: رصد بورس در سی امین روز فروردین امسال نشان داد كه محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، فرآورده های نفتی و استخراج كانی های فلزی به ترتیب بیشترین اثرگذاری را در رشد بورس داشتند.
وی پیش بینی ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد خام برای سال 1404 را یادآور شد و گفت: اكنون در زنجیره فولاد به جز آهن اسفنجی كه از برنامه عقب است، در سایر موارد زنجیره یعنی كنسانتره، سنگ آهن و گندله شرایط خوبی وجود دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: در سالهای گذشته برای تولید 94.4 میلیون تن شمش فولادی مجوز صادر شد كه 51 میلیون تن آن پیشرفت فیزیكی بیش از 20 درصد و 23 میلیون تن آن پیشرفت فیزیكی بالای 60 درصد دارند كه بر این اساس، می توان با اطمینان گفت: علاوه بر تحقق هدف افق 1404 ، از آن نیز عبور خواهیم كرد.
وی یادآور شد: اكنون ظرفیت های تولید شمش در كشور اشباع شده، مگر اینكه بتوان بخش صادرات را فعال ساخت به همین دلیل، تغییر نگاه فعالان حوزه فولاد ضرورت دارد.
زرندی تاكید كرد: لازم است سرمایهگذاریهای جدید به سمت صادرات به كشورهای همسایه به ویژه كشورهای حاشیه خلیج فارس هدایت شود.
معاون وزیر صنعت در پایان، نبود مدیریت دانشی را مشكل اساسی در سیستم اداره كشور دانست و گفت: هرچند سال یك بار شاهد مشكلات مشابهی از جمله افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت خودرو، تكان شدید بورس و غیره هستیم، بنابراین باید با مستندسازی به مدیریت دانشی این فرایند پرداخت.
به گزارش ایرنا، پارسال از مجموع 35 میلیون ظرفیت فولاد كشور، 25 میلیون تن در فرآیند تولید مورد استفاده قرار گرفت و بر این اساس 30 درصد ظرفیت خالی وجود دارد.
آمارها نشان می دهد، اكنون ایران به عنوان دهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود و ظرفیت این بخش به رقم 35 میلیون تن رسیده و دستیابی به سطح پیش بینی افق چشم انداز 1404 (ظرفیت 55 میلیون تنی) افزون بر 20 میلیون تن اختلاف وجود دارد.
اقتصام * 3065**1070**1559
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال با محدودیتهای به وجود آمده ناشی از تحریم های بین المللی، برنامههای بخش صنعت، معدن و تجارت كشور، با تمركز بر صادرات به كشورهای همسایه دنبال می شود.