۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۱۲
کد خبر: 83297730
T T
۰ نفر

رد سیل بر خانه ها و نهانخانه های ذهن مردم محله سعدی

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۱۲
کد خبر: 83297730
رد سیل بر خانه ها و نهانخانه های ذهن مردم محله سعدی

شیراز- ایرنا- اگر چه كمك های دولتی و مردمی هنگام سیل ششم فروردین 98 شیراز و پس از آن به مردم سیل زده شهرك سعدی رسانده شد اما حجم خرابی ها به حدی بوده كه هنوز برخی مردم این شهرك می گویند كه زندگی بسامانی ندارند.

با وجود كمك های صورت گرفته، منازل نم كشیده و بدون امكانات و اثاثیه هنوز در برخی منازل سیل زده محله سعدی شیراز مشاهده می شود.
نمی توان از كسی كه خانه و زندگی خود را از دست داده، انتظار داشت در برابر كمك هایی كه می گیرد سپاسگزار باشد و زبان به خشنودی از روزگار بگشاید؛ بویژه زمانی كه امكانات كنونی دریافتی را با زمان آرامش پیش از سیل مقایسه كند.
مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا از وضعیت منازل و خانواده های آسیب دیده در این رخداد نشان از آن دارد كه با وجود اقدامات زیاد انجام شده توسط دستگاه های مختلف و خیرین و نیك اندیشان،هنوز خانواده های آسیب دیده ای از سیلاب در محلات شیراز وجود دارند كه با مشكلات فراوانی دست و پنجه نرم می كنند.
خبرنگار ما حدود یك ماه بعد از بروز سیلاب شیراز برای پیگیری وضعیت چند خانواده كه در سیل ششم فروردین 98 دچار آسیب شدند و آب به داخل منازل آنها نفوذ كرده بود راهی محله سعدی شیراز شد.
اغلب وسایل برقی این خانواده ها نظیر یخچال فریزر،لباسشویی، كامپیوتر، تلویزیون و ... سوخته و لوازم دیگری نظیر فرش ، موكت و تشك نیز به گفته خودشان نابود شد و بعد از شست و شو به دلیل بوی متعفن ناشی از بالا زدن فاضلاب خانه هایشان در آن روز تلخ، غیر قابل استفاده شده است.
اهالی بسیاری از این منازل شب ها روی زمین سرد و یا روی یك تكه روفرشی یا پلاستیك سر به بالین می گذارند.

** ماندگاری خط آبگرفتگی
كوچك ناز ستارزاده زنی میانسال است كه در محله سعدی شیراز اجاره نشین است.
او به خبرنگار ایرنا گفت: بعد گذشت حدود یكماه از حادثه سیل شیراز، كمكی به من كه در این حادثه آسیب مالی دیدم و وسایل زندگی ام نابود شده نشده و فرش و موكتی هم ندارم كه خانه ام را با آن فرش كنم و به همین دلیل من، همسر و فرزندانم روی موزائیك زندگی می كنیم ،البته كمیته امداد به دخترم كه تحت پوشش آن نهاد بوده دو تخته قالی اهدا كرده است.
ستارزاده از كمك غذایی و البسه ای خیرین رضایت دارد و در این باره گفت: از روز اول سیل صبحانه ،ناهار ، شام و البسه مورد نیاز خانواده من به صورت روزانه تامین شده است.
خانم ستارزاده برای مشاهده وضعیت زندگی‌شان دعوت كرد به داخل منزل برویم.
با ورود به این منزل خط آبگرفتگی كه اكنون تخلیه و پاكسازی شده بود بر دیوارها تا ارتفاع حدود یك متر مشهود و راهرو و اتاق ها نیز خالی از هر نوع فرش، موكت و روفرشی بود و تنها یك چراغ والور كه شیلنگ وصل شده به انتهای آن گویای گازسوز كردن آن بود دیده می شد.
تنها نقطه منزل خانم ستارزاده كه موزائیك كف آن دیده نمی شد قسمتی از هال بود كه با یك موكت دو در سه متر پوشانده شده بود و روی آن نیز روفرشی قرمزرنگی قرار داشت و یك پتو تاشده نیز در گوشه آن گذاشته شده بود.
خانواده خانم ستارزاده پنج نفره است. او گفت: ماشین لباسشویی، ال سی دی، جاروبرقی به دلیل آبگرفتگی منزلمان سوخت و فرش ها و تشك هایمان نیز به دلیل بوی تعفنی كه بعد از شست و شو كماكان از آنها به مشام می رسید غیر قابل استفاده بود و به همین دلیل این وسایل را بیرون ریختم.
او اضافه كرد: هر روز تعدادی افراد از دستگاه‌های مختلف به منزل من مراجعه می كنند اما همچنان وضعم فرق نكرده است.
این سیل زده وضع پیشین خود را یادآور می شود و معتقد است:با وجودی كه تمام وسایل زندگی‌مان در سیل ششم فروردین شیراز نابود شد اما كمك هایی كه تاكنون به من و خانواده ام شده شامل دو عدد پتو، یك موكت دو در سه متر و یك روفرشی است.

**مردم گل كاشتند
خانم شعبانی یكی دیگر از اهالی محله سعدی است كه منزل او نیز در این رخداد دچار آبگرفتگی شده و اثاثیه خانه شان نابود شده است.
شعبانی از كمك های مردمی در این حادثه بسیار رضایت دارد و معتقد است كه در این رخداد مردم و شهروندان شیرازی گل كاشتند.
شعبانی به خبرنگار ایرنا گفت: ابتدا اعلام شد كه برای پرداخت خسارت باید كارشناسان دادگستری برآورد خسارت به مسكن و وسایل منزلمان را انجام دهند كه نتیجه این كارشناسی ها را به شورای حل اختلاف و فرمانداری شیراز ارائه كردیم كه پرسنل فرمانداری اعلام كردند كه فقط به وضعیت كسانی كه فوت كرده اند در این محل ترتیب اثر داده می شود و ما را به استانداری ارجاع دادند.
او ادامه داد: با مراجعه به استانداری پرسنل این نهاد نیز رسیدگی به وضعیت ما را به بنیاد مسكن ارجاع دادند و عملا بارها بین این چند دستگاه رفت و آمد داشتیم و در نهایت جوابی كه شورای حل اختلاف به من داد این بود كه خانم خبری از پرداخت خسارت نیست.
شعبانی اضافه كرد: اگر قرار است خسارت پرداخت نشود بهتر است از رسانه ها اعلام نشود كه كمك بلاعوض و وام بدون سود برای جبران خسارت سیل زدگان شیراز تعلق می گیرد.
او با اشاره به اینكه تمام وسایل برقی و امكانات زندگی وی در سیل اخیر از بین رفته است، اظهار داشت: سقف و دیوار خانه مان ترك برداشته و آسیب دیده و كف منزل‌مان نیز نشست كرده است.
این سیل زده گفت: احتمال دارد كمك های مردم به محله سعدی ناعادلانه توزیع شده باشد.

** واهمه های جاری
او با اشاره به جاری شدن سیلاب در ششم فروردین 98 گفت: بعد از سیل، با كمترین بارندگی وحشت تمام اعضا خانواده و خصوصا فرزندانم را فرا می گیرد و همه اعضای خانواده ام بیش از ضرر مالی، متحمل زیان روحی و روانی شده اند و به یكباره موهای سرم سفید شده است.
وی اظهار داشت: بعد از بروز سیلاب تاكنون ده ها و یا بهتر بگویم صدها تن از مسئولان به این محل آمده و از خانه و زندگی نابود شده ما بازدید كردند اما نمی دانیم چرا بعد خبری از كمك ها نیست.
او با اشاره به اینكه 2 پسر 10 و چهار ساله دارد،گفت: گروهی خیر و نیك اندیش، تلویزیون، لباسشویی، یخچال و جاروبرقی ما را كه سوخته بود تحویل گرفته اند و قرار شد در عوض این وسایل كه نابود شده، نمونه سالم آن را تحویل دهند.
صحبتها با خانم شعبانی در مقابل درب منزلشان واقع در كوچه 51 محله سعدی ادامه یافت تا این كه سه نفر كه گویا از شهرداری منطقه آمده بودند خطاب به این شهروند شیرازی جویای وضعیت او و خانواده اش شدند و گفتند كه آیا مشكلاتتان حل شده است؟
یكی از این افراد خطاب به خانم شعبانی گفت: باید به دفتر تسهیل گری واقع در كوچه 78 سعدی مراجعه كنند تا تعمیرات منازل آنها انجام شود.
یكی از سیل زدگان گفت: اطلاع رسانی دقیق به آسیب دیدگان نمی شود؛ چگونه بعد از گذشت یكماه از سیلاب شیراز مردم و اهالی آسیب دیده این محل هنوز نمی دانند به چه ارگانی باید برای جبران خسارت ها مراجعه كنند؟

** كوچه شماره 51
خانم تمیزكار كه ششم فروردین خانه شان واقع در كوچه 51 محله سعدی، دچار آبگرفتگی شده بود و خبرنگار و عكاس ایرنا برای تهیه گزارش سیل به این منزل آمده بودند،بعد حدود یكماه از گذشت از این رخداد به خبرنگار این رسانه گفت: تمام وسایل و اثاثیه زندگی مان در سیلاب محله سعدی نابود شد و هنوز جبران خسارت های ما نشده است.
وی ادامه داد: كارشناسان رسمی دادگستری تعیین خسارت ناشی از سیل را انجام داده اند اما تاكنون حتی یك تخته فرش هم به خانواده ما داده نشده است و تنها مادر شوهرم یك یخچال برای استفاده ضروری در اختیارمان گذاشته است.
تمیزكار عنوان كرد: برای گرفتن مبلغ پنج میلیون تومان وام برای خرید لوازم ضروری زندگی نظیر فرش و یخچال به تمام دستگاه های متولی مراجعه كردم اما پرسنل یكی از این ادارات متولی در نهایت به من گفت كه بودجه كم آمده، بروید و دیگر مراجعه نكنید.
وی اظهار داشت: اگر در استان های لرستان و خوزستان سیل آمده، در شیراز هم سیلاب،زندگی بسیاری را نابود كرده است و خصوصا ساكنان محله سعدی كه اقشار كم درآمد جامعه هستند با این معضل مواجه هستند.
او با بیان اینكه همسرش كارگر است و یك فرزند دختر هشت ساله دارند، گفت: اغلب خانواده های آسیب دیده در سیلاب شیراز انسان های با آبرویی هستند كه یك عمر با عزت زندگی كرده اند و نباید اكنون شرمنده فرزند و یا سایر اقوام و فامیل باشند.
وی با اشاره به اینكه تمام فرش های منزلشان به دلیل سیلاب و گل و شل ناشی از آن و پارگی بعد از حمل و نقل غیر قابل استفاده شده است، افزود: باید مبلغی بعنوان بلاعوض به مردم آسیب دیده كمك می شد كه حداقل وسایل قابل تعمیر زندگی شان را درست می كردند.
تمیزكار عنوان كرد: تنها سه روز نخست بعد از سیل به اهالی آسیب دیدگان محله سعدی كمك های خوراكی نظیر خشكبار و اغذیه داده شد و بعد از این زمان بطور كامل ما فراموش شدیم.

** سخن گزنده
وی اظهار داشت: زمانی كه برای پیگیری خسارت ناشی از سیلاب به كارشناس یك نهاد مستقر در محل مراجعه كردم این فرد خطاب به من گفت: ' اول بدو، بعد قول و بعد پول'؛ آیا این حرفی است كه در جواب این مردم سیل زده بگویند؟
تمیزكار به مشكلات روحی همسر و فرزندش بعد از سیلاب اشاره كرد و گفت: معلم دخترم می گوید كه بعد از تعطیلات عید روح و روان فرزندم خراب شده و در اغلب موارد سر كلاس درس ساكت است و درس هایش را نیز متوجه نمی شود.

** مشت پیرمرد بر دیوار
یكی از سیل زدگان سالخورده كه چهره ای برافروخته داشت، با مشت بر دیوار خانه خود كوبید كه دیوار سوراخ شد و مشتش از طرف دیگر دیوار بیرون آمد. او می خواست سست بنیانی و نازكی دیوار خانه خود را عملا به خبرنگار ما نشان دهد. او سیل را مقصر می دانست.

** شعله نیمه روشن
برای پیگیری وضعیت خانواده‌ای 9 نفره كه تبعه كشور افغانستان هستند و در سیلاب محله سعدی آب وارد منزلشان شده و وسایل آنها نابود شده بود به خانه آنها رفتیم و جویای وضعیشان شدیم.
عبدالرحمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در 17 سال گذشته با تلاش و تحمل سختی های فراوان و پس انداز اندك و با حقوق كارگری وسایل و تجهیزات زندگی پر جمعیتم را فراهم كردم اما سیلاب یكباره بخش اعظم آن را نابود و یك شبه با خود برد.
وی ادامه داد: تمام وسایل منزل ما نظیر تلویزیون،لباسشویی، جاروبرقی ،لپ تاپ فرزندم ،فرش و ... بر اثر سیلاب نابود شد.
وی با بیان اینكه تنها یخچال منزلش در سیلاب خراب نشده،افزود: فرش‌هایمان را هم علیرغم اینكه بصورت رایگان شست و شو كردند اما به دلیل بالازدن فاضلاب تمیز نشد و به دلیل بوی گندی كه داشت، دور انداختیم.
بر دیوار منزل این خانواده افغانستانی نیز به ارتفاع حدود یك و نیم متر محل آبگرفتگی مشخص بود و كف آن نیز با گونی پلاستیكی پوشیده شده و گوشه آن نیز كمدی دیده می شد كه چند پتو روی آن چیده شده بود و سایر نقاط منزل این خانواده نیز بدون هیچ گونه پوششی، تنها موزائیك ها نمایان بود.
یك بخاری گازی نیز گوشه این اتاق گذاشته شده بود كه تنها نیمی از شعله های آن روشن بود و به گفته اعضای این خانواده بعد از سیلاب دچار این مشكل شده كه این مساله نیز می توانست برای آنها خطرآفرین باشد.
او ادامه داد: تاكنون برای جبران خسارت ناشی از سیلاب هیچ اقدامی از جانب دستگاه ها و ادارات نشده و تنها چهار تشك و تعدادی پتو به من و خانواده ام داده شده است.

** برآورد شده ، پرداخت نشده
یكی دیگر از اهالی محله سعدی كه در سیل اخیر دچار خسارت شده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام رضایت از كمك های مردمی ،گفت: كارشناسان رسمی دادگستری برآورد خسارت منزل ما ناشی از سیلاب شیراز را انجام داده اند اما تاكنون هیچ خسارتی در این خصوص به ما پرداخت نشده است.
محسن غلامی كه خانواده چهار نفره ای دارد ادامه داد: به جز وسایل منزلمان ،جهیزیه دخترم كه تهیه كرده بودم و در منزلمان نگهداری می كردیم نیز نابود شد.
وی اضافه كرد: تاكنون یك دستگاه اجاق گاز، یك دستگاه لباسشویی دو قلو و دو تخته فرش به اضافه مواد غذایی و البسه از سوی خیرین به خانواده من اهدا شده است.
غلامی با بیان اینكه تمام مدارك و اسناد هویتی خود و خانواده اش در سیلاب از بین رفته است، اظهار داشت: حدود 20نفر از خیرین و جهادگران شیرازی برای تخلیه آبگرفتگی منزل ما كمك كردند وگرنه میزان آبی كه در خانه و حیاط منزل ما جمع شده بود به راحتی قابل تخلیه نبود.

**گروه های جهادی در كنار سیل زدگان
وضعیت گود گل كنان شهرك سعدی بعد از سیلاب شیراز از سایر نقاط محله سعدی وخیم تر بود زیرا به دلیل پایین بودن این منطقه، آب از سایر نقاط به گود گل كنان سرازیر شد و تعدادی از خانه های این محل را فرا گرفت.
غلامرضا جوانمردی یكی از اهالی گود گل كنان شهرك سعدی است كه در این رخداد منزل وی تخریب شد.
جوانمردی حدود یكماه بعد از سیلاب این منطقه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با كمك گروه های جهادی در حال بازسازی خانه ام هستم.
وی با اشاره به تخریب كامل منزلش در سیلاب ششم فروردین گفت: كمك های نقدی دستگاه های مختلف به ترتیب فرمانداری شیراز مبلغ 500 هزار تومان،معاون استاندار فارس 200 هزار تومان، نماینده امام جمعه شیراز 500 هزار تومان و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز 500 هزار تومان بوده است.
جوانمردی با بیان اینكه تمام وسایل برقی منزلش نظیر لباسشویی، تلویزیون ،فرش ،یخچال و ... در سیلاب شیراز بطور كامل نابود شده است، اظهار داشت: اكنون نیز با كمك گروهای جهادگر در حال بازسازی منزلمان هستیم اما برخی افراد از یك نهاد متولی شهر هر روز مانع ساخت و ساز می شوند و می گویند كه باید هزینه های لازم برای دریافت مجوز ساخت و ساز و پروانه را پرداخت كنیم.
وی اضافه كرد: وظیفه این نهادهای شهری براسا آنچه خودشان گفتند جبران خسارت های سیل است و اگر این كار را نكردند، زمانی هم كه خودمان دنبال ساخت منزلمان هستیم مانع ایجاد نكنند.
وی با بیان اینكه خانواده‌ای هفت نفره دارد كه همگی در این مكان با هم زندگی می كنند، افزود: خودرو فرزندم كه پراید است نیز در روز سیلاب مقابل منزلمان پارك بود كه سیل آن را با خود برد و دچار خسارت شدید شد كه هنوز هیچ خسارتی بابت خودرو نیز پرداخت نشده است.
وی عنوان كرد: كمك های اقلام ضروری زندگی نیز نظیر اجاق گاز، بخاری، یخچال كوچك، لباسشویی از سوی ارگانهای مختلف از جمله آموزش و پرورش و كمیته امداد شده است.
او با بیان اینكه در گود گل كنان حدود 12 منزل دچار تخریب و خسارت ناشی از سیلاب شده است، گفت: از زمان وقوع سیلاب كمك های مردمی غذایی و پوشاكی نیز به طور مداوم و روزانه بین ساكنان توزیع می شود.

** كمك های مردمی
علیرضا بوستانی یكی دیگر از ساكنین گود گل كنان به خبرنگار ایرنا گفت: كمك های مردمی شامل غذا و البسه از زمان وقوع سیلاب به اندازه كافی بین آسیب دیدگان توزیع شده است.
وی ادامه داد:هزینه و مصالح مورد نیاز بازسازی منازل آسیب دیده این محل نیز از سوی ارگان ها و خیرین تامین شده و در اختیار بسیج قرار گرفته تا در قالب گروه های مردمی و جهادی ساخت و نوسازی این منازل صورت پذیرد.
وی درباره كمك های دریافتی گفت: یك دستگاه یخچال 12 فوت، یك دستگاه اجاق گاز و یك تخته موكت نیز از سوی خیرین تامین شده است.

** رمضان در راه است
خدیجه آل حلفی یكی دیگر از اهالی گود گل كنان نیز به خبرنگار ما گفت: خیرین و جهادگران بسیجی در حال ساخت منزلمان كه اجاره ای است هستند اما وسایل و تجهیزات زندگیمان كه همگی در سیلاب نابود شد تاكنون هیچكدام جایگزین نشده است.
آل حلفی ادامه داد: بزودی ماه مبارك رمضان آغاز خواهد شد و هوا نیز گرم است و بدون یخچال و وسایل سرمایی نظیر كولر مانده ایم كه چگونه تكالیف دینی مان را انجام دهیم.

** اینكه بگویند هیچ نگرفته ایم، نمی پذیریم
نماینده ویژه استاندار فارس در مدیریت بحران سیلاب شیراز گفت: پس از خدمات رسانی اولیه به سیل زدگان، بلافاصله تامین و توزیع لوازم زندگی، تعمیر لوازم خسارت دیده و بازسازی و تعمیر منازل به نحو مطلوب با مدیریت استانداری و مشاركت دستگاه های اجرایی ، بسیج و سپاه ، خیرین ، گروه های جهادگر و سازمانهای مردم نهاد شروع و آمار خدمات ارائه شده به هر خانوار تا حد ممكن ثبت شد، لذا اینكه شخصی عنوان كند كه هیچ خدماتی نگرفته ، قابل قبول نیست.
احمد فقیهی كیا در مصاحبه با ایرنا ادامه داد: بعد از انجام عملیات پاكسازی سطح شهر و منازل شهروندان و آسیب دیدگان،نیازهای اولیه مانند مواد غذایی طبخ شده و توزیع بسته های حمایتی یكماهه و كمك هزینه توسط استانداری ، امام جمعه ، سپاه و بسیج ، هلال احمر،بهزیستی،كمیته امداد ،شهرداری شیراز ، خیرین ، سازمانهای مردم نهاد ، آموزش و پرورش و ... انجام شد.
وی اضافه كرد: به عنوان مثال هر بسته غذایی كه توسط هلال احمر بین آسیب دیدگان محله سعدی توزیع شد شامل 4 عدد موكت شش متری، 40 كیلو گرم برنج، روغن،پك حبوبات مورد نیاز یكماه هر خانوار ،پتو و سایر موارد بود.
وی به توزیع صد بسته حمایتی از سوی اداره اتباع خارجی اشاره كرد و گفت: این بسته ها بین 50 خانواده تبعه كشور افغانستان و همچنین 50 خانواده ایرانی ساكن در محله سعدی شیراز توزیع شده است.
نماینده ویژه استاندار فارس در مدیریت بحران سیلاب شیراز افزود: بنیاد مسكن توزیع پیش پرداخت كمك هزینه معیشتی را شروع كرده كه پیش پرداخت آن مبلغ دو میلیون تومان است اما به نسبت خسارت وارد شده به لوازم زندگی آسیب دیدگان تا مبلغ پنج میلیون تومان بصورت بلاعوض برای هر خانوار قابل افزایش است.
وی اظهار داشت: تسهیلات بدون بهره نیز برای بهسازی و تعمیرات منزل به مبلغ 15 میلیون تومان است و امكان افزایش این وام ها نیز در موارد ضروری وجود دارد و اگر منازلی به بازسازی كامل نیاز داشته باشند ، مبلغ 50 میلیون تومان تسهیلات پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینكه كمك های كمیته امداد،بهزیستی و هلال احمر به مردم سعدی و سایر مناطق خسارت دیده انجام شده و تسهیلات و كمك بلاعوض بنیاد مسكن نیز در حال انجام است،گفت: عملیات بازسازی منازل خانواده های آسیب دیده با مدیریت خوبی در حال پیگیری است.
فقیهی كیا ادامه داد: علاوه بر این حمایت ها ،كمك هزینه معیشتی بلاعوض برای تامین اقلام مورد نیاز زندگی توسط ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در حال تامین و توزیع است كه برای هر خانوار خسارت دیده تا مبلغ دو میلیون تومان بسته به میزان خسارت، در نظر گرفته شده كه البته این رقم ، در شرایط خاص ، قابل افزایش نیز هست.
وی عنوان كرد: تقریبا بخش خوبی از لوازم زندگی آسیب دیدگان سیلاب شیراز از سوی نهادهای متولی ، خیرین و ارگان های مختلف تامین شده و بخشی در حال تامین شدن است و خیرین می توانند با هماهنگی مشاركت كنند.
وی اظهار داشت: در مناطقی مانند گود گل كنان ،كوچه های بلوار وفایی، هفت تنان ،شهید قانعی و نصر آباد بالغ بر 114 واحد مسكونی در حال بازسازی و یا تعمیرات اساسی و جزیی است كه این كار با مدیریت استانداری و همكاری خوب ، ادارات و دستگاه های مختلف در حال انجام است.
فقیهی كیا ادامه داد: به عنوان مثال، اداره ورزش و جوانان شیراز در حال بازسازی 20 واحد منازل آسیب دیدگان با اعتبارات داخلی این ارگان و با كمك نهادها و تشكل های زیرنظر این اداره در محلات این شهر است.
وی اظهار داشت: كانون رهپویان وصال، گروه های جهادی و بسیج سازندگی و جمعیت امام علی (ع)، بسیج و سپاه با چند تشكل و نهاد دیگر در حال مرمت تعداد زیادی واحدهای مسكونی آسیب دیده هستند كه خیرین نیز از این كار پشتیبانی و حمایت می كنند.
وی عنوان كرد: به دستور استاندار فارس، سامانه‌ای تشكیل و تمام كمك هایی كه گروه های مختلف دولتی و یا خیرین و سازمانها انجام داده اند در این سامانه ثبت شد و چنانچه قرار باشد اقلامی از محل كمك های دولتی و خیرین به خانواده ای صورت گیرد، لازم است ابتدا از این سامانه استعلام و بعد كمك ها به سمت خانوارهایی هدایت شود كه تاكنون آن نوع خدمات را دریافت نكرده اند تا توزیع عادلانه انجام شود.
نماینده استاندار فارس در مدیریت بحران سیلاب شیراز ادامه داد: در منطقه گود گل كنان و كوچه 19 وفایی بیشترین كمك ها به آسیب دیدگان انجام شده و منازل خسارت دیده در این منطقه نیز در حال بازسازی است و حتی تعدادی از منازل ، از قبل از سیلاب نیز به مراتب بهتر ساخته می شود به گونه ای كه قبل از جاری شدن سیلاب به این منطقه در ششم فروردین 98 بسیاری از این منازل خسارت دیده سرامیك نبوده اما اكنون همه منازلی كه خسارت دیده با استفاده از سرامیك بدنه و كف بازسازی شده و بعد از اتمام این مرحله، اصناف شیراز وارد عمل شده و رنگ آمیزی 150 واحد از این منازل را انجام خواهند داد.
وی گفت: در حال حاضر اجرای تاسیسات و شیشه گذاری و ایزوگام آنها نیز در حال انجام است و گروه خاصی از جوانان از ابتدای امر مشغول تعمیر لوازم زندگی سیل زدگان هستند و بخش قابل توجهی از لوازم زندگی این خانواده ها تعمیر شده است.
این مقام گفت:همكاری ، همدلی و كمك های انجام شده در سیلاب شیراز را بی سابقه توصیف كرد و افزود: استاندار فارس، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، فرماندار شهرستان و سایر مسئولان در طول هفته بارها برای پیگیری و پیشرفت اوضاع ،از محلات آسیب دیده و خصوصا محله سعدی شیراز بازدید می كنند و روزانه پیگیر موضوع هستند.

** امید به پایان مشكلات در پایان ماه رمضان
نماینده استاندار فارس در مدیریت بحران سیلاب شیراز مهمترین شاخصه این بحران را اتحاد ، همدلی و خدمت شبانه روزی مسئولین و مردم به خانواده های خسارت دیده و مشاركت عالی سازمان های مردم نهاد ، گروه های جهادگر و خیرین دانست و اظهار داشت:امیدواریم پایان ماه مبارك رمضان، پایان بازسازی بخش اعظم مناطق سیل زده شیراز باشد.

** به دنبال اسناد هویتی
مدیر كل بنیاد مسكن استان فارس نیز با بیان اینكه همه ظرفیت های قانونی برای كمك به آسیب دیدگان از سیل شیراز به كار گرفته می شود اظهار داشت : متاسفانه برخی از محدودیت های قانونی برای پرداخت خسارت به آسیب دیدگان وجود دارد ، محدودیت هایی كه رعایت آن الزام آور است و قطعا از تكرار حوادث مشابه جلوگیری می كند.
عطاالله زمانی افزود: از جمله این محدودیت ها نداشتن اسناد هویتی ، نداشتن پروانه ساختمانی و عدم رعایت موازین قانونی در احدث بنا و ساختمان به ویژه در منطقه گود كل كنان سعدی است .
وی اضافه كرد:درمحله سعدی بر اساس قانون باید به واحدهایی تسهیلات پرداخت شود كه دارای اسناد هویتی مورد تایید شهرداری شیراز باشند، واحدهایی كه فاقد پروانه ساختمانی باشند یا در حریم ها ساخته شده اند باید به روش هایی دیگری از جمله جابه جایی برای آنها جبران خسارت كرد.
مدیر كل بنیاد مسكن استان فارس افزود: اگر این واحدها جابه جا نشوند و تسهیلات بازسازی دریافت كنند چگونه می توان اطمینان داشت كه سال های بعد و در سیل های بعد دوباره دچار خسران نشوند؟ رعایت قانون و الزامات قانونی به نفع خود این خانواده ها است و بهتر است در این شرایط مالكان این واحد ها از فرصت ایجاد شده بهره ببرند و از جابجایی واحد ها استقبال بیشتری كنند.
مدیر كل بنیاد مسكن ستان فارس افزود: خلاف سازی و قرار داشتن یك واحد مسكونی در حریم مسیل چیزی نیست كه قابل توجیه باشد، هر چند این واحد ها خسارت سنگینی در سیل دیده اند اما بر اساس قانون برای درجا سازی مشكل قانونی دارند ، برخی از واحدهایی كه در گود گل كنان سعدی ساخته شده اند زمین تصرفی دارند، زمین این واحد ها متعلق به صحب ملك نیست ، این واحد ها هیچ اسناد هویتی ندارندباید برای این واحد ها بطور اساسی به حل مشكل كمك كرد ، بنا بر این واحد هایی كه در حریم مسیل هستند برای جلوگیری از تكرار خطر سیل در سالهای بعد حتما باید جابه جا شوند.
زمانی اضافه كرد : كارشناسان بنیاد مسكن در روزهای گذشته با حوصله و دقت به ارزیابی همه واحد هامبادرت ورزیدند ، ما به واحد هایی كه مشكل درجاسازی ندارند با سرعت تسهیلات را پرداخت می كنیم ، این واحد ها از كمك های معیشتی هم بهره مند شده اند ، 270 واحد مسكونی در منطقه سعدی شیراز خسارت دیده است اما بخش عمده ای از آن در گود گل كنان با مشكلات اسناد هویتی مواجه هستند.
مدیر كل بنیاد مسكن استان فارس افزود: چگونه می توان انتظار داشت به كارگاهی كه درست در وسط مسیل رودخانه ساخته شده تسهیلات داد؟ به دنبال متهم كردن افراد نیستیم و شرایط سخت آنان را درك می كنیم و معتقدیم برای حل مشكلات مردم باید كمك كرد اما در عین حال به قانون هم احترام می گذاریم.
سیل ششم فروردین ماه 98 موجب آبگرفتگی منازل افزون بر 200 تن از شهروندان شهرك سعدی شیراز، تخریب كلی پنج واحد مسكونی و وارد شدن خسارت به میزان 10 تا 90 درصد به دیگر واحدهای مسكونی، تجاری و آموزشی شد.
9873 /1876/ 6113
گزارش از محمدامین افشارپور
۰ نفر